• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezaryen öncesi ve sonrası tecrübeler

Zaten sizde bi sorun görseler emin olun direk genel anestezi verirler. Bir arkadaşım spinal olmak istedi ilki spinaldi ama tansiyon düşük çıktığı için direk genel yaptılar 2.de. Gerçekten çok rahat korktuğum gibi olmadı. İnsallah sizinde rahat geçer ve sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza alırsınız 🤍
Sağ olun inşallah 🙏

Bende normal doğum esnasında zorunlu olarak acil sezaryene alındım. 2022 de yaptım doğumu. Genel anestezi oldu. Aklım çıkıyordu sezaryenden hatta ameliyathaneye girdiğimde 'sakın takma sondayı, daha bayılmadım. Sakın bak hala ayığım falan' derken gittim. Anestezi kafası benden çok uzun süre gitmedi, hatta doğum yaptığımı çok sonra hatırladım. Odaya getirildim bi 4 saat bir şey yemek içmek yasaktı. Bir de ağır bir torba koymuşlardı karnımın üstüne, o kalmıştı bir kaç saat. Sonra sonda çıkarıldı (hissetmedim) torbayı kaldırdılar işte ayağa kalkıp yürümem istendi bende bol bol yürüdüm, yatarken kalkarken zorluğu da çok hatırlamıyorum. Oğlumu 3. Gün görebildim, sonra onu görmek için sürekli hastaneye gittiğimde hemşireler ' bak normal doğum yapınca koşa koşa geliyorsun' demişlerdi. Sezaryen oldum diyince çok şaşırmışlardı. Bünyesel değişiyor.
Ben gebelik boyu egzersiz yaptım, toplam 5 kilo aldım. Kiloyu bilemem ama egzersizi doğum sonrası için çok işe yaradığını tecrübe ettim.

Bir de kendi okuduklarım ve tecrübeme göre doğum sancısını çekmiş olmamda çok iyi geldi (ki ben anormal bir sancı yaşamıştım) hani mümkünse doğal süreçte sancınızı biraz çekip öyle sezaryen olsanız daha iyi olabilir. Doktorunuz ve siz daha doğru karar verirsiniz tabiki. Sağlıkla kavuşun inşallah ❤️

Back