- 10 Eylül 2011
- 5.610
- 22.479
- 598
- Konu Sahibi Postmodernik
-
Tabi ki rahat olun ya. Obez değilsiniz, ne kendinizi ne bebeği tehlikeye sokacak bir kilonuz yok. Doktorlar 10-18 arası kilo almak ideal diyor tamam da, farz edin ki 25 aldık, ne olacak, dünyanın sonu mu? Yengem hamileliğinde 40 kilo almış bir insan, abartmış tamam da, sonra verdi kadın. O bile verdi yani o kadar kiloyu.Rahat olayım di mi biraz? Zaten geçen haftadan beri ekmeği azalt dediği için aç kalıyorum gibi geliyor ama az önce tartıldım 1 haftada yine yarım kilo almışım
Veremezsem de veremem artık o kadar dertlenmiyordum çevreden gelen değişik tepkiler olmasa
Halam beni kameradan gördü
Demek şişman olsan böyle oluyomuşsun falan dedi dan diye. Yok yüzün lekelenmiş bilmemne
Kimsenin dış görünüşüne yorum yapmam ama insanlar nedense çok meraklı
Eskiden çok zayıfsın diyolardı şimdi tam tersi
Tabi ki rahat olun ya. Obez değilsiniz, ne kendinizi ne bebeği tehlikeye sokacak bir kilonuz yok. Doktorlar 10-18 arası kilo almak ideal diyor tamam da, farz edin ki 25 aldık, ne olacak, dünyanın sonu mu? Yengem hamileliğinde 40 kilo almış bir insan, abartmış tamam da, sonra verdi kadın. O bile verdi yani o kadar kiloyu.
O lekelenmeler ilk hamileliğimde bende de vardı, hatta kollarım bile çille kaplanmıştı, doğumdan sonra soldular, yok oldular. Hatta ilk gebeliğimde karnımda boydan boya kahverengi bir çizgi oluşmuştu, bunda yok. Kısaca bu işlerin standardı yok.
Bana çok kilo almışsın diyenlere, çok laf yapma, yiyecek bir şeyin yoksa ikile diyorum valla.
Teşekkür ederim, sizin de yavrunuza sağlıkla, kolayca kavuşmanızı dilerim. =)Sefamız olsun o zaman
Kahverengi çizgi bende de mevcut hem de taaa karnımın üstünden en altına kadar
İşin garibi yüzümde ya da vucudumda leke falan bişey çıkmadı nerden çıkardılar bilmiyorum
Bazı insanlar sırf moral bozmak için var
Bebeğinizi sağlıkla kucaklayın
1,5 ay çok erken ben spor hocasına bir arkadaşım için sormuştum bu süreçte sadece yürüyüş yapabilir karın çalışamaz demişti. Dikkatli olunmerhaba hanımlar
Yanlış yere konu açmış olabilirim ama burada daha çok yorum alabileceğimi düşünüyorum. Derdim şu ki ben 1.5 ay önce sezeryan Doğum yaptım ve göbek duruyor inmedi ilk doğumumdu ve 18 kilo almıştım 12 kilosu gitti 59 kiloyum ama bel yanlarım ve kalçam özellikle göbeğim duruyor ve boyumda fazla uzun olmadığı için çok çirkin bir görüntü oluyor. Bu durumu yaşayıp ya da sezeryen Doğum yapıp göbeğinden kurtulan var mı?
Bu arada düzenli yapamasakm da bebeğim baya engel oluyor spor yapmaya çalışıyorum neredeyse 2 günde bir 20 dk kadar Leslie yapıyorum mekik çekmeye biraz korkuyorum erken gibi sanki bunlara rağmen göbek aynı hala bana bir derman söyleyiverin
Bu arada çözümü yok diyorlar ama belki aranızda hamilelik çatlaklarına çözüm bulabilen vardır lazer tedavisi hariç bu konuda da bilgi almak isterim.
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim iyi geceler
Boyum 1,52 var yada yok 38 kg hamile kadım 72 kilo doğurdum şu an 55 kiloyum10kilo aldım doktor kızdı daha 2 ay var ekmek ve tatlı yeme dedi benim de moralimi bozdu ya ne bileyim
boyum 1,5 metre
göbeğim 9 aylık gibi şu an herkes çok çıkmış şişmanlamışsın falan dediğinden kendime olan algım bozuldu fil gibi falan görmeye başladımdoktor da tuz biber ekti üstüne
Göbeğin aynen duruyor diyenlere bende öyle diyorum ama bir yandan da düşünüyorum gitmeyecek mi hiç diyeAllah uzun ömürler versin bebeginize, saglikla büyüsün..
Dogumdan sonra 16 kilo verdim, dikkat ederk, leslie ve yürüyüş yaparak.. Cok inceldim.. her yerim eridi. ama ozellikle sezeryan bölgem (alt karin bölgem yani) oğlumdan miras..
Ben artık takmiyorum, 'anneyim artik' diyorum..
Haklısınız aslında ayva göbeği olan biriydim sporda yine Leslie ya da pilates yapardım ara ata evde o kadarSezeryanla alakası olduğunu düşğnmüyorum. Doğumdan öncede muhtemelen göbeğiniz vardı,hamilelikte artan kilolar ve doğum sonrası sıkılaşmayan kaslar sebebi o göbeğin. Spor geçmişiniz varmıydı ? Olsa kaslarınız bence çok daha hızlı sıkılaşırdı. 2 kere sezeryan doğum yaptım biri daha 20 günlük bile değil. İlk doğumdan sonrada sıfır göbekliydim,şimdi daha çok yeni karnım biraz yunuşak ama göbek yok denecek kadar az. Bikaç ay sonrada sıkılaşmaya başlar.
Ya bunu denedim de çok sıktı rahatsız etti beni bide yaz mevsimindeyiz ya çok rahatsız ediyorkendi bedenınden küçük korse giyeceksin hatta mumkunse birinin yardımıyla giyeceksin , ve bol bol yürüyüş yap
Karın kaslarınız zaten gevşek olduğu için ,hamilelikte iyice esniyor,gevşiyor ve kendi kendine toparlanamıyor. Evde yapılan pilates nekadar etkili bilmem ama gerçek anlamda spor yaparsanız kısa sürede farkı görürsünüz.Haklısınız aslında ayva göbeği olan biriydim sporda yine Leslie ya da pilates yapardım ara ata evde o kadar
Spora çok erken başlamamış mısınız? İlk 6 ay o bölgeyi zorlamamk gerekiyor. Vücudun biraz zaman ver. Ben 1 yıl oldu doğum yapalı. Eski kilomunda altına düştüm. Emzirmek çok kilo verrdiriyor bir de bebek yürümeye başlayınca hareketlenince hiç bir şey kalmıyormerhaba hanımlar
Yanlış yere konu açmış olabilirim ama burada daha çok yorum alabileceğimi düşünüyorum. Derdim şu ki ben 1.5 ay önce sezeryan Doğum yaptım ve göbek duruyor inmedi ilk doğumumdu ve 18 kilo almıştım 12 kilosu gitti 59 kiloyum ama bel yanlarım ve kalçam özellikle göbeğim duruyor ve boyumda fazla uzun olmadığı için çok çirkin bir görüntü oluyor. Bu durumu yaşayıp ya da sezeryen Doğum yapıp göbeğinden kurtulan var mı?
Bu arada düzenli yapamasakm da bebeğim baya engel oluyor spor yapmaya çalışıyorum neredeyse 2 günde bir 20 dk kadar Leslie yapıyorum mekik çekmeye biraz korkuyorum erken gibi sanki bunlara rağmen göbek aynı hala bana bir derman söyleyiverin
Bu arada çözümü yok diyorlar ama belki aranızda hamilelik çatlaklarına çözüm bulabilen vardır lazer tedavisi hariç bu konuda da bilgi almak isterim.
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim iyi geceler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?