Sezeryan doğum sonrası çatlaklar ve göbek sarkması

Medusan

Were all mad here
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
1.804
802
Merhaba iki hafta önce sezeryan doğum yaptım yanlız göbeğim çok sarktı dikişimi kapatıyor resmen ve çatlaklarım var ilginç olan çatlaklarım ağrıyor acıyor gibi bu durum normal midir? O göbek toparlar mı kendini yoksa bu şekilde kaldı mı :KK43:

Merhaba iki hafta önce sezeryan doğum yaptım yanlız göbeğim çok sarktı dikişimi kapatıyor resmen ve çatlaklarım var ilginç olan çatlaklarım ağrıyor acıyor gibi bu durum normal midir? O göbek toparlar mı kendini yoksa bu şekilde kaldı mı :KK43:
daha yeni toparlar düzelir kısmen tabiki

gobek sarkmasi icin korse oneriyorlar ama ise yarayip yaramadigini bilmiyorum

gobek sarkmasi icin korse oneriyorlar ama ise yarayip yaramadigini bilmiyorum

Kan akışını engellediği için ilk günlerde takmak pek sağlıklı değil diye okudum ama alıcam en yakın zamanda takıcam uzmanlar hiç bir işe yaramadığını soylese de kullananların çoğu memnun ise yaradigini soyluyor

Şuan hala çatlak kremi sürebilirsiniz,ilk gebeliğimde doğum sonrası da sürdüm ben iyi geldi. Korse kullanabilirsiniz hem kesi yeri ağrısını alıyor hem psikolojik olarak daha zayıf hissediyorsunuz,emzirme varsa daha kolay toparlanıyor yoksa da en az bi kırk gün verin kendinize,ben altı ay sonunda eski görüntüme kiloları da verdiğim için emzirdiğim için de kabaca ulaşmıştım. İki hafta çok erken.

Lohusalik bitenr kadar korse tak gece gunduz.. banyo yaparken cikar sadece yikadiktn sonra tekrar tak

Zaten söylemişler korse takın dikişleriniz biraz düzelince bir de çatlak kremi sürmeye devam edin. Eğer geçmezse de çok takmayın karnınızı gerdirirsiniz çatlakları da erkenden tedavi ettirirseniz yok denecek kadar bir fark olur eski haliyle

Şuan hala çatlak kremi sürebilirsiniz,ilk gebeliğimde doğum sonrası da sürdüm ben iyi geldi. Korse kullanabilirsiniz hem kesi yeri ağrısını alıyor hem psikolojik olarak daha zayıf hissediyorsunuz,emzirme varsa daha kolay toparlanıyor yoksa da en az bi kırk gün verin kendinize,ben altı ay sonunda eski görüntüme kiloları da verdiğim için emzirdiğim için de kabaca ulaşmıştım. İki hafta çok erken.

Iki hafta çok erken tabi de görüntü korkutuyor ben bi kac aya da raziyim yeter ki duzelsin resmen dikis izim gorunmuyor gobegimden bana ait degilmis gibi :KK43: catlaklarim icin doktorun dikis izime verdigi bir krem var inu kullaniyorum internette okudugumda doktorlar catlaklar icin de veriyormus daha etkili olur diye dusundum zaten daha kirmizilar ama baya catlamisim dikis izim hic agrimiyor sadece catlaklarim agriyor tuhaf geldi ve surdugum krem de kasinti yapiyor.

Sezeryan oldum. İlk zamanlar gibi kalmıyor illaki toparlıyor. Doktor artık korse takabilirsin demişti bir kontrolden sonra ama hangi haftaya denk geliyordu hatırlamıyorum. Ama kullanmadım. Zamanla toparladı.

Görüntü öyle kötü ki toparlayacak gibi gelmiyor insana :KK43: siz sezeryan oldunuz mu?
olmadım ama hani doğum sonrası tüm olumsuzlukları yaşadım
25 yaşında küçük kızımı doğurdum
iki doğum yaptım doğum ve hamilelik öncesi vücudumu özler kendimi beğenmezdim
eşim için sorun yoktu lakin yeni halimi beğenmiyordum
zamanla alıştım vucudum toparladı
geçengün kızımla dersaneye giderken güvenlik kızlar dersaneyemi sordu
kızımlarım ile yaşıt gibiyim
tüm o olumsuzluklar unutuldu gitti
merak etmeyin düzelir

Iki hafta çok erken tabi de görüntü korkutuyor ben bi kac aya da raziyim yeter ki duzelsin resmen dikis izim gorunmuyor gobegimden bana ait degilmis gibi :KK43: catlaklarim icin doktorun dikis izime verdigi bir krem var inu kullaniyorum internette okudugumda doktorlar catlaklar icin de veriyormus daha etkili olur diye dusundum zaten daha kirmizilar ama baya catlamisim dikis izim hic agrimiyor sadece catlaklarim agriyor tuhaf geldi ve surdugum krem de kasinti yapiyor.
Zaten dikiş yeri ağrımıyor yani bendede öyle olmuştu. O sallanan et ağrıyor:olamaz:

Zaten söylemişler korse takın dikişleriniz biraz düzelince bir de çatlak kremi sürmeye devam edin. Eğer geçmezse de çok takmayın karnınızı gerdirirsiniz çatlakları da erkenden tedavi ettirirseniz yok denecek kadar bir fark olur eski haliyle

Gerdirmeye gerek kalmadan toparlanirim insallah bir kere daha bıçak altına yatmak istemem :KK43: catlak icin lazer dusunurum ama dikislerim biraz kaynadigi gibi egzersizlere baslamak istiyorum baska turlu zor gorunuyor toparlanması

olmadım ama hani doğum sonrası tüm olumsuzlukları yaşadım
25 yaşında küçük kızımı doğurdum
iki doğum yaptım doğum ve hamilelik öncesi vücudumu özler kendimi beğenmezdim
eşim için sorun yoktu lakin yeni halimi beğenmiyordum
zamanla alıştım vucudum toparladı
geçengün kızımla dersaneye giderken güvenlik kızlar dersaneyemi sordu
kızımlarım ile yaşıt gibiyim
tüm o olumsuzluklar unutuldu gitti
merak etmeyin düzelir

Tek hayalim normal dogumdu kismet olmadi ameliyat en korktugum seydi basima geldi sezeryan icin de soylenenleri bilirsiniz normal doguma nazaran zor toparlaniyor vucut diye insan ister istemez moralini bozuyor ne guzel siz atlatmissiniz insallah ben de atlatirim korktugum gibi olmaz

Çok mu kilo almıştınız gebelikte,normalde kaç kiloydunuz şimdi kaç kilosunuz?

Ben ilk doğumdan 2 ay sonra bir hastanenin medikal estetik bölümünde er-yag lazer tedavisi ile çatlaklardan yüzde 70-80 oranında kurtuldum. Şimdi ikincide de bir miktar çatlak oldu ama o kadar rahatsız etmiyor. Eğer maddi durumun varsa bu tedaviyi tavsiye ederim. Sarkmayi şimdilik dert etme canım. Doktorundan ne zaman spora başlayabileceğini öğren ve o zaman egzersiz yap. Eskisinden bile daha sıkı bir karnın olabilir yeter ki iste :) ben sezeryan olmadım ama çevremde sezeryan olmasına rağmen taş gibi olan çok arkadaşım var...

Çok mu kilo almıştınız gebelikte,normalde kaç kiloydunuz şimdi kaç kilosunuz?

72 ile hamile kaldım 88 ile doguma girdim hamile kaldigimda kilom vardi ama belim hep inceydi hic gobegim olmadi bu zamana kadar hep basen simdi muhallebi kivamindayim

X