sezaryen mi yoksa normal doğum mu?

Bu çok değişken bir durum herkesin tecrübesi farklı her doğumda öyle doktorla değerlendirip karar vermek en doğrusu

Herkesin acı eşiği doğumu farklı olur. Kimseye göre değerlendirme yapmak olmaz

ben normal doğumdan korktuğum için sezeryan oldum. Fakat çok ağrılıydı 3 hafta ağrısı geçmedi. Normal doğum deneyimim olmadığı için o konuda yorum yapamam.

Ben normal doğumu tercih ederim diyordum ancak hiç kesin bir yorum yapmadım doktoruma da vakit geldiğinde siz nasıl daha uygun derseniz dedim hep ama normal doğum kısmet olmadı mesela o nedenle bence hayırla, sağlıkla gelsin evladınız da gerisi çok da mühim değil.
İkisinin de avantaji dezavantajı var. Doktor olanlar daha iyi yorum yapar ve esas kendi doktorunuz daha iyi yorum yapar. Ancak sezeryan dezavantajı kesi yerim var mesela hep ara ara ağrayacak diyorlar, sütüm geç geldi 3. Gün gibi geldi ve hep mama artı meme besleme yapmam gerekti, evladım sarılıktan döndü, sarılık olsa küvezde kalabilirdi gibi gibi. Ben mecburi apar topar sezeryana alındim mesela evladımı sağlıkla kucağıma aldım ya en büyük avantaji o benim için. Bence o nedenle biraz anda kalın. Allah inşallah size de sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Allah inşallah isteyen herkese de hayırlı evlatlar nasip etsin.

Herkesin yazdığı gibi, doğum çok kişiye özel bir durum. Ben vajinal doğum yaptım, belki size delice gelecek ama merak ediyordum. Acı eşiğim yüksektir, epidural almama rağmen bebek yeterince ilerleyemediği ve ben de itemediğim için suni sancı da aldım. Çok ağrılı evet, ama bebek doğduğu an bitiyor. Sağlık durumunuz el veriyorsa kendinize şans vermenizi tavsiye edeceğim sadece. Ben de çok korkuyordum bu arada, 3.5 aylık şu anda kızım ve ben yaşadığım tüm acıyı - sancıyı unuttum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…