• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şeyda Çoşkunla Zayıflıyorum

pinksnow

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2011
132
73
73
Ankara
Merhaba arkadaşlar aslında diyet serüvenimi başka bir başlık altında yazıyordum ama kendime ait günlüğümün olması daha güzel olacak.
Ben kendimi bildim bileli zayıflamaya çalışan hep kilosu göbüşü olan biriyim.:KK51:
Eğer yemeği azıcık fazla kaçırsam sonrasında pişmanlık yaşarım çünkü onlar bana geriye fazla fazla geri döner.
Çok yiyen biri değilim aslında. Ama metabolizmam çok yavaş.
İnsülin direncimin olması da bunun en büyük sebebi sanırım.
Artık sıkıldım hayatımı diyetle geçirmekten. Denemediğim yapmadığım diyet kalmadı. ideal kiloma ulaşıp en azında sağlıklı bir şekilde o kilomu korumak için artık bu son diyetim olsun diye Şeyda coşkun diyetine başladım.
Ben diyete başlayalı 6 gün oldu.
Bu diyet kimine göre sağlıksız, kimine göre yararlı o kısmı artık düşünmeyeceğim. Çünkü uzun zamandan sonra ilk defa gözle görülür bir şekilde zayıflamaya başladım bu diyet listesi sayesinde.

28 yaşındayım
Boyum : 1,60
Diyet başlangıç kilom :68,5
Şuan ki kilom : 66 - 65,5 arası
Hedef kilom : 55

15 Aralık : 63,9

Buraya da diyet süresince içinde bulunduğum ruh halimi sizinle paylaşmak ve sizinde desteklerini almak için yazıyorum.
İnşallah sağlıklı bir şekilde ideal kiloma kavuşurum. :KK66:

Son düzenleme:
İlk gün Kilom 68,5
İkinci gün tartıldım 67,5 dum ama ilk gün olduğu için ödem attığımı düşünüyorum.
Asıl kilo verme hızım 3-4 günde belli olur sanırım.

İlk gün kinoa ve nardı. Kinoa yoksa karabuğdayda olur.
Ben ikisinide bulamadım :KK51: Eee diyetten vaz mı geçeceğim hayır tabiki.
Dedem de tarlalarının ürünü saf işlenmemiş buğday vardı bildiğimiz aşurelik buğday onunla başladım. Bilmem ne kadar doğru yaptım. :KK45:
Öğlene kadar iyiydim ama öğleden sonra beni bir üşüme sardı. Açlık bana üşüme olarak etki ediyor malesef.
Girdim battaniyelerin altına iyice ısınana kadar çıkmadım valla ne yalan söyleyim. :KK22:
Öyle böyle ilk günü atlattım ama 1 saatlik yürüyüşü malesef ben yarım saat yapmak zorunda kaldım.

İkinci günüm protein günü
Sabah 3 orta boy mantar içine lor peyniri koyup(Benim mantarlar çok küçüktü abartmış olabilirim:oops: ama 6 tane yaptım ) yağsız az tuzlayıp fırınladım. Peynirin içine kekik , pulbiber , çok az tuz ve peynir dağılmasın diye 1 yumurtanın beyazını da ekledim. 2 kupada yeşil çay,biberiye, tarçın üçlüsünden içtim.
Öğlen 120 gr tavuk göğüs eti menude, ben tabi o tavuğu öyle kuru kuru tahta gibi yiyemem bunun da çaresine şöyle baktım. Tavuk etini yarım çay bardağı kadar hindistan cevizi sütü ile pişirdim. İçine bol pul biber ve kekik ve çok az tuz ekledim.
Öğlen ile akşam arasında ara öğün 2,5 yemek kaşığı yoğurt üzerine bol keten tohumu atıp yedim.
Beni yine akşam üzeri bir üşümedir sardı ama bugün düne göre çook daha iyiydim maşşaaalllah. :KK73:

Akşam yemeği için yine 120 gr hindi eti var ama amaan bu diyet için bir sürü şey aldım onuda almayım yine tavuk göğsü yerim dedim. Öğlenki şekilde pişiyor şuanda.
Yemekten sonra ara öğünde yine bitki çayları var. Ben yine yeşilçay biberiye tarçın çayına devam.
Haaa bu arada unutmadan bugün tam 50 dk yürüyüş yaptım sabahla öğle arasında benim en dinç olduğum saatler o saatler bunu da keşfettim. :KK6:

Üçüncü günüm sıvı detoks günüydü.
Beni en zorlayacağını düşündüğüm gün buydu ne kadar meyve sebze varsa hepsinin suyunu içip hiç yemek yemek yok çünkü.
Sabah tartıldığımda 66,5 kiloydum. :KK73: Tabi bu da ayrı bir moral azim verdi bana.
Ama gün tahmin ettiğim gibi çok zor geçti. Aslında içtiğim sular tok tuttu ama yiyememenin verdiği psikolojik bozukluk beni fena etkiledi. Her yerde yemek görmeye başladım. :KK61:
Yine 50 dklık sporumu yaptım.
Öyle böyle akşamı da getirdim ama gece uyuduktan iki saat sonra kalbimde felaket bir çarpıntı ve ateşle uyandım. Sanırım normal zamanda hiç yemediğim tüm o sebzeler meyveler beni fena çarptı. (Normal hayatta nadiren meyve yerim, sebze tüketimde de o gün suyunu içtiğim kereviz, enginar maydanoz falanda nerdeyse hiç yoktur. ) .Yada annannemin deyimiyle "kızım aç uyunmaz" yorumuna uğradım.
Yani bu günün gecesini uykusuz geçirdim. :KK42:

4. Günüm salata günüydü
Sabah tartıda 66 kilo geldim.
Sıvı detoks gününden sonra salata günü resmen ödül gibiydi. En azından çiğnediğim bir şeyler yemek güzel yani :kk77:
Yine 50 dk yürüyüş aksatılmadan yapıldı.
Bu gün diğer günlere göre epey rahat geçti

5. günümde tartıya çıktığımda yine 66 kiloydum.
Sabah ananas yulaf yedim. Bu ikilinin beni bu kadar tok tutacağını hiç düşünmezdim.
Öğlene kadar hiç acıkmadım.
Öğlen kereviz yemeği vardı. Kereviz bizim mutfağımızda pişen bir yiyecek değildir ama yinede diyet uğruna yemeği yaptım ama maalesef ancak yarısını yiyebildim. Benim damak tadıma hitap etmiyor :63:
Arada 2 dilim hindi fümenin içine roka koydum dürüm yapıp onu yedim. O beni epey tok tuttu.
Akşam yağsız kıymalı lahana sarmamı yedim ve günü tok bir şekilde bitirdim.
Yürüyüşe aynı şekilde devam ettim.
Bu arada günde 2-3 fincanda biberiyeli-tarçınlı yeşil çay içiyorum.

6. günümde tartıldığımda 65,7 kg dım.
Sabah 1 yemek kaşığı lor peynirli salata yedim. Maru, domates, maydanoz, salatalık doğradım salataya.
Yağ hiç yok, çok azda deniz tuzu kullandım.
Öğlen menüde iki enginar arası köfteyle enginar hamburger vardı ama ben enginar bulamadım.
Onun yerine yağsız ıspanak kavurma ve 2 yemek kaşığı yoğurt yedim.
Akşam menüde pazı kavurması vardı. Öğlenki protein sebze karışımımı akşama aldım
fırında yağsız pişmiş palamutla yeşillikli sebze yedim.
50 dk leslie ile yürüyüş yaptım. Yaklaşık iki litre su içtim. Yeşil çayımı içtim.
Saat gece 10 gibi midem çok kazındı 5-6 tane yaban mersini kurusu, 2 ranede çiğ badem yedim.
Bu dünki yediklerimdi.
Bugünkileride gece yazarım artık şimdilik benden bu kadar :KK55:

Bugün 7. günümdü.
Tartıda 65,5 geldim.
Sabah 3 yumurtanın beyazına ıspanak, dereotu maydonoz katarak yağsız omler yaptım. Onu yedim.
Öğlen yine yağsız fırına sürdüğüm küp doğranmış partlıcan, kabağın üzerine domates sos yapıp onu yedim.
Ara öğünde pişmiş ayva vardı ama pişirmeye vaktim yoktu. 2-3 dilim ayvayı pişirmeden yedim.
Akşamda Soğanla salçayla pişmiş tavuk göğsü yahnisini yedim.
Amaaa yemekten sonra çoook acıktım daha doğrusu şeker krizim tuttu. Kendimi çok tuttum bişey yemeyim diye en son çiğ bağdem ve yaban mersini kurusu yedim biraz. Bol suyla da açlığımı geçiştirmeye çalışıyorum.
Yine 50 dk yürüyüş yaptım.
Artık uyuyum baride açlığı unutuyum :cry:

Bugün günlerden 8 :KK53:
Tartıda 65,3 geldim.
Bugün pirinç günüydü.
Sabah menüm elma esmer pirinç ve tarçındı. Ben malesef işten güçten vakit bulamadım ancak yarısından azını yiyebildim.
Tabi durum böyle olunca öğlene kurt gibi acıktım.
Diyeti bozdum mu HAAAAYIIIIIRRR. :KK20:
Öğlen pirinç salatam vardı onu yedim koca bir tabak. Pirinç az ama 1,5 yemek kaşığı.
Akşam menüde mantarlı brokolili pirinç risotto vardı buna uyamadım işte.
Akşam mis gibi balız ızgara ve yağsız salata yedim.
Çok da diyetin dışına çıkmış sayılmam değil mi :oops:
Bugün sonunda spor rekorumu kırdım ve 1 saat spor yaptım. :KK73:
Yeşilçay ve su zaten olmazsa olmazım.
Bugünü de böyle kapattık işte.

İtiraf ediyorum bugün diyeti bozacağımı biliyordum. :KK11:
Bu yüzden sabahtan diyetime uymadım. :oops:
Onun için sabah mümkün olduğu kadar az kalorili yemeye çalıştım.
Sabah yarım ananas ve yarım kiviyle 1,5 yemek kasığı yulaf ezmesi ve 1 kaşık yoğurt yedim.
Öğlen işte 9 günlük diyetimi ilk bozduğum zamandı.
Gezmedeydik ve azda olsa hamur işi ,tatlı ve lahana sarma yedim.
Akşam bir şey yemeyerek arayı kapatmaya çalıştım zaten acıkmadım da.
1 saatlik sporumu yaptım.
Yarında inşallah diyetimde kaldığım yerden 9. günden devam edeceğim.

9.gün Yumurta kivi günü
Dün diyeti bozduktan sonra bugün tartılmadım moralim bozulmasın diye :KK22:
Sabahtan beri ana öğün yumurta ara öğün kivi olacak şekilde yedim yemeğimi.
Aşırı tok tuttu mu, hayır. Ama çok fazlada acıkmadım.
Yine 1 saatlik leslie ile yürüyüşümü yaptım.
Asıl olması gereken açık havada yürümek ama ben bu soğuklarda açık havaya çıkarsam hiç hastalıktan kurtulamam zannımca diye evde leslie ile yürüyorum. :KK69:
Şimdide göbek eriten çayımı demledim az sonra içeceğim.
Bu günüde böyle kapattım işte. :KK25:

Bugün 10.günüm
Bundan sonra hergün tartılmamaya karar verdim. :KK12:
Pazar gününe kadar sabretmeye çalışacağım
Bugün kırmızı protein günüm.
Sabah 3 dilim hindi füme
arada yeşil çay
öğlen 3 köfte
arada 1 çaybardağı sulandırılmış kefir
akşamda yağsız kavrulmuş baharatlı et yedim.
Bugün biraz zorlandım açıkçası.
Hatta spor yapmamayı bile düşündüm. :KK53:
Ama son anda kendimi zorlayarak 45 dk spor yaptım. :KK73:
Kısa günün karı sporum oldu.

11. günümüde geride bıraktım.
Bugün çorba günüydü.
Sabah domates çorbası içtim bol acılı çokda güzel olmuş afiyetle içtim.
Öğlen brokoli ıspanak çorbası yaptım. Aman Allahım o neydi öyle
O mu beni içti ben mi onu içtim bilemedim. :mad:
Bir daha da içmeyi düşünmüyorum o çorbayı.
Ara öğünde yoğurtlu tarçınlı meyve püresi yedim.
Akşam mantar kabak çorbası vardı ama öğlenki çorbaya dönmesin diye ben onların yemeğini yapıp yedim.
Aç kalmaktansa yarım uyuyum diyete. :cool:
1 saat spor yapıldı.
Yeşil çaylar sular içildi.
Artık yarına Allah kerim.

12. Günüm.
Sabah maydanoz dere otu keten tohumu ve çörek otlu lor peyniri
öğlen tavuklu karnabahar
akşamda tavuklu patlıcan közleme yedim.
Aslında menü biraz daha farklı ama ben evdekilerden uydurmaya çalıştım.
Bugün biraz rahatsızdım malesef sporumu yapamadım. :oops:
Akşam yemekten sonra 2 mandalina birkaç tanede çiğ badem yeyip günü kapattım .

13. gün ama bugün hiç diyete uymadım itiraf ediyorum.
Sabah tam buğday unundan yapılmış incecik hamurlu hindi füme ve bol mantarlı pizza yedim :KK53:
Ama abartmadım küçücük iki dilim yedim.
Öğlen bişey yemedim.
Akşamda kalan pizzadan yine kücücük bir dilim yedim.
1 saat spor yaptım.
Bolca su içtim.
Tüm gün yediklerim bunlar.
Yarın Şeyda Coşkun diyeti şubat listesinin son gününü yapacağım.
Tam verdiğim kilomu salı sabahı tartılıp söyleyeceğim.
Diyet bitiyor mu hayır. :KK20:
Salı günü Şeyda Coşkun Mayıs listesine başlayacağım. :KK6:

14. gün Şubat listesinin son günü
Sabah 1,5 yemek kaşığı yulaf ezmesine ananas ve kivi doğradım onu yedim.
Yanında adaçayı içtim.
Öğlen Ispanak kavurması ve 2 yemek kaşığı yoğurt yedim.
Arada yarım çay bardağı kefiri sulandırıp içtim.
Akşam da tavuklu kapuska yedim.
Sporumu yaptım.
Ananas kabuğu çayı demledim şimdide onu içeceğim.

Yarın tartılıp 14 günlük listenin ne kadar zayıflattığını yazacağım.
Resim de ekleyeceğim ama onu bir türlü başaramadım. :rolleyes:

Back
X