Sezeryan doğuma karar verilince gününden önce kendiliğinden sancıyla normal doğum gerçekleşir mi?

minikhanimmm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2024
47
17
Arkadaşlar şöyle bir sorum olacak anlatabilir miyim bilmiyorum ama, mesela diyelim doktorla sezeryana karar verdik ama o tarihten önce benim sancım tuttu evde yolda kendiliğinden bebegin normal doğum şeklinde çıkma ihtimali var mı hastaneye gidene kadar? Yani sezeryan denilmisken kendiliğinden yanlışlıkla normal çıkmasından korkuyorumda

İlk doğumunuz olacaksa öyle birden doğuruvermezsiniz. Tarihiniz değişebilir tabi duruma göre.

😂 doktorlar doğuma yakın hesaplamalara göre sezaryen tarihi verir
Öncesinde doğum başlasa da en az 12-13 saat sancı çekiyorsun açılma için.
Doğum başlasa da alıyorlar sezaryene

Sancı tutar tutmaz doğum olmuyor zaten doğumunu sezeryan olması gerekiyorsa zaten sancınız başlayınca sizi sezeryana alırlar endişe etmeyin

Arkadaşlar şöyle bir sorum olacak anlatabilir miyim bilmiyorum ama, mesela diyelim doktorla sezeryana karar verdik ama o tarihten önce benim sancım tuttu evde yolda kendiliğinden bebegin normal doğum şeklinde çıkma ihtimali var mı hastaneye gidene kadar? Yani sezeryan denilmisken kendiliğinden yanlışlıkla normal çıkmasından korkuyorumda
Çok nadir yasaniyor mu evet ama o kadar kolay mı hayır. Mesela metrobuste doğuran kadın. (5. Doğumu olduğu için o kadar hızlı gelişmiş olabilir,ya da ağrı eşiği yüksekti )

O kadar kolay degil bir anda cikmiyor ama saglik sorunun yoksa doktorun ileri tarihe gun verip ondan once normal dogumun baslamasini ummuş olabilir 😁

X