Sezeryan doğum sonrası çatlaklar ve göbek sarkması

Bebegim 15 aylik oldu nisbeten toplasa bile sarkma ve catlaklar hala mevcut. Ama daha 2 hafta olmus henuz odemi bile atamamistir vucudun. Arkadaslar zamanla duzelecegini soylediler bir umut bekliyorum:)

Ben de sezeryanla doğum yaptım ve bende de kocaman bir göbek kalmıştı(+20 kilo dolayısıyla:/
Korseyi benim doktorum önermedi, ben de kullanmadım. Doğumdan sonra 8.aya kadar karnıma yönelik bir hareket yapamadım,çok canım acıdı her denememde.
Kendinizi zorlamayın. Doğum yapmanın doğal getirisi o görüntü. Zaman tanıyın,yavrunuzun ilk günlerinin tadını çıkarın:)

Simdi durum nasil sizde toparlayabildiniz mi ? Doğum kolay değil tabi onca kilo aldım ve bir insan dünyaya getiriyoruz kolay değil yine de ilk o vucudu gorunce moral bozuluyor tabi bu ne diyor insan hamileyken bu kadar kotu degildi gibi o dev gobek bile daha iyi duruyor gibiydi :halay:

5 hafta oldu sezaryen olalı, geçen haftaya kadar benim de göbek bölgem sızı şeklinde ağrıyordu, bu hafta ağrım geçti diyebilirim. Sizinki de zamanla geçecektir.

Merhaba iki hafta önce sezeryan doğum yaptım yanlız göbeğim çok sarktı dikişimi kapatıyor resmen ve çatlaklarım var ilginç olan çatlaklarım ağrıyor acıyor gibi bu durum normal midir? O göbek toparlar mı kendini yoksa bu şekilde kaldı mı :KK43:
5 ay önce sezeryan doğum yaptım. O günleri hatırladım şimdi. Merak etme göbek kendini yavaş yavaş topluyo. Bende küçük bi çıkıntı kaldı. Korsede kullanabilirsin.

Bebegim 15 aylik oldu nisbeten toplasa bile sarkma ve catlaklar hala mevcut. Ama daha 2 hafta olmus henuz odemi bile atamamistir vucudun. Arkadaslar zamanla duzelecegini soylediler bir umut bekliyorum:)

Evet cok yeni ama gercekten cok sinir bozucu bir goruntu ben spor yapmadan bu goruntunun gidecigine gercekten inanmiyorum siz de sporla biraz daha duzeltebilirsiniz bence

Korse kullanmadım çok az bir göbek kaldı bende çatlak konusunda kimse yarışamaz ama o kırmızılık geçiyor zamanla daha iki hafta olmuş bu duruma 9 ayda geldiniz ona göre Bi anda gitmesini beklemeyin dikişler iyileşince doktorunuz izin verirse korse takın zaten emzirdikçe rahim de topluyor kendini bunları dert etmeyin göbeğiniz gider çatlakların görüntüsü hafifler.

Evet o kadar çok vardıki mide yanmamı Unutuyordum çatlaklarımın kaşıntısından ..
Eşim güreşemi gidiyorsun yatmayamı diye dalga geciyordum o kadar yağlanıyordumki .
Sabah kahvaltıdan sonra zeytinyağı sürüyordum .
Öğlen saatlerinde bepantol losyon sürüyordum ..
Geceleride aktardan çatlak için özel yağ yaptırmıştım onu sürüyordum heryerime .
Ama doğumdan sonra patlamış karpuz gibi kalmıştı karnım sarkık çatlak çatlak şuanda hiç çatlağım yok ..
Ama ben doğuma 40 kilo alarak girdim .

Catlaklardan kurtulmak neredeyse imkansiz diyor herkes uzmanlar bile siz yok etmissiniz valla harika demek ki bunyeyle de alakali o ameliyat izimi geciren kremi kullaniyorum suan catlaklarima yagim da var ama o krem daha mantikli geldi bir kac ay ben de guresci modunda takilicam varsin dalga gecsinler yeter ki gecsin gitsinler

Simdi durum nasil sizde toparlayabildiniz mi ? Doğum kolay değil tabi onca kilo aldım ve bir insan dünyaya getiriyoruz kolay değil yine de ilk o vucudu gorunce moral bozuluyor tabi bu ne diyor insan hamileyken bu kadar kotu degildi gibi o dev gobek bile daha iyi duruyor gibiydi :halay:
Doğum öncesi kiloma döndüm tam olarak 1 buçuk yıl sonra, göbek hafif var ama kas egzersizi yapmadığım için. Benim bebeğim ciddi anlamda çok zor bir bebekti,ben uykusuzluk ve stresten kilo veremedim uzun süre. 1 yaşına kadar ek gıda almadığı için de yedim,durdum. Sizin bebeğiniz uslu bir bebek olur inşallah.
Ben doğuma kadar çok sıkı spor yapıyordum, hakkaten önceki görüntüm daha iyiydi benim de:/

Korse kullanmadım çok az bir göbek kaldı bende çatlak konusunda kimse yarışamaz ama o kırmızılık geçiyor zamanla daha iki hafta olmuş bu duruma 9 ayda geldiniz ona göre Bi anda gitmesini beklemeyin dikişler iyileşince doktorunuz izin verirse korse takın zaten emzirdikçe rahim de topluyor kendini bunları dert etmeyin göbeğiniz gider çatlakların görüntüsü hafifler.

O goruntu o kadar moralini bozuyor ki insanin gitmeyecekmis gibi geliyor insallah duzelir benim de

Daha yeni dogum yapmissiniz..
Ilk dogumsa ilerleyen zamanlarda gececektir
Ama 2 veya 3. Uncu dogumsa o sarkmaya pekte birsey yapilmiyor.

Catlaklardan kurtulmak neredeyse imkansiz diyor herkes uzmanlar bile siz yok etmissiniz valla harika demek ki bunyeyle de alakali o ameliyat izimi geciren kremi kullaniyorum suan catlaklarima yagim da var ama o krem daha mantikli geldi bir kac ay ben de guresci modunda takilicam varsin dalga gecsinler yeter ki gecsin gitsinler
Herkes öyle dedi geçmez böyle kalır karnın diye ama .
Annemle ten rengimiz aynı .
Bide ben hamileliğin boyunca annem ne dediyse hepsini yaşadım ..
Anneme çekmişim .
Annem doğumdan bir sene sonra çatlak kalmaz dedi bendede kalmadı dedi .
Ve gerçektende öyle oldu .
Ben esmerim bide karın küçüldükçe çatlak yok deriyi elimle açtığımdada yok ciddi anlamda çoktu bide çatladığım doğuma iki tane ben kadar girmiştim 48 kiloyla hamile kaldım bide üstüne 40 kilo alarak doğuma girdim ..

O goruntu o kadar moralini bozuyor ki insanin gitmeyecekmis gibi geliyor insallah duzelir benim de
İllaki gider neden gitmesin herkes doğumdan çıktığı gibi mi kalıyor hayır. Şuan lohusa olduğunuz için çok daha hassassınız hepsi bu.

Bir de bol.su için ben pek içmedim en iyi diye tanınan catlak kremlerini kullanmama ragmen catladim su icmek de onemli cok soylemislerdi pisman oldum simdi
Ay doğrudur tabi ben şu ictikce bulantim çok oluyor maalesef hiç durmadan içmiyorum dikkat edeyim bari

Hemen korse takmayın . Benim doktorum 40 gün sonra tak demişti . Ki ben takmadım ama karnım yoktu. İkinci Doğum olacak sezaryen bakalım nasıl olur . Korkmayın vücut kendini toparlıyor

25 kilo da cok toparlanmayacak bir kilo degil aslinda o_O belki daha da toparlanir ne kadar kilo verdiniz dogumdan sonra ?
Zaten kilolu hamile kaldim. 13 kg verdim ama toplamda 30 kg fazlam var. Siz beni kendinizle kiyaslamayin :)) dedigim gibi dra danisarak kopçalı korselerden takın. Daha sonra yarim mekik ve yuruyusle toparlarsiniz

Kan akışını engellediği için ilk günlerde takmak pek sağlıklı değil diye okudum ama alıcam en yakın zamanda takıcam uzmanlar hiç bir işe yaramadığını soylese de kullananların çoğu memnun ise yaradigini soyluyor
bana doktorum önerdi. 6 haftadan sonra kullanmaya basladim. ilk zamanlar mekik çekemiyordum 3 aydan sonra egzersizler de zorlamıyor.
kilo verdim karnim eskisi gibi oldu. hic moralinizi bozmayın düzeliyor. ben 3 aydan sonra kilo vermeye basladim yediklerime dikkat ederek, 6 ayda normal kiloma dönmüştüm.

X