Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

kalp damarlarında problem yaratabiliyormuş 32. hafta sonrası kullanılan ilaçlar
evet cnm bende öyle biliyorum. aslında benim doktor şöyle dedi, sizin kullandığınızı coraspirin 100 mg. ve hiçbir yan etkisi yok. doğuma kadar da kullanabilirsin dedi. ama halkta bi inanış var, kalp sıkıntısı yapıyor diye, o yüzden bıraktırıyopruz yine de dediç. 300 mg likler sıkıntı yapıyormuş. ben 34 e kadar kullandım kestim.

D Duygu8635 canım nasılsın? bhcg takibi yaptın mı? inşallah güzeldir haberler

Merhaba canım bende seni merak etmiştimİlk değerden 48 saat sonra yaptırdığımız testte değer iki katının üzerinde çıkınca doktorum sağlıklı gebeliğe işaret ettiği için tekrar test yaptırmamı istemedi.Çarşamba gününe randevu aldım gideceğiz bakalım .Sen keseyi görmüşsün gözün aydın.Hayırlısıyla kalp atışlarını da duyarsınız inşallah.Bu arada hematoloji bölümüne gittim.Tahlil sonuçlarının gebelikte ve normal hayatta sıkıntıya neden olacak seviyede olmadığını söyledi.Gebeliğin kanda pıhtılaşmaya çok az da olsa neden olacak dış etkenlerden olduğunu ve coraspine başlayabileceğimi söyledi.Ben kaçıncı haftaya kadar kullanacağımı ve kanama oluşturma riskini sorunca önce 32. Haftaya kadar coraspin , sonrasında iğne kullanabileceğimi belirtti.Bu arada iğnelerin yan etkisini kemik erimesi yapıp yapmadığını da sordum.Bundan önceki senelerde ilaçların içeriğinde kemik erimesine neden olan maddeler vardı ama Yeni ilaçlarda böyle bir sıkıntı yok dedi. Tüm bu konuşmalardan sonra benim değerlerimde oluşturacağı fayda ve kanama riski eşit olduğu için ortak bir kararla coraspin kullanımından vazgeçtik.Şimdiki önceliğimiz keseyi görüp kalp atışlarını duymak inşallah Çarşamba günü güzel şeyler duyarız bizde .

Maşallah canım inşallaj sağlıkla ilerler hamileliğin. İkimizin de öyle olursa yakın olucak haftalarımız, belki de aynı olur.
Coraspin konusunda nasıl bir kanamadan bahsetti doktorun, hamileyken mi yoksa doğum esnasında mı? İğneye başladın mı?

Teşekkür ederim canım .Benim sat 24 ekim seninki biraz önce sanırım :) eylülde de kürtaj olduğum için korkularım fazla bu gebeliğimle ilgili.aslında Çarşamba günü 6+2 olacağız kalp atışlarını normalde duymamız lazım ama pek kaptırmamaya çalışıyorum kendimi.

Benim üç faktörde heterezigot mutasyon var ama düşükle ilişkilendirilebilecek, normal hayatta bana pıhtılaşma ile ilgili sıkıntı yararacak bir durum söz konusu değil.
Kanama riskini ben sordum aslında.Pıhtılaşmayla ilgili riskim normal insanlardakiyle aynı seviyede olduğu için bu aşamada kan sulandırıcı almak mantıklımı benim ilk doğumum mecburen devlet hastanesinde ve normal doğum oldu ve çok zorluydu o yüzden sezeryan doğum düşünüyorum . Sezeryanda bir çeşit ameliyat ve sorun yokken kanımı sulandırmak kanama riskini Arttırmaz mı dedim . Doktorda bunun üzerine normal zamanda da kanama riskini arttıracağını söyledi ve o nedenle vazgeçtik.iğnede kullanmayacağım .ilk başta 32 . Haftaya kadar sadece coraspin 32. Haftadan sonrada coraspini bırakıp iğne kullanırsın demişti. Bu sizi korkutmasın canım sonuçta değerlerimizle ilgili alınan kararlar .coraspin illaki kanama riskini arttıracak diye bişey yok birçok insan normal hayatında da kullanıyor . Birde benim kayıplarımın nedenleri belli .nedenlerim belli olmasaydı bende necburen kullanacatım

aa çok yakınız canım. benim sat 18 ekim. ama adet döngüm 35 gün olduğundan yumurtlama 1 hafta geç oluyor herhalde, takribi aynıyız öyleyse. salı tam 7 hafta doluyor, kalp atışı için. bende senin gibi kaptırmamaya çalışıyorum. boş gebelik de olabilir şuan hiçbir şey belli değil. tabi ki duamız iyi olması yönünde..

benimde 2 faktörümde heterozigot var. ama dediğin gibi senin kaybında bir sebep var, bizde olmadığı için bu iğne tedbiri.
doğumda fazla kanama olmaması için coraspin 32 veya 34 te bırakılıyor sanırım. iğnenin etkisi 12 saat diye biliyorum. 24 de olabilir. o yüzden 1 gün önceden kesmek yeterli oluyor sanırım. acil durumlar için de bu kan sulandırıcı ilaçların etkisini başka bir ilaçla kaldırabiliyorlar sanırım. ne çok sanırım dedim, hiçbirşeyden emin değilim herşey tahminler yarım yamalar bilgiler üzerinden:) yaseminkara arkadaşımız bahsetmişti, doktor kontrollerinde bebeğe kan ileten damarlarda basınç var mı diye doktordan kontrol etmesini istiyormuş, bizi de uyarmıştı. senin de aklında bulunsun canım doktorundan isteyebilirsin. gerekli görürse kan sulandırıcı tedaviye başlar veya bu şekilde devam edilir. hayırlısı olsun inşaallah...

İyi akşamlar kızlar 26.haftada 24 ile uyumlu kızımı dünyaya getirdim sezeryan oldum bebeğim 2 gün yaşadı sadece testlerimi yaptırdım gen testlerimi bekliyorum ama lupus testim çıktı pıhtılaşmaya yatkınlık çıktı

portakal suyu mu?
ben suyu degil de hergün bi tane portakal yiyorum. yada fazla.. çok severim portakalı. kabuklariyla beraber yiyorum kabuklari degil de beyaz lifini yiyorum çok seviyorum beyaz lif çok faydali bişey.
Canım kaşar peyniri, pekmez ve armut bebeğe çok kilo aldırıyormuş

Başın sağolsun Can'ım hepimiz acısı aynı rabbim sabır versin bende 35 haftada kaybettim kızımı kırkım Yen'i çıktı genetik test yaptı doktor 28 Aralık'ta alcam sonucunu daha sonra pıhtılaşma testini yapıcak sanırım pıhtılaşmadaysa gebelik boyunca iğne kullanılıyor sanırım yaşayıp öğrenilecez ben yavrumu hiç göremedim

Siznde başınız sağolsun bende genetik testlerimi yaptırdım bekliyorum lupus testin çıktı pıhtılaşmaya yatkınlık var dedi doktor nolcak bilmiyorum sezeryan oldum bi de bebeğim yaşıyordu yaşama şansı vardı diye

Sağol canım herşey nasip kısmet ben 2 gün önce gelmiştim dr dan bebeğiim yaşıyordu ama hiçbir anormallik görmedi dr bende sezaryen oldum pıhtılaşma için dr bilgi vermiştir sana bi çok kişide var okumuştum ama son haftalara kadar kan sulandırıcı kullanmışlar genetik testler temiz çıksın pıhtılaşmanın çareside kan sulandırıcı Can'ım ayın 28 i gelsinde hayırlısıyla sonuçlarını alayım

Benimde 23ünde çıkcak inşAllah size 2. gebelik için kaç ay dediler

Benimde 23ünde çıkcak inşAllah size 2. gebelik için kaç ay dediler
Hiç konuşmadım Can'ım çünki okadar karamsar oldum Kİ tekrar yine aynı olursa diye tekrar nasıl yaşarım aynı acıyı kendi kendime düşündüm ama bezende düşünüyorum tekrar bi Bebek sahibi olmak biraz daha hafifletecek acılarımızı genelde 1 sene yada 6 ay diyorlar ama 4 ay sonra da kalanlar var yakın bi arkadaşım Doğumdan 3 ay sonra kaldı hamile zaten test falan derken aylar geçiyo ben testlerimi yapıp sonuçlarını alıp eğer güzel çıkarsa tedavi gerektiren birşey olmazsa tekrardan istiyorum 4. 5 . Ayda nasip tabi kalırmıyım kalmazmıyım bilmiyorum Can'ım

Can'ım çok geçmiş olsun . Allah tekrarından sakınsın inşallah.

Kızlar özel hastanelerde kuvöz ücreti filan alınıyor mu kullanılan ilaçlar filan Nasıl oluyor bilgisi olanlar yazabilir mi

Merhaba arkadaşlar
Bende 36 haftalik hamileyim ayın 13 ünde sezeryan olucam inşallah
Çünkü bebeğim de problemler var
Dün bu Prof. a gittik dandy walker malformation diye bi hastalık dedi 25000 bebekten birinde oluyormus yüreğim o kadar yanıyor ki hem zihinsel hem de bedenselengelli olabilir dedi ilerleyen dönemlerde Bana dua edin rabbim dayanma gücü versin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…