Sezaryen sonrası olabilecek en kötü şey!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Anne adayı kızını sezaryenle dünyaya getirdikten sonra olabilecek en kötü şey başına geldi...

• Ayağa kalktığı anda karnındaki dikişler patlayan Sam'in bağırsakları bir anda dışarı fırladı. Bağırsaklarını dağılmaması için kendi eliyle tutmak zorunda kalan anne acilen hastaneye kaldırıldı.
    Capture.JPG

Annenin karnına 20 dikiş atıldı ve durumunun iyi olduğu belirtilti.
  • Hastane konuyla ilgili aileden özür dilerken geçirdiği travmanın etkilerini hala tam olarak atlatamayan Sam, "Aşağı baktığımda bağırsaklarımın sarktığını gördüm. Hemen eşime seslendim ve bir daha bağırsaklarıma bakmaya cesaret edemeden ambulansın gelmesini bekledim" dedi.

• Evde yatar vaziyette 40 dakika ambulans bekleyen kadın sonunda eski sağlığına kavuşmuş
  • Capture.JPG
http://www.milliyet.com.tr/sezaryen...-pembenar-galeri-dogumsonrasi-2062343/?PAGE=5

bir de sezeryanlılara tırt doğum yapmış derler, kendileri çatır çutur doğuranlar.

alın bakalım, kim en harbiymiş :KK11:

Normal doğum anne için her zaman daha kolaydır. Doğal olan odur çünkü.
Ama sezaryen bebek için en iyisidir. Sıkıntıyı anne çekse de bebekte komplikasyon olma ihtimali yok denecek kadar azdır.

Normal doğum anne için her zaman daha kolaydır. Doğal olan odur çünkü.
Ama sezaryen bebek için en iyisidir. Sıkıntıyı anne çekse de bebekte komplikasyon olma ihtimali yok denecek kadar azdır.

ha ha canım normal doğurabilen normal doğursun elbette,
doğuramayan da kendini kötü hissetmesin benim derdim bu.

he ben takıyor muyum takmıyorum, doktorum bana sen normal doğum yapamazsın dedikten sonra "aaaa ayşenin gelin normal doğum yapmış kilolu bebeği, sen neden doğuramadın ki" diyenlere gülüp geçiyorum, ama gülüp geçmeyip kendini ve bebeğini hayati tehlikeye sokanların haberlerini de acı şekilde almaya devam ediyoruz...

he ben takıyor muyum takmıyorum, doktorum bana sen normal doğum yapamazsın dedikten sonra "aaaa ayşenin gelin normal doğum yapmış kilolu bebeği, sen neden doğuramadın ki" diyenlere gülüp geçiyorum, ama gülüp geçmeyip kendini ve bebeğini hayati tehlikeye sokanların haberlerini de acı şekilde almaya devam ediyoruz...

Bir gün çocuk sahibi olursam kesinlikle sezaryen isterim. Ben çekerim sıkıntısını problem değil, bebiş rahat dünyaya gelsin. Doğurabilsem de normal doğum istemem.

Bir gün çocuk sahibi olursam kesinlikle sezaryen isterim. Ben çekerim sıkıntısını problem değil, bebiş rahat dünyaya gelsin. Doğurabilsem de normal doğum istemem.

kız o niye, normal doğum bebiş için zararlı değil ki...
tabi ki bebeğin ve annenin durumuna göre.
benimki tosuncuk olduğu için zararlıydı evet ama, genelde bebek için de normal doğum daha iyidir derler.

Doktorun ne diyorsa o dur bence de...
Ben de normal doğum istedim, kendi sağlığım açısından. Fakat bana da doktorum dedi "sen normal yapamazsın, bebek kaldırmaz, küveze girecek zaten" daha 30 haftalıktım bana bunu söylediğinde. Meraktan soruyordum "sezeryanlamı olur doğumum yoksa normal doğum yapabilir miyim" diye... Fazla bu konuyu şimdiden irdeleme, doğum zamanında şartlar ve durumlar ne olursa o şekilde davranacağız demişti doktorum.
İyi ki şartlamamışım kendimi. Nitekim sezeryanda doğurdum. Çokta mutluyum, sağlıklı bir doğum oldu fakat oğlum doktorun teşhisi gibi küvezde kaldı malesef 5 gün kadar. Ama çok şükür sağlıklı şuan...

O yüzden rabbim sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin, ha normal olmuş ha sezeryan... İkinizin de sağlığı yerinde olsun inşallah...

Normal dogum bebek icin de en iyisidir. Cocuk kanaldan gecerken sikisan cigerlerinden o zamana kadar tasidigi sular da suzulerek atilir. Cigerler ve solunum yollari nefes almaya hazir hale gelir, bebek dogumdan sonra solunum sikintisi yasamaz.

kız o niye, normal doğum bebiş için zararlı değil ki...
tabi ki bebeğin ve annenin durumuna göre.
benimki tosuncuk olduğu için zararlıydı evet ama, genelde bebek için de normal doğum daha iyidir derler.

Hayır normal doğum ne kadar rahat gerçekleşirse gerçekleşsin bebek travma yaşar. Komplikasyon olma ihtimali de çok fazladır. Kordon dolanması, oksijensiz kalma falan filan. Geçenki haberdeki gibi salak bir hemşireye de denk gelip sağlam çocukta hasar oluşmasına sebep olabiliriz. Risk almaya gerek yok. Sezaryen candır.

Normal dogum bebek icin de en iyisidir. Cocuk kanaldan gecerken sikisan cigerlerinden o zamana kadar tasidigi sular da suzulerek atilir. Cigerler ve solunum yollari nefes almaya hazir hale gelir, bebek dogumdan sonra solunum sikintisi yasamaz.

Çıkarırlar ciğerindeki suyu saraylım. Sıkışmasın çocuğum oralarda.. Kıyamam ben.

Böyle bir ihtimal olduğunu bilse sezeryan isteyenler ,biraz zor göze alır:KK53:
Haberi okuyunca tepkim bu oldu:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

canım ben ilk doğanıma hamileyken çocuk kilolu diye doktorum asla normal doğum olmaz dedi.
benim anne kv falan bekle bakalım belki normal doğar diyorlardı.

sonra tam o dönem, bir anne adayı doktoruunn sezeryan olman gerek öğüdünü dinlemeyip başka bir doktora giderek normal doğum denemişti ve maalesef kilolu bebeği doğuramamıştı.

O kadar acı bir haberdi ki.
bence bu ihtimal, şu haberdekini yaşamaktan bin beter :cry:

X