Sezaryen olup ten tene temas yapanlar

peraares

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2016
1.518
3.627
Merhaba arkadaşlar takibimin yapıldığı hastanede sezaryen sırasında klasik, bebekleri giydirip hemen çıkarıp babaya veriyorlar. Ben ten tene temas istiyorum giydirilmesin sadece üstüne örtü versinler ve hemen emzirmek istiyorum. Doktorum ayarlarız bir şeyler dedi ameliyathane çok mu soğuk oluyor, bebek gerçekten anne göğsünde ısınıyor mu? Babayı da içeri almıyorlar, hemşireler yardım eder mi emzirme nasıl olur bilemedim.. siz neler yaşadınız?

Ben emzirmedim ama iki kızımı da giydirmeden gösterdiler öptüm kokladım hatta ilk kızımda solunum sıkıntısı olmasına rağmen yaptılar

Ben emzirmedim ama iki kızımı da giydirmeden gösterdiler öptüm kokladım hatta ilk kızımda solunum sıkıntısı olmasına rağmen yaptılar
Gösterme olayını yapıyorlar galiba ama ben ameliyat bitene kadar ya da en azından emmesi bitene kadar kalsın istiyorum

Benim 2. Bebeğim de yüzüme temas oldu sadece o şartlarda biraz zor gibi ama detaylı konuşun doktorunuzla. Benim bebeğim 8 günde kuvozde kaldı, eve gelince ten tene temas yapmıştım

Gösterme olayını yapıyorlar galiba ama ben ameliyat bitene kadar ya da en azından emmesi bitene kadar kalsın istiyorum
Yapan hastaneler varmış ama bulunduğum ilde yok tecrübe edeni görmedim. Ameliyat bitene kadar bırakırlar mı bilemiyorum biraz uzun süreç ilk kontrolü var ameliyathane soğuk

Benim 2. Bebeğim de yüzüme temas oldu sadece o şartlarda biraz zor gibi ama detaylı konuşun doktorunuzla. Benim bebeğim 8 günde kuvozde kaldı, eve gelince ten tene temas yapmıştım
Kuvözde de kanguru bakımı yapıp, annenin göğsüne vermeye başladı bazı yerler. Bizim doktorların çağı takip etmesi niye bu kadar zor..

Ameliyathane o kadar soğuk ki kollarima ceneme hakim olamıyordum titremekten.. bebeğimi de 1 saniyeline yanağıma dokundurdular. ben de ten teması istiyordum ama olmadı..
Emzirebileceginizi sanmıyorum

Ameliyathane o kadar soğuk ki kollarima ceneme hakim olamıyordum titremekten.. bebeğimi de 1 saniyeline yanağıma dokundurdular. ben de ten teması istiyordum ama olmadı..
Emzirebileceginizi sanmıyorum
Yapanlar nasıl yapıyor çok merak ediyorum geçen yıl 2 kaybım nedeniyle 2 kürtaj yaşadım birinde çok titredim korkudan sanıyordum ama sanırım soğuktan

Kuvözde de kanguru bakımı yapıp, annenin göğsüne vermeye başladı bazı yerler. Bizim doktorların çağı takip etmesi niye bu kadar zor..
Benim bebeğim baştan yanıma geldi ama hep ağladı , acı acı bağırdı. Emzirmeye çalıştık annemle ama emziremedik. Sonra hırıltı duyduk ve hemşireyi çağırdık. Cigeri gelişmediği için yoğun bakıma alındı. Daha sonra biberonla beslenmeyi geçince beni çağırdılar. Orda 3 4 kez emzirdim. Bazı hastanelerde anneyle bebeğin hastanede bir arada kalmasını da sagliyorlarmiş. Ama biz 2 3 günde öyle emzirmeye giderek gecirdik

Cuma günü randevum var. Ben de sezaryen ihtimali için "doğal sezaryen" dedikleri süreci büyük ölçüde yaşamak istiyorum. Bu konuyu doktorumla konuşup isteklerimi sıralayacağım:
Doğumun kendiliğinden başlaması, açılmanın ve sancıların bir süre beklenmesi (hormon salınımı için), hemen ten teması gibi...
Bence istenirse çözümü var. Sonuçta sadece bebeğin üstünü ince bir örtüyle örtmek zorunda değiller. Orası bir hastahane ve mutlaka temal battaniye dedikleri şeyden vardır. Gerekirse onu örtebilirler ya da birkaç kat örtebilirler.

Ben de doğala yakın olmasını isterdim ama çok saçma sistemleri var.. doktorum hem tüp bebek doktoru, hem gebe takip ediyor, sadece çarşamba ameliyat gününde sezaryen yapıyor acil sezaryeni, muhtemelen kim denk gelirse o yapacağı için macera aramam

Sezeryanda eller bağlı oluyor nasıl verecekler ki size ve bebeğin çıkış anı ilk 10 dk içinde gerçekleşiyor dikiş vs daha uzun sürüyor tutabilecekmisiniz o kadar ve bebek çıktıktan sonra vücut ister istemez sarsılıyor yani bana bebeği gösterdiler de bende kalmasini istemezdim çünkü kalsa da bişey yapamazdım

Sezeryanda spinal olduğum halde narkozun etkisiyle doğum gerçekleştikten sonra inanılmaz bir üşüme nöbeti geçiriyorsunuz dişlerinize kadar titriyorsunuz böyle bir durumda bebeğinizle ne kadar verimli bir iletişim kurabilirsiniz bilemiyorum eminim çok güzel bir histir ama bebişko alındıktan sonra vücut dengeniz inanılmaz değişiyor ben oğlumu gördükten sonra üşümeye başlamıştım ameliyathaneden çıkarıldığımda çok üşüyor ve titriyordum odaya alınır alınmaz hemşireler hemen bebeği memeye veriyor zaten o an çıplak oluyorsunuz biraz gecikmeli de olsa temas orda sağlanır diye düşünüyorum hem siz bir nebze rahat olursunuz

Ben normal doğum yaptım yanağıma bile dokundurmadılar uzaktan temizlerken muayenesini yaparlarken annesi bak dediler aynı andada dikişlerimi attılar hiçbişey anlamadım o acıyla bişey de diyemedim odaya geçtikten bi süre sonra getirdiler buranın hastanesi 000

Hem normal hem sezaryen doğum yaptım. İlki normaldi, doğduktan sonra hemen kucağıma koydular, öptüm. Sonra giydirip odaya götürdüler. Beni de dikişlerim dikilip odaya götürdüler. Orada direkt emzirdim.

İkincisi sezaryendi, onu da doğdu ameliyathanede temizleyip yeşil örtüye sarıp yanıma getirdiler, öptüm kokladım. Yine bebeği odaya götürdüler, benim dikişlerim 30-40 dk sürmüştür tahmini, tam hatırlamıyorum. Sonra odaya gidip emzirdim.
Eğer her şeye karışan, sütün geldi mi diye darlayan, mama ver aç aç diye insanı bezdiren kimse yoksa sağlık olsun eninde sonunda ten tene temas da edersiniz, emzirirsiniz de.

Giydirmekle uğraşacak hemşirenin bunun yerine bebeği tutup, emzirme desteği vermesini istiyorum. Babasının girmesini istedim bunun için ama izin vermediler. Fotoğrafçı giriyor baba giremiyorum çok ilginç..

Doğuma anne götürmeyeceğim bu yüzden babasıyla baş başa olmayı planlıyoruz. İlk anlarda kendini yalnız hissetmemesi, anne sütü ve sıcaklığını alması benim için çok önemli. Dünya Sağlık örgütü bunu 19 yıldır destekliyor bizim ülkede her şeyi bu kadar zorlaştırmalarına sinir oluyorum sezaryende belki daha zor ama normal doğumda niye alıp götürürsün ki bebeği..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…