• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sezaryenden sonra ayılma

canım soruların genelde sezeryanla ilgili. ne kadar kaldı doğumuna ? sezeryandan korkuyosun aladığım kadarıyla.
şunu söyleyim mecbur değilsen sezeryan olma.
soruna gelince,
ben ayıldıktan sonra bi süre bağırdım çağırdım ağrılar yüzünden,
sonra sakinleştim (iğne yaptılar sanırım) ve odaya çıkardılar beni
allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsinopuyorumnanaktan

öncelikle şimdiden geçmiş olsun ben ilk uyandığımda çok ağrım vardı sersem gibiydimkaydirigubbakcemile3 ilk önce yavrularımı sordum sonra ağrıdan bayağı bi kendime gelemedim buna şimdiden alıştır kendini derim hayırlı olsun şimdidennnn:ecrin_bebek:

aynen çok korkuyorum yarın sezaryene gircem

ayy demek kavuşuyosun yavruna.
korkma sakın rahat ol,
ameliyattan sonra kendini hemen toparlamaya çalış yürümeye çalış,
bide yulaflı bisküvilerden tüket gaz çıkarması için ebeler önermişti bana

korkmayın bacım. benim kadar tırsak yoktu herhalde gıkım çıkmadı hiç. saat 10 da girdim ameliyathaneye kızımı almışlar yıkamışlar ben ameliyathanede ayıldım saat 10 buçukmuş. rüya bile görmüştüm. nefes sorunu yaşadım biraz epidural tavsiye ederim o yüzden. ağrı tabiki oluyo ameliyat sonuçta ama 3 günden sonra geçiyor herşey. Yürümen çok önemli. ılk yürümende biraz başım döndü benim zorlada olsada yürüdüm zorla dememe bakma yürüyebiliyorsun ama yürüdükçe ağrın oluyo pes etmeyip bol bol yürümen lazım. Allah yardımcın olsun.

Ne güzel arkadaşım, saatler sonra yavruna kavuşmuş olacaksın !
Hiç korkma, sezeryan olacaksan şayet, ilk iki gün sıkıntı yaşayacaksın, gaz çıkarıp büyük tuvaletini yapıncaya kadar. Bu yüzden sen bugünden kayısı, kayısı hoşafı falan tüket, yarına hazırlansın bağırsakların. Ben doğumumdan bir gün önce kayısı hoşafı içip tanelerinden yemiştim, doğumdan bir gün sonra tuvalete rahat gitmiştim.
İlk ayağa kalkman ve ilk tuvalet zor oluyor, ama yavrun kucağında olacağı için çok umursamayacaksın.

Çoğunlukla anesteziden uyanma esnasında odaya getiriyorlar, kafan biraz dumanlı oluyor yani. Allah sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah, sağ salim bebişini al gel :emir_bebek:

Back