sezaryan doğum sonrası nasıl kilo verdiniz paylaşın...

kuzum87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2012
118
42
ben 74 kiloyla hamile kaldım 85 kiloyla doğuma gittim. doğum sonrası tekrar 74 kiloya indim ancak asıl olay bundan sonrası. doğumdan sonra 6 kilo aldım gece uykusuz kaldıkça acıktım ve acıktıkça yedim. bu gece yemesi beni mahvetti. daha 27 yaşındayım ilk doğumum du ve bu kilo çok fazla. şu an bebeğim 8 aylık ve kilo veremiyorum emzirdiğim için de bir şey yapamıyorum. dr.Ender Saraç ın formula 7 çayı nı almak istedim kendisine mail attım emzirdiğim için hiçbirşey içmememi bunları bu dönemde tavsiye etmediğini söyleyen bir mail aldım. sizler nasıl kilo verdiniz?? yardımcı olursanız çok sevinirim...

merhaba ben 9ay önce doğum yaptım 62kg ile hamile kaldım 82 ile doğuma girdim.hastaneden eve geldiğimde 76dim on gün sonra vücuttaki ödemle birlikte daha 4 verdim kırkım çıktığında 68dim ve bebeğim 6 aylık olana kadar hiç kilo veremedim bu arada halen emziriyorum.7aylık olunca 4.5 kg verdm bu ay 1.5 daha gitti ve 62 oldum.Hep emzirdim halende emziriyorum süt için asla aşırı yemedim ekmek tüketmedim bol su içtim.Son iki ay karataya uygun beslenmeye çalışıyorum öğün aralarını uzun tutuyorum asla aç kalmıyorum ve çok hareket ediyorum hergün evi süpürmek vileda çekmek çok etkili oluyor:)

ben de hamilelik boyunca 19 kilo almıştım.
sezaryenle doum yaptım. doğumdan sonra tartılamadım. ancak iki hafta sonra tartıldığımda yaklaşık 10 kg gitmişti.
altı ay sonra hamilelikten sadece 2 kg kalmıştı. ben de spora başladım, bir ayda 3 kilo verdim.
diyeceğim o ki, doğum kilosu en rahat giden şey. yalnız süt olsun diye yemeyi abartmamak gerek.
benim ilk üç gün sütüm gelmemişti. sadece bir bardak komposto içmişimdir annemin zoruyla,
haricen meyve suyu bile içmedim desem yalan olmaz.. çoğusu zaten hamilelikte almadığı kiloyu, doğumdan sonra alıyor.
akşam yemelerini azalt, belli bi saatten sonra yeme. sık kendini..

Ben 50 ile hamile kaldım kızlar 85 ile doğum yaptım bebeğim beni 40 gün emdi ve o kırk günde ben 68 e düştüm emmeyi bıraktıktan sonra malesef çok kilo kaybım olmadı emzirmek insanı zayıflatıyor çünkü tek kişilik yiyip 2 kişi tüketiyorsun bu arada şimdi 60 kiloyum ve kızım 1 yaşında kilo vermek için çok uğraşıyorum eski halimi çok özledim bnde sezeryanla doğum yap-tım

bence dogum sonrası kılo verememe sebebleri arasında adet gorememede var cunku bende ıkı ay sonra sezeryan ıle dogum yapan arkadasım dogumdan sonra hemen adet gormeye basladı ve ınanılmaz derecede zayflamış hatta bekarlıgında daha kıloluydu dıyebılırım :)) ama ben 6 ay oldu hala adet goremedım ve gunden gunede sısıyorum sankı :))

75 ile hamile kaldım 98ile sonlandı hastaneden eve gelnce 93tüm diyetsiz sadece emzirerek 87ye düştüm 87den de 7 ayda ( ara ara bırakmalarım da oldu ) 73e düştüm ne yaptın derseniz aslında en temel olarak gece abur cubur yemeyi kestim mutlaka kahvaltı ediyorum ve daha duzenli yiyorum tavuk vazgecilmezim ekmeği çok azalttım arada da firar gunlerim oluyo şöyle bi salıp ertesi gun toparlıyorum spor da çok duzenli olmamakla birlikte yapmata çalışıyorum hedefim de 68 inşşş bakalım ....

Son düzenleme:
59 ile hamile kaldım 88 ile doğuma gittim.. sezeryan oldum çıktım 92 kilo eve geldim(( hastaneye giderken giydiğim kıyafetlerim olmuyordu çıkarken( ödem kraliçesisin demişti doktorum.. 40 gün emzirdim maalesef( 7 kilo verip 85 oldum.. sonra ara ara 81e düştüm ama hala 83üm..kızım 2 yaşında.. kızım arabada hiçdurmadığından yürüyüş de yapamadım.. sinir stres yaptım çok ve sonuç kilolar duruyor.. ilk fırsatta yapacaklarım:

1.karbonhidrat yok.
2. şeker yok.
3. günde 3 litre su
4.6dan sonra yememek
5. yürüyüş yapmak
6. düzenli yemek

1 ay deneyeceğim duruma göre diyetisyen yardımı almalıyım.. 20küsür kilo yalnız verilir mi? sağlıklı biçimde ve fazlasıyla geri almadan bilemiyorum..

o gece yemesinin sıkıntısını bende çok çektim çocuk ağlıyor kalkıyorum emziriyorum geri yatıyor ben hooop mutfağa iki sene bu döngü devam etti
gece kalkınca yemesini kesmeside çok zor ya insan açlıktan yatamıyor felan ama baktım gidişim iyi değil
1500 kalori diyeti yaptım öyle bir 6 kilo verdim çok başarılı olamadım ama daha almaktan kurtuldum

Ben 44 kıloyla hamıle kaldım.dogumda 76 kılo oldum .sezeryanla Doğum yaptım 71 kıloya düştüm.yenı yenı 67 kılo oldumOf yA eskıden kılo almaya çalışıyordum sımdı eskı halımı ozledım

Bende 47 kiloyla hamile kaldım sanırım 65'tim doğuma girince eve geldiğimde 62,5'tum ödemden şişmiştim 1 haftada 57 kiloya indim doğum yapalı 2 ay olacak bi değişiklik yok şimdilik :/

Ben Şurayı anlamadım 88 ile doğuma gidip 92 ile nasıl döndünüz

canım ben de 17 kilo almıştım hamileliğimde doğumda 5 6 kilo gitti sonra emzirme dönemin de 7 kilo tekrar geldi sütüm olsun diye çok uğraştım helvalar bulgur pilavları sadece oğlumu emzirmeye odaklandımşimdi oğlum 2 yaşını yeni doldurdu bi kaç ay önce düzenli rejime başladım herşeyden ama az az tatiğiyle 22 kilo verdim .. panik yapma zamanla verirsin bi hastalık yoksa ben önce çok çiğneme ve ekmeği azaltmayla başladım iki saatte bir az yemeli . tatlı hamur işi çok ama çok az ama hiç yememezlik yapmadım çünkü tam bir tatlı hastasıyım . daha bebeğin çok ufak anne sütü çok önemli ona odaklan ama yemen içmen düzenli olsun bol su iç gece çok acıkırsan kuru kayısı ye falan .....

Benim de ikinci dogumum sezeryan oldu . aslında sezeryanda kilo vermek evet biraz zor oluyor. iyileşme süreci yüzünden. ben yirmibeş kilo aldım.on kilo fazlam var ancak yavaş yavaş veriyorum.ekmek -şeker yok . bol protein alıyorum .sebze yiyorum .meyveyi bile ölçülü yiyorum.kesinlikle gece yemiyorum.bol su içiyorum.yürüyordum şimdi sıcaktan yüzüyorum.yakında zumbaya da başlayacagım. on kilo degil ama sporla beş kilo versem on kilo vermiş gibi olurum. ha bu arada sütüm olsun diye özel bişey yapmıyorum. zaten kalıtelı beslendigim için ve bol su içtigim için sütüm yeterli.su anda kilom altmış.daha dogum yapalı 3 ay oluyor.aslında biraz karatay tarzı beslenmeye çalişiyorum. gece cok karnım acıktıysa bır büyük kase yogurt yıyorum.

bende sezeryanla dogum yaptım ve 65 ile hamile kalıp 81 le doguma girdim eve geldikten 1 hafta sonra tartıldım 80 kiloydum sanırım serumlar yuzunden cok üzülmüştüm 40 gun sonra 75 e dustum baktım emzirmek birseye yaramıyor spora basladım ve hafif bir diyete 21 gunde 5 kilo daha verdim 4 ay oldu hala 70 kiloyum derken dun tartıldım 2.5 kilo daha gitmiş yalnız eski kiloma 4 kilo kaldı ama yüzüğüm olmuyor kemiklerim mi irileşti acaba ?

Nereye yazacagimi bilemedim kızlar ben 65 kilo ile hamile kaldım 81 kilo ile doğuma girdim sezeryan oldum 81 kilo ile çıktım doğumdan çok şiştim herneyse 5 ay sonra eski kiloma döndüm şuan 63 kıloyum 8 ay oldu ama hala yüzüklerim olmuyor neden olabilir böyle birşey yaşayan var mı lütfen beni bi aydınlatın ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…