sezaryenden sonra spor

• Konu Sahibi Konu Sahibi Esra
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.422
35.489
1.123
39
doğum yapalı 2 ayı geçti,aldığım kilonun hepsini verdim.1 ay öncesine kadar dümdüz olan karnım yeni yeni şişmeye başladı ve bu beni çok sinir ediyor.3 aydan önce spor yasak biliyorum ama zamanı geldiğinde karın kaslarımı nasıl çalıştıracağımı bilmiyorum.sizler neler yaptınız?
bir de benim karnım sabah kalktığımda çok düzgün oluyor,gece yatarken nerdeyse 5 aylık hamile gibi.süt olsun diye sürekli sıvı tüketiyorum,onlar mı şişiriyor acaba?yani aslında benim problemim göbek değil de mide mi bilemiyorum.sadece bu görüntü beni deli ediyor ve hemen kurtulmak istiyorum.

benimde en merk ettiğim konulardan biri bu spor işi...akıbetimiz ne olur bilinmez belki sezeryan olmak zorunda kalırım,nasıl spor yapcam ne zaman başlıcam çok merak ediyorum.
ama senin fotoda tahta gibiydi göbeğin..muhtemelen çok sıvı almandan kaynaklanıyordur takma derim

benım dr um sezeryandan 25 gun sonra spora başla dedı. ama ben halen baslayamadım. bu arada dogum yapalı 35 gun oldu. ve halen aldıgım kılolarım duruyor. hamıle gıbı göbegım var.
sız nasıl 2 ayda kılolarınızı verebıldınız? kaç kılo almıstınız?

Göbeğiniz eski haline dönecektir ama bunun için henüz erken.
En azından 6 ay sabretmelisiniz karın kaslarınızı çalıştırmak için.
Daha sonra callanetics yapabilirsiniz , gerçekten etkili..
Ama çocukla spor yapmak biraz zor oluyor , ben hep ertelemek zorunda kalmıştım , çünkü yorgun olunca sütüm azalıyordu , spor yapınca laktik asit salgısı fazlalaşıyor diye yapmak istememiştim sütüme etki edeceğini düşündüğümden , geceleri uykusuz kaldığım için , her fırsatta sadece biraz uyumayı düşünüyordum..

Son düzenleme:

ben 14 kilo aldım toplamda,10 günde verdim hepsini ama özel hiçbir şey yapmadım.bünye meselesi biraz,ömrümde ilk defa hamile kaldığımda kilo aldım desem yalan olmaz.

sütü etkiliyorsa ben de ertelerim sporu çünkü benim en büyük problemim süt.çok takıntı yapıyorum azalınca.
callanetics nedir hiç duymamıştım bi araştırayım.teşekkürler.

ben de anlamıyorum canım zaten nasıl oluyor.sabahları hala tahta gibi ama mecburen çok sıvı tüketiyorum süt olsun diye.bazen çok kötü çıkıyor göbek,gün boyunca bu manzarayla karşılaşmak hiç hoşuma gitmiyor.

yorulunca sütün azaldığını bilmiyordum. benım sütümde çok sayılmaz hatta iştahsızlık vardı. herkes yemedıgın için sütün azdır deyınce az az yemelere başladım. yememenın de etkısı olur mu kı süte?

yorgunluğun süte olumsuz bir etkisi olduğunu duymuştum. aynı şekilde dengesiz beslenmenin de.

ben de 2 ay 1o gün önce sezeryan doğum yaptım doktorum 3 ay bıtınce izin verdi mekik çekmeye filan ama az önce "doğum sonrası annelerin sorunları" bölümünde bi bayan yazmış sezeryan sonrası kesi fıtığı diye.Dkişler iyi oturmayınca bağırsaklar o aradn bi yol bulup pırt diye çıkıveriyormuş dışarı.Bu da fıtığa yol açıp 2. bi ameliyatı gerektiriyormuş.
Bunu okuyunca en az 5 ay bitene kadar karın hareketi yapmamaya karar verdim,şimdilik sadece kalça çalışalım ve yürüyelim bence:))

aman Allah korusun,ikinci bi ameliyat flan kabus gibi olur.biraz daha sabretmek lazım herhalde.daha 3 ay bile olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…