Sezaryen doğum belden uyuşturma

Queen01

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Mart 2023
26
2
6
28
İyi geceler hanımlar. Üçüncü gebeliğimdeyim iki sezaryen doğum yaptım biri devlet biri özelde. Allah nasip ederse son gebeliğim tekrar çocuk düşünmüyorum ve bu kez doktorum belden uyuşturalım diyor. Ve ben korkudan ölüyorum nerdeyse. Bi yandan çok istiyorum o duyguyu yaşamayı ilk an bebeğimi görmeyi ama aşırı derecede korkuyorum. Belden iğne yapılırken çok can yanıyor mu, doğum esnasında neyi ne kadar hissediyorsunuz ağrısı sancısı hiç yok mu o an da. Olumlu veya olumsuz yaşayan başından geçen arkadaşlar rica etsem paylaşır mısınız. Panik yapacağım kadar var mı yoksa atlatabilir miyim. Şimdiden teşekkür ederim

Ya benim yaptiran 2 arkadasim var bel agrisi cekiyolar 2 senedir ben genel anestezinilr yapacagim fitik oldugu icin

Epidural mi yapacak doktorunuz?
Bence çok daha konforlu bir şey. Tamamen uyutulmak bana çok korkunç geliyor nedense. Anesteziden ayılması çok zor.
Bir de bebişi doğar doğmaz da görmek çok kıymetli.
Ben sonrasında sorun yaşamadım. Planlı değildi zaten. Acil sezaryene girince ne olduğunu bilmeden yaptılar iğneyi sırtımdan şimdi sırtından iğne yapıyorum dedi anestezi doktoru sonra birden bacaklarım hissizleşti. Anlamadım bile.

Epidural sezaryense çok konforlu.
Spinal biraz daha zorladı beni.
İlk epidural sezaryendi.

Ben çocuğumu böyle doğurdum özelde.
İğneyi yaparlarken normal iğne oluyormuşsunuz gibi ufacık bi batma oluyor, onun dışında hiçbir ağrısı sızısı yok, bebeği aldıkları anda sesini duyuyorsunuz muhteşem bi duygu. Bi daha doğursam yine öyle doğururdum açıkçası.

Spinal anestezi oldum iğne yapılırken normal iğne acısından bile daha az bir acı oluyor, çünkü iğne çok ince.Onun dışında ameliyat sırasında birşey hissetmedim, her anına şahit olmak bebeğim çıktığında sesini duymak bana getirmeleri çok güzeldi.Bel fıtığım var kalıcı hiçbir etkisi olmadı bana, ameliyat sonrasında da ne bel ağrım oldu ne baş ağrım oldu

İlk gebeliğimde belden aşşa uyuşturuldum. Salı günü ikinci kez anne olacağım ve yine belden aşşa uyuşturulmayı istiycem iğne normal iğne gibi yakıyor sadece çnkü direk kemiğin oraya yapıyolar. Ama iki saniye sürüyor acısı sonra uyuşuyosun zaten. Ben o kadar şanssızdım ki özelde yaptım herşeyden çok memnundum. Ama ben hiç uyuşmadım gibi ağrı hissettim her dokunduklarında resmen ağrıdan konuşamadım sesimi çıkartamadım. Bide tepeme ameliyat ışını koymuşlardı oda aynalı tam karnımı görmüyodum bakınca resmen doğumum bitene kadar kendi doğumumu izledim. Doktorun biri doğum sorasında yanıma gelip buraya yatan heycandan susmaz sen neden konuşmuyosun dedi ağrıdan cevap veremedim gülümsedim. İkinci doğumum için geçen hafta anesteziden onay almak için gittiğimde söyledim böyle böyle oldu ben hissettim herşeyi diye. Ve doktor bana aslında hissetmediğimi uyuşuk olduğum için onların ufacık dolunması bile bana çok ağır bişey dokunmuş gibi hissettirdiğini söyledi. Sadece bebeği alırken bebeğin kafasını desteklemek için doktor elini karnına soktuğunda ağrın olur ama oda 10 saniye filan sürer dedi. Doktor o kadar gğzel anlattı ki tekrar seseryan olmaya karar verdim. Hem öyle yada böyle her şekilde bi zorluğu olacak neden çocuğumu hemen görmek varken ilk benim görmem varken bide ayılmayı bekleyeyim ki süt de geç gelir o zaman o yüzden annelik biraz fedakarlık ister ben ilk fedakarlığımı belden aşşayı uyuşturarak yaptım. Tavsiye ediyorum.

Pazartesi bebeğim 36 haftalliken belden uyuşturmali sezaryen oldum. İğne hiç acıtmıyor. Hissetmedim bile. Acı hiç hissetmiyorsun. Sadece el dokunuslari hissediyorsun.yani mesela karnımı bastirdiklarini, birseyler çekiliyor koyuluyor falan onları hissediyorsun ama hiç Acı yok. Benim mide sorunum olduğu icin midem 3 4 kere çok kalktı kusma derecesine geldim. Her seferinde direk ilaç takviyesi yaptilar kusmadjm. Bebeğin cikmasi 10 dk.dikislerde 15 dk falan sürdü. Çıkış anını hrseye şahit oldum. Korkulacak birsey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…