tamamen bünyeye bağlı bir durum. mesela benim canım biraz azdır o yüzden 1 hafta kadar bir nazlanmam oldu, kalkabilirdim ama kalkmadım :))
süt konusunda da endişelenecek bişey yok bence, ben sezeryandan çıkar çıkmaz emzirdim çok şükür. inşallah bu bebişimde de zorluk çekmem:)
bende sezeryanla doğum yapanlardanım...öyle benim çevremde bahsettikleri gibi zor değil hiç korkmanıza gerek yok...ben hiç bir sorun yaşamadım...kabızlık ve gaz sorunlu biri olaral bile mucize bir gün gibiydi...ne gaz ne de tuvalete çıkamama sorunu yaşamadım...doktorum günde iki kere arar yada gelir tuvalete çıkıp çıkmadığımı sorardı...bende birazdan üçüncüye gidicem derdim şaşırırdı...arkadaşlar ben de çok korktum ameliyathaneye ağlaya ağlaya gittim...ne de olsa korkuosun ameliyat bu...doktorum gelip başlayalımmı dediğimi hatırlıorum ve o an uyumuşum...kalktığımda çok güzel bi kızım olduğunu çok sağlıklı olduğunu sölediler acı falan kalmadı...çok kutsal bi duygu ...o an sadece kızımı düşündüm süt gelmeme olayı oldu göğüslerim yara oldu...canım yandı hemşireler emzsir emzir sarılık olmasın die başımda dikildiler...yatağa yatırdıklarında serum vardı 5 saat sonra hastabakıcılar üstümü giydirip tur attırdılar...hemen kalkmamam gerektiğini başım döneceğini sölediler... öle bi sorunda yaşamadım..eğikte gezmedim...bebeğime sadece ben baktım refakatcı bile yok denebilirdi(kaynanam sağolsun ilgilenmedi sadece ben baktım)yani özetle korkulacak bişi yok AllahA dua edin sabrını verio...bu arada yıkanma olayına gelince bana da doktorum ewe gidip yıkanabilirsin dedi bende yıkanmaya çalıştım su geçirmez bantlar olmasına rağmen su geldi ve acaip bi yanma sızlama oldu...bu konuda dikkat etmenizi tavsiye ederim...ben öne doğru eğilim genelde göğüslerimi iyice yıkadım...o an için onların hijyenik olması gerekiodu öle yaptım....göğüs yaralarına gelince eczanelerden gözğüs yaraları için kullanılan kremleri doğum öncesinde kullanmanızı tavsiye ederim...an azında 1-2 hafta önce...yara olduktan sonra kullanmanın pek faydası olmuyor...hastanede 3 gün boyunca hırpalanıo çıkarken recete ile eline sıkıştırıolar...yani siz siz olun önceden kullanın bölece göğüslerinizde yara olmaz..tüm arkadaşlarıma tavsiye ettim ve hepsi memnun...
sezeryanla doğum yapacak arkadaşlara şimdiden geçmiş olsun diyorum...hayırlı doğumlar diliyorum...Allah hepinize sağlıklı bebekler nasip etsin en önemlisi bu....
normal doğuma göre kat kat iyi benceee...çok memnunum ve iyikide öle olmuşum...merak edenlere dipnot hafif bir iz kalıo doğum sonrası ince beyaz bi çizgi....eğer ayaklarınızı üşütürseniz hafif morarma oluyor...dikkatli olun
sağlıcakla kalın
aynen benim sıkıntım buydu mahvoldumUNUTMADAN
ilk günlerde acemilik belki, belki ameliyattan rahat hareket edememekten bebeğinizi güzel tutamazsanız göğsünüz hemen yara oluyor, emzirirken çok dikkat edin, doğru emzirin.
benim ilk gün göğsüm yara oldu, günlerce çektim, ağlaya ağlaya süt verdim
ben akşam doğum yapıp gündüz banyomu yaptım ve çok rahatladımarkadaşlar benim bir sorum olacak sezeryan doğum yaptıktan sonra ne zaman banyo yapabiliyoruz dikişlerimiz doktor tarafından mı alınıyor yoksa kendiliğinden mi yokoluyor beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
önemli değil cnm...burdaki tüm amacımız diğer arkadaşlara faydalı olmak yaşadıklarımızı deneyimlerimizi sunarak örnek olmak, yardımcı olmaya çalışmak...bnm zamanımda bana destek olan veya akıl veren olmadı...ben yaşanmışları anlatıyorum ki bnm düştüğüm duruma düşülmesin die....çok yenerek süt oluncağı kanısında aile büyüklerimiz çok büyük hata yapıp gebeliğim sırasında almadığım kiloları aldım....su, süt,meyva suyu ve bıl sıvı tüketimi herşey için yeterli....SAĞLIKLI BEBEKLER YETİŞTİRMEK VE SAĞLIKLI KALMANIZ DİLEĞİYLE.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?