sezeryan doğum yapan annelerden tavsiyeler

dilemin21

Guru
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2008
244
35
323
gamyoncuiremsuben bir hafta sonra sezeryanla doğum yapıcam.sezeryanla doğum yapan anneler doğum öncesi doğum sonrası tavsiyeleriniz nelerdir.bizi bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.:CüvCüv: kaydirigubbakcemile5

canım bence doğumdan sonra yeşil çay iç gaz problemine çok iyi geliyo benim gaz sorunum olmadı çok şükür..

Arkadaşım,allah kolaylık versin,hayırlısıyla bebişini kucağına alırsın inşallah,sezeryan bir ameliyat biliyorsun,ben genel anesteziyle de oldum,epiduralle de oldum,ikisini de yaşadım yani,sezeryan çok kolay değil ama zor da değil,hatta avantajlı da diyebilirim,ancak epidural çok rahat,akşamına ayağa kalkıyorsun,geziyorsun,gaz olayı var bir de,gezince zaten halledeceksin olayı inşallah,sonrasında kimyon çayı da çok rahatlatır seni,yataktan kalkarken sakın birden kalkma,yan dönerek kalk,daha rahat olursun.Aklıma bunlar geldi şimdilik.Sevgiler.:teytey:

ben 18 şubatta saat 4de ameliyattan çıktım.ertesi sabah 7,30da hazırlanmış süslenmiş doktorumu bekliyordum..
özel hiç bir şey yapmadım.ki ben çok korktum arkadaşlar bilir..
genel anestezi ile oldum sezeryanımı.ilk 8 saat birazcık sancın oluyor kabuk yarası gibi dikiş yerlerinde sızlanmalar oluyor.zaten ağrı kesici iğne ile oda hallediliyor.
benim doktorum ertesi gün bana hemen fitil verdi.birde sıvı alımını mutlaka komposto ile yap.hem sütün için hemde gazın için birebir..
birileri kaldırmak isterse sen hazır olana kadar kalkma..psikolojik olarak rahatsan zaten kendini benim gibi atıyosun ortalığa..
aklıma geldikçe yazarım..

ben de yesilcay icenlerdenim.sabahlari ac karnima oglen ve aksam yemeklerden sonra iciyorum aksam ekmek yemiyorum.2 kilo attim bile..

ilk haftalarda ateşiniz olabiliyor, kendinize dikkat edin ve üşütmemeye dikkat edin.
ateşli, duygusal ve çoook alııngan oluyorsunuz, umarım sizi kıracak birileri ayağınızın altında dolanmaz.
tam anestesi aldıysanız geceleri ilk birkaç gün gıcık geliyor, boğulacak gibi oluyorsunuz, gündüzleri dinlenip gece hem kendinize hem bebeğinize iyi bakmak için bi gözü açık uyumalısınız.
ilk günlerde size yemek-kompsto-muhallebi tarzı doping gıdalar yapacak bir yardımcınız olsun, geceleri de sık sık kalkıp birşeyler yiyorsunuz, kan şekeriniz düşüyor.. ilk günlerde kendime yemek yapamadım, ya da yaptırmadılar artık unutmaya başladım :))
bir deeeee lütfen sezeryanlısın bırak ben yapayım diye bebeğinizin bakımını yapmak isteyenlere mümkün olduğunca karşı koyun ve bebeğinizin bakımını siz yapın derim bence...
çok konuştum :) şimdiden geçmiş olsun... bebişinizi görünce aslan kesileceksiniz merak etmeyin :)

UNUTMADAN
ilk günlerde acemilik belki, belki ameliyattan rahat hareket edememekten bebeğinizi güzel tutamazsanız göğsünüz hemen yara oluyor, emzirirken çok dikkat edin, doğru emzirin.
benim ilk gün göğsüm yara oldu, günlerce çektim, ağlaya ağlaya süt verdim

sezeryanin ilk iki gunu biraz zor geciyor ben ikinci gun kalkabildim cunku basim dondu ilk gun kalkamadim.ama gunler gectikce daha da rahat hareket edebiliyor insan...hafif sanci oluyor size tavsiyem bebeginizi yatarak emzirin ben oyle yapim gerci sutum 4 gunde anca geldi ama sonunda geldi..bi de hapsirirken ve oksururken kendinizi cok zorlamayin ben oksurememistim bile(
insan korkuyor haliyle..insallah kolay bir dogum olur..

Sana enn büyük tavsiyem ılk gün ağrıyo diye kalkmamazlık etme dayanabildiğin kadar yürü çok iyi geliyor.Canın acıyor yürürken amoridorda en az 7-8 tur at. Hemen ayaklanırsın. Şimdiden hayırlı doğumlarr.

arkadaşlar benim bir sorum olacak sezeryan doğum yaptıktan sonra ne zaman banyo yapabiliyoruz dikişlerimiz doktor tarafından mı alınıyor yoksa kendiliğinden mi yokoluyor beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

arkadaşlar benim bir sorum olacak sezeryan doğum yaptıktan sonra ne zaman banyo yapabiliyoruz dikişlerimiz doktor tarafından mı alınıyor yoksa kendiliğinden mi yokoluyor beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

canım ben 24 ekimde genel anestezi ile doğum yaptım.sadece o gece hastahanede kaldık.ertesi gün akşam evdeydik ve hemen duş aldım.estetik yapılıyor genellikle,dikiş alınmıyor.ameliyat yerine suya dayanıklı bant yapıştırıyorlar onunla rahatlıkla duş alabiliyorsun.3 gün sonra da çıkarıyorsun o bantı.hayırlı doğumlar diliyorum herkese..

canım ben 25 şubatta doğum yaptım tam bir ay oldu ve hala duştan sonra sanki sızlıyor gibi sen sen ol hemen su değdirme dr lar diyor hemen yıkanabilirsin beni annem hep temiz ıslak havluyla bebek siler gibi sildi hiç dikişe su değdirmeden ve yıkarkende aynı şekilde hiç su değdirmedik çok dikkat et önemli olan enfeksiyon kapmaman üstkat arkadaşım su değdirdi ve enfeksiyon kaptı biraz sabret ıslak ve sabunlu havluyla silsinler sen yapamazsın zaten ve durulasınlar havlu yardımıyla ne olursa olsun sen ameliyatlı birisin unutma orada ekmek kesmiyolar derini kesiyolar hayırlı doğumlar allah kurtarsın .

ha dikiş olmuyor artık yapıştırıyorlar ama ondada dikkat et uzanma sakın ağır kaldırma yoksa uzandığın taraf kapanmaz ok

ben de spinal sezeryan oldum. kesinlikle tavsiye ediyorum. neredeyse hiç ağrım olmadı. ertesi gün hastabakıcı duşumu aldırdı ve kendi isteğimle taburcu oldum. kuru dut, incir,kayısı ve kuru üzüm karışımından yapılan komposto mucize gibi. hem süt yapıyor hem de rahat tuvalete çıkıyorsun. sütün hemen gelmezse sakın panik olma ve bebişe mama verdirme. kolostrum yani ağız onu iki gün idare edecektir. benim sütüm 3. gün sabahı gelmişti. genelde öyle oluyormuş. o zamana kadar kuru kuru da olsa emzir. sağlıklı ve kolay doğumlar dilerim.

ha dikiş olmuyor artık yapıştırıyorlar ama ondada dikkat et uzanma sakın ağır kaldırma yoksa uzandığın taraf kapanmaz ok

uzanma derken ne demek istediğini pek anlamadım canım ya yatış şeklim nasıl olmalı acaba dikişlerin açılmaması için acaba?:1shok:

bebeğin 3 gün aç mı kaldı?:1shok:

ne kadar banyo yapmadan durmalıyım acaba bir hafta falan mı?

Bende 24 Şubatta doğum yaptım. 2 gün yattım hastanede süper bir sezeryandı. ıstersen yanında yedek hastabezi bulundur. Çünkü bazen hastanenin verdiklerinden rahatsız olabiliyorsun. Yataktan kalkarken önce yana dön sonra kalk. Çünkü karın kaslarını kullanamayacaksın. Yürümek çok önemli kendini iyi hissettiğinde mutlaka yürüyüşünü yap. Hastaneden çıktıktan sonra ben hemen duş aldım. Ilık duş almanı da tavsiye ederim sütünün rahat gelmesini sağlıyor çünkü. Doktorum oturmadan ayakta duş alabilirsin demişti hatta sabun bile kullanabileceğimi söylemişti. Bende aynı şekilde duşumu aldım. Hiçbir problem yaşamadım. Zaten dikiş kullanılmıyor. Sadece yara göreceksin çizgi halinde. O da problem olmazsa 10 günde tertemiz oluyo. Ayaklarını sıcak tutman önemli. Yoksa ameliyat yerinde sancıların olabilir. Hayırlı doğumlar.

Bebeğinizi şimdiden güle güle büyütün. Sütünüzün hemen gelmesi için şimdiden bol bol su için, göğsünüz için lansinoh krem kullanmanızı ve hemen bir emzirme minderi ( bele geçen yarım ay şeklinde olanlardan ) edinmenizi öneririm. Sezeryan kesinize baskı yapmamış, bebeğinizi rahat emzirmiş olursunuz. Sezeryandan sonra bol bol yürümenizi, asla gazınızı tutmamanızı, kabız olamamanızı ( eğer böyel bir sorununuz varsa ılık su içmenizi ve kuru erik yeminizi öneririm ) şiddetle öneririm. Kolay doğumlar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…