Sezaryen Sebepleri Anketi

Sezaryen doğum yapmanızın sebebi neydi?

• Vajinal doğum korkusu

OY: 11 23,9%
  • İstediğimiz bir tarihte olması için tercihe bağlı

OY: 3 6,5%
  • Bebek doğum kanalına girmediği için

OY: 12 26,1%
  • Doğum kendi kendine başlamadığı için 40. haftada

OY: 1 2,2%
  • Doğum kendi kendine başlamadığı için 41. haftada

• Doğum kendi kendine başlamadığı için 42. haftada

OY: 2 4,3%
  • Bebeğin uygun olmayan pozisyonu (makat geliş, transvers vs)

OY: 4 8,7%
  • Kordon dolanması

• Vajinal doğumdan tıbbı sebeplerle acil plansız sezaryene geçilmesi

OY: 12 26,1%
  • Gebelik şekeri, gebelik tansiyonu gibi anne ile ilgili tıbbi sebepler

OY: 4 8,7%

• Ankete Katılan
    46

9ay

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2012
5.885
3.889
40. haftasını doldurmuş bir anne adayı olarak üzerimdeki sezaryen baskısı giderek artmakta. Sezaryen sebeplerini çok merak ediyorum. Sezaryen doğum yapan arkadaşlarım, bunun sebebi neydi?

Normal doğum korkusuyla 4 ay önce epidural sezaryen oldum. İyi ki öyle olmuş. Hiç bir sıkıntı yaşamadım. Çok kolay geçti.

• Beğen
Reactions: 9ay
40. Haftam bitti ama bebek kanala girmedi, açılma yoktu... Hiçbir belirti yoktu. Doktorumla ortak kararımızdi. Suni sancı istemedim. O da hiç acilma ve kanala girme olmadığı için suni sancı vermedi. Surecte bu olması gerekti o oldu. oğlum biraz iri bir çocuktu. Normalde zaten zorlanirmisim. Rabbim yardımcın olsun

• Beğen
Canim alkah kucagina almayi nasip etsin öncelikle saglikla. Benim birincisinin kalp atislari yavaslamisti acil aldilqr bebegi ikincide sancim geldi ama mecburi sezeryan oldu kimsenin lafina bakma doktorunla konus hangisi senin ve bebis icin uygunsa ona karar ver

• Beğen
40. haftasını doldurmuş bir anne adayı olarak üzerimdeki sezaryen baskısı giderek artmakta. Sezaryen sebeplerini çok merak ediyorum. Sezaryen doğum yapan arkadaşlarım, bunun sebebi neydi?

40+4 de epidural destekli normal doğum yaptım , normal doğum için bi engel yoksa 42 ye kadar bekliyorlar , sezeryan tıbbi açıdan gerekmedikçe düşünme bile...

Rahimde polip ve eşin aşağıda olmasından dolayı genel anestezi ile sezaryen oldum.doktora bağlı belkide çok rahat ayaklandim ve hiç yatmadim çok rahattim.kızımı kucağıma sağlıklı bir şekilde aldım ya daha ne isterim Rabbim den.Senin için en hayırlısı olsun ve doktorunun kararına fikrine uyması tavsiye ederim 40. Haftaya gelmissin bide hayırlı bi şekilde al bebisini kucagina:dua::dua::dua:

• Beğen
40+4 de epidural destekli normal doğum yaptım , normal doğum için bi engel yoksa 42 ye kadar bekliyorlar , sezeryan tıbbi açıdan gerekmedikçe düşünme bile...

Yok canım hiç bir engel yok. Sadece başlamıyor işte sancılarım. Benim 7. tüp bebek denememle olduğu için kıymetli bebek sınıfında. Sırf bu sebeple bile sezaryen öneriyor doktorlar. Ama kendi doktorum yüksek riskli gebelik doktoru ve şu an bir risk görmüyor. Ama o bile en fazla 41'e kadar beklerim diyor. Asıl önerisi 40+3'te yani bu cuma eğer açılma vs yoksa hala sezaryen.

38+5 de kanama oldu açılmam yoktu sancı gelmeye başlayınca bebeğin kalp atışları düştüğü için acil sezaryen ile alındı iyiki doğru kararı vermişiz 3 kere kordon dolanması olduğu için sancı ile rahim bebegi aşagıya ittikçe kordon daha çok Boğaz'ını sıkıp kalp atışlarını yavaşlatıyordu çok şükür erken karar aldık 9,5 aylık olduk bile.

Bebegın zaten sana doğru Zaman'ı söyliyicektir acele karar verme.

• Beğen
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

39'daki kontrolümde sancı ve açılma yoktu.
40 bugün bitti. Yarınki kontrolüme göre karar verilecek.

Doktorumun önerisi;
1-Eğer 40. haftada da açılma olmazsa en fazla 1 hafta daha bekleyip sonra sezaryen yapmak.
2-Açılma varsa suni sancı verecek doğumu başlatmak

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

39'daki kontrolümde sancı ve açılma yoktu.
40 bugün bitti. Yarınki kontrolüme göre karar verilecek.

Doktorumun önerisi;
1-Eğer 40. haftada da açılma olmazsa en fazla 1 hafta daha bekleyip sonra sezaryen yapmak.
2-Açılma varsa suni sancı verecek doğumu başlatmak
Canim hayirlisini iste sezeryan kötü birsey değil bebegini riske atma tabi sezeryan yap demiyorum yanlis anlama keske benimkilerde normal olsaydi doktoruna kulak ver onun dediklerini dinleki sonradan allah korusun kotu birseyle karsilasma kimseyede kulak asma sadece doktorunla konuş

Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin. Ben miyom ameliyatı olduğum için planlı sezaryen idi. Ancak 37+3 te kalp atışı yavaşladığı için genel anestezi ile acil sezaryen oldum. Kızım 2800 doğdu ama Allaha şükür şimdi çok iyi.

• Beğen
Daha kesinlelmemiş olsa da ben nırmal doğum taraftarıyım. Bebeğim birazcık hızlı kilo alıyo bu da normal doğumu zora sokuyo birdahaki muayenede netleşecek artık sezeryan ya da normal

• Beğen
Yok canım hiç bir engel yok. Sadece başlamıyor işte sancılarım. Benim 7. tüp bebek denememle olduğu için kıymetli bebek sınıfında. Sırf bu sebeple bile sezaryen öneriyor doktorlar. Ama kendi doktorum yüksek riskli gebelik doktoru ve şu an bir risk görmüyor. Ama o bile en fazla 41'e kadar beklerim diyor. Asıl önerisi 40+3'te yani bu cuma eğer açılma vs yoksa hala sezaryen.

Burda hiç kafanı karıştırma herkesin hikayesi kendine özgü, hiçbirisi yol gösterici olmaz,
Ben 1 hafta 3 cm açıkla gezdim 40+4 de suni ile başladı sonra kendi sancım başladı suni kesildi kolay oldu doğumda.. Ama tüp bebek vs durumları bizleri aşar , hiçççç kafanı karıştırma doktorun ne diyorsa o Tabiki ...

40 hafta içinde artik ne sancı ne kanala girme yoktu..gebelik şekerinin yapabileceği kotu durumlardan dolayı dr um 39+2 de doğumu başlattı..bır tüm fıtıl ile 18 saat de suni sancı ile açılma bekledik..hiç bir ilerleme olmadı..dr um bebeği daha fazla riske atmayalım istersen bir gün daha sunı deneriz ama hiç bir anlam ifade etmiyo benum için dedi..açılsa şimdiye kadar 4 5 cm olması lazımdı dedi..kararı bana bıraktı..bende daha fazla gücüm kalmadı 3 gündür hastanedeydık..epidural sezeryan a karat verdik2 ve iyi ki de öyle olmuş..meleğimin her anına şahit oldum..hiç zorluk yaşamadım desem yalan olur sonrasında sadece 4 gün oturp kalkarken zorlandım..şimdi şükürler olsun hiç bişeyim yok..dr um ameliyatta asistanına bak kanala bile girmemiş 42 yı beklerdik ama çocuk su an şeker küpü de n cıktı dedi...bi risk yoksa beklenebilir ama benum gibi tüp bebekler sonrası gelen mucızeyse ve başka durumlar varsa gerek yok..Allah herkesin gönlüne göre versin canım..kolay doğumlar dılıyorum tüm hamişlere...

• Beğen

Asla korkma. Ben isteğimle 38.haftamda oldum sezaryen.çok rahat geçti. İnan dikişlerim de agirmadi.ve ben yatak açıp girmedim bile.bir uyuyorsun uyanıyorsun bebeğin yanında. Alt komşum ısrarla normal doğum istedi ama onun dikişleri daha çoktu ve daha çok çekti.hakkında hayırlısı canım. Rabb'im hayırlısıyla kurtarsın inşAllah

• Beğen
Benim ilk doğumum rahim içi gelişim geriliği nedeni ile 38+1 de bebeğin son 3 hafta kilo almaması nedeniyle epidural sezaryen olduö. Ankette nereyi işaretleyeceğimi bilemedim.

• Beğen
Benim ilk doğumum rahim içi gelişim geriliği nedeni ile 38+1 de bebeğin son 3 hafta kilo almaması nedeniyle epidural sezaryen olduö. Ankette nereyi işaretleyeceğimi bilemedim.
Canım çok sağol cevabın için. Haklısın uygun bir seçenek koymamışım :KK43: ama ben anladım

Bende 41+6 da sezeryan doğum yaptım Dr hesabina göre 42 haftam da dolmuştu ama oğlumun gelmeye niyeti yoktu ertesi gün suni sancı alacakken sabah sancı gelmeye başladı akşam da siddetlendi ama maalesef açılma 1 cm den ileriye gitmedi ve o anın psikolojisi ve buraya sigdiramiyacagim bazı farklı etkenlerden dolayı sezeryani seçtim.
Benim kadar normal doğum yapmak isteyip de sezeryan yapmak zorunda kalan anne varmıdır bilmem..
oğlum Rabbim e bin şükür sağlıklı doğdu ama yine de içimde bi uktedir normal doğum..
Senin için de hakkında hayırlısı artık.benim tavsiyem bu saatten sonra nasıl olacak diye düşünme çünkü sen ne kadar rahat olursan doğumun da normal de olsa sezeryan da olsa okadar kolay ilerliyor.
Rabbim yardimcin olsun ve bebegine de sağ salim kavustursun inşallah :)

X