• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezaryen öncesi ve sonrası tecrübeler

Gaz çıktı ama sanki yeteri kadar çıkaramadım gibi hissedip yaptırdım baya iyi gelmişti. Bende pek kilo almadım fittim ama bu gaz durumu anestezinin bir yan etkisi çoğu kişi de oluyor ama toparlanma açısından evet kilo olmaması hızlı toparlanmaya epey yardımcı. Ben daha 1 haftam dolmadan ev işi bile yapıyordum.
Gaz durumu berbat bir şey ya biliyorum onu inşallah zor olmaz yine. Ben şu an da kendimi hamile gibi hissetmiyorum her gün 10 km falan yürüyorum 5 kilo aldım zaten 3 kilosu bebek. Bilmiyorum inşallah faydası olur kendimi koyvermem 😀

aa bir de, ben ameliyethanede bayılacak gibi olmuştum, kan man görmekten normalde korkarım, bayılıcam galiba diyince seruma bi şey eklemişlerdi, sormak tabi aklıma gelmedi ama belki de sakinleştirici yapıyolar.

cağnım hemen harika yorumlar yazayım sana. yazdıklarımın eksiği vardır fazlası yoktur. 2021 yılı sonunda kızımı ters olduğu için sezaryenle doğurdum. ve hastaneye geç gittiğim için doğum başlamak üzereydi, 20 dk içinde beni sezaryene aldılar. hiçbir ön hazırlığım yoktu benim de hastanenin de. genel anestezi mi spinal mi diye kimse sormadı vallahi. belime bi iğne yapıp beni 20 dk içinde ameliyathaneye indirdiler. iğne yapıldıktan sonra karnıma batikon gibi bi şey sürdüler, dedim ki ee ben bunu hissediyorum, herhalde daha uyuşmadım, sakın başlamayın. sonra doktor herhalde bıçakla dokundu, acı var mı dedi yok dedim. yani dokunmayı hissediyorsun ama hiiiç acı yok sıfır. ve zaten ameliyat yerini görmüyorsun. ameliyatın bebeği alana kadarki kısmı çok kısa sürüyor, sonra bebeği sana verdikleri için diğer aşamaları unutuyosun:) sen gözün yaşlı bebeğini severken doktor seni dikmiş ve yollamış oluyor.
ayağa kalkma herkeste aynı değildir, ben direkt kalkabildim, 64 kilo idim doğuma gittiğimde, boyum 1.64, çok şişmemiştim, belki bundandır. biraz da naz yapmayı bırakmak gerek o aşamada, ilk ayağa kalkmayı bi halledersen sonrası çok kolay olur inşallah.
ben uyuşukluk geçtikten sonra hiç ağrı kesici alma ihtiyacı hissetmedim, almadım da yani.
bebeği emzirirken, ha diye yatıp kalkarken, hapşururken dikişler acıdı ama, hepsi o. bebeğimi hep kendim bezledim değiştirdim, yatağından aldım süt verdim geri yatırdım. duşumu kendim güzelce aldım, bebeğimi yıkadım. hastanede 1 gece kaldım, eve gelince yemeğe hep mutfağa gittim, hiç yatağa yemek istemedim. hastanede de 6 saat sonra kalk demişlerdi, 6 saat sonra gidip odanın oturma grubunda meyvesuyu içmiştim, yani yatakta kalmamaya çalışıp. bir de başkalarında duymadığım bi şey, benim karnıma bi ağırlık koymuşlardı, 6 saat boyunca o kalmıştı.
yani ne sezaryen öcü canavar, ne sonrasında perişan oluyorsun. tabi aksi örnekler de olduğu kesin, ama kötüye kendimiz alıştırmaya gerek de yok, iyi örnekler de var.
ibretlik bi hikaye benim sezaryenim, nerde bi fırsat bulsam anlatırım😂😂😂
Ben de 5 kilo aldım 1.68 boy 61 ile hamile kalmıştım zaten aktif spor hayatım vardı gebelikte de hemen her gün spor yaptım inşallah işime yarar 😀ben de totomun üstünde oturamayan bir insanım normalde umarım mızmızlık yapmam 😀aslında acı eşiğim de düşük bilemiyorum o yüzden.

aa bir de, ben ameliyethanede bayılacak gibi olmuştum, kan man görmekten normalde korkarım, bayılıcam galiba diyince seruma bi şey eklemişlerdi, sormak tabi aklıma gelmedi ama belki de sakinleştirici yapıyolar.
Ben de bayılırım öyle durumlarda ondan korkuyorum işte

Cuma sezaryenim var Allah nasip eserse 🤲 spinal olacak ama aşırı panik bir insanım. Doktor genel vermemekte ısrarcı süreçte fenalaşırsan bakarız diyor. Şimdiden gerilmeye başladım. Bazıları uyuşmadım diyor, bazısı sadece his vardı acı yoktu diyor, bazısı tek hissettiğim çekiştirmelerdi diyor bazısı da hiçbir şey anlamamış. Midesi bulanıp tansiyonu düşenler de var.
Öncesinde ne yapmam gerekli ? Hoşaf içmeye birkaç gün öncesinden başlasam süt ve bağırsaklar için bir faydası olur mu ?
Süt de hemen gelmiyormuş sezaryende. Nasıl hızlandırabilirim süreci ?
Bir de gaz çıkışının daha kolay olması için bol yürümem mi gerekiyor ve en önemlisi ilk kalkış gerçekten çok ağrılı mı 🥺
Tecrübeli arkadaşlarım deneyimlerinizi karıştırsanız sevinirim 💜
İlk doğumum mecburen sezeryan oldu. Normal doğumdan sezeryana alındım aniden. Ve genel anestezi yapıldı ani olduğu icin çok korktum telaşlandım ve ilk 1 2 gün çok zorlandım. Belki ilk diye bilemiyorum. Ama 2. doğumum spinal oldu ve keşke ilk doğumda öyle olsa imiş diyorum daha rahattı mükemmel rahattı. Evet bir takım dokunma çekiştirme hissediyorsun ama acı yok ve sonrası için çok daha rahat kolay toparladım. Yani açıkcası genel olmaktansa spinal kat ve kat daha iyi 🤷🏼‍♀️

Süte şöyle odaklanın fizyolojisi de zaten bu anestezi herkeste değil bazılarında bu süreci sekteye uğratabiliyor; plasenta ayrıldığı an süt geliyor. Ben buna çok odaklandım. Hemen ameliyathanede tutup emzirttiler. Ben de panik olduğum için dikiş atılırken sedasyon verdiler, sedasyon olmadan hemen emzirtelim diye getirdi bebeği hemşire.

İlk doğumum mecburen sezeryan oldu. Normal doğumdan sezeryana alındım aniden. Ve genel anestezi yapıldı ani olduğu icin çok korktum telaşlandım ve ilk 1 2 gün çok zorlandım. Belki ilk diye bilemiyorum. Ama 2. doğumum spinal oldu ve keşke ilk doğumda öyle olsa imiş diyorum daha rahattı mükemmel rahattı. Evet bir takım dokunma çekiştirme hissediyorsun ama acı yok ve sonrası için çok daha rahat kolay toparladım. Yani açıkcası genel olmaktansa spinal kat ve kat daha iyi 🤷🏼‍♀️
Hangi açıdan daha rahat diyorsunuz anesteziyi atma kendine gelme vs mı ? Daha önce genel anestezi ile ameliyat oldum da ayılma konusunda problem yaşamamıştım sanki. Apandisit ameliyatı olmuştum.

Süte şöyle odaklanın fizyolojisi de zaten bu anestezi herkeste değil bazılarında bu süreci sekteye uğratabiliyor; plasenta ayrıldığı an süt geliyor. Ben buna çok odaklandım. Hemen ameliyathanede tutup emzirttiler. Ben de panik olduğum için dikiş atılırken sedasyon verdiler, sedasyon olmadan hemen emzirtelim diye getirdi bebeği hemşire.
Sedasyon dediğiniz hafif uyku hali mi oluyor ? Yani mayışık falan mı oluyorsunuz yoksa direkt uykuda mı ?

Hangi açıdan daha rahat diyorsunuz anesteziyi atma kendine gelme vs mı ? Daha önce genel anestezi ile ameliyat oldum da ayılma konusunda problem yaşamamıştım sanki. Apandisit ameliyatı olmuştum.
Evet kendine gelme ve toparlanma açısından demiştim. Benimde ilk başlarda korkum vardı hatta ameliyathaneye tedirgin girdim ama çok rahat gecti. Anestezi doktorum çok iyiydi bebek doğana kadar başimda bekledi elimi tuttu bazı zamanlar, sürekli konuştu benimle. Her hangi bi problem olursa hemen müdahale edicem dedi. Ellerim titredi sadece biraz.
Benimde canım tatlıdır acı eşiğim düşüktür ama hiç korktuğum gibi olmadı spinalde gayet rahat geçti.

Hissetme nasıl oluyor ya acaba anestezi uzmanı mı bir hata yapıyor ilginç gerçekten
Benim son ana kadar normal doğum planlandı bu yüzden epiduralim vardı ama çok etkili olmamıştı sancılarımı da kesmemişti, acil sezeryana alınınca doktor epidural var başlayın dedi ama etkisi olmamıştı o yüzden hissettim, sizin planlı olacağı için her şey olması gerektiği gibi olacaktır endişe etmeyin.

Evet kendine gelme ve toparlanma açısından demiştim. Benimde ilk başlarda korkum vardı hatta ameliyathaneye tedirgin girdim ama çok rahat gecti. Anestezi doktorum çok iyiydi bebek doğana kadar başimda bekledi elimi tuttu bazı zamanlar, sürekli konuştu benimle. Her hangi bi problem olursa hemen müdahale edicem dedi. Ellerim titredi sadece biraz.
Benimde canım tatlıdır acı eşiğim düşüktür ama hiç korktuğum gibi olmadı spinalde gayet rahat geçti.
Umarım Benim de sizin gibi olur. Düşününce bile heyecandan kalbim çıkacak gibi oluyor. Hiçbir zaman cesaretli biri olmadım zaten bu konularda. Kan bile zar zor aldırdım 9 ay. Ama doktorum çok rahat güveniyorum da kendisine gerek yok deyip duruyor. Vardır bir bildiği elbet.

Benim son ana kadar normal doğum planlandı bu yüzden epiduralim vardı ama çok etkili olmamıştı sancılarımı da kesmemişti, acil sezeryana alınınca doktor epidural var başlayın dedi ama etkisi olmamıştı o yüzden hissettim, sizin planlı olacağı için her şey olması gerektiği gibi olacaktır endişe etmeyin.
Epidural ile spinal de farklı oluyor değil mi doğru epiduralin etkisinin biraz daha yavaş olduğunu okumuştum bir yerde. Umarım öyle olur ya sağ olun 🌸

Süt de hemen gelmiyormuş sezaryende
Karnım açılmışken başka bir operasyon da geçirdim yani sezeryan +ameliyat oldu. Odaya çıktığım an (süt gelmez yalanı yüzünden kaygılıydım) odaya çıktığım bebeğimi kucağıma verdikleri an sütüm geldi.

Umarım Benim de sizin gibi olur. Düşününce bile heyecandan kalbim çıkacak gibi oluyor. Hiçbir zaman cesaretli biri olmadım zaten bu konularda. Kan bile zar zor aldırdım 9 ay. Ama doktorum çok rahat güveniyorum da kendisine gerek yok deyip duruyor. Vardır bir bildiği elbet.
Zaten sizde bi sorun görseler emin olun direk genel anestezi verirler. Bir arkadaşım spinal olmak istedi ilki spinaldi ama tansiyon düşük çıktığı için direk genel yaptılar 2.de. Gerçekten çok rahat korktuğum gibi olmadı. İnsallah sizinde rahat geçer ve sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza alırsınız 🤍

Cuma sezaryenim var Allah nasip eserse 🤲 spinal olacak ama aşırı panik bir insanım. Doktor genel vermemekte ısrarcı süreçte fenalaşırsan bakarız diyor. Şimdiden gerilmeye başladım. Bazıları uyuşmadım diyor, bazısı sadece his vardı acı yoktu diyor, bazısı tek hissettiğim çekiştirmelerdi diyor bazısı da hiçbir şey anlamamış. Midesi bulanıp tansiyonu düşenler de var.
Öncesinde ne yapmam gerekli ? Hoşaf içmeye birkaç gün öncesinden başlasam süt ve bağırsaklar için bir faydası olur mu ?
Süt de hemen gelmiyormuş sezaryende. Nasıl hızlandırabilirim süreci ?
Bir de gaz çıkışının daha kolay olması için bol yürümem mi gerekiyor ve en önemlisi ilk kalkış gerçekten çok ağrılı mı 🥺
Tecrübeli arkadaşlarım deneyimlerinizi karıştırsanız sevinirim 💜
O an odağın bebeğin iyi olması oluyor, sadece onu düşünüyorsun. Kendini doktora bırak zaten güvenmesen onunla doğum yapmazsın.
başkalarının sözlerine kulağını kapat. İnancın neyse o şekilde dua et kendini rahatlat ve bebeğe odaklan, 9 ay büyüttün taşıdın içinde insan oluştu o bir şekilde dünyaya gelecek ki sen bunu yapabilecek birisin.

Karnım açılmışken başka bir operasyon da geçirdim yani sezeryan +ameliyat oldu. Odaya çıktığım an (süt gelmez yalanı yüzünden kaygılıydım) odaya çıktığım bebeğimi kucağıma verdikleri an sütüm geldi.
Doktorum biraz geç gelebiliyor falan demişti belki o da değişiyor kişiden kişiye.

Back