Sevgilimin ve annesinin araba sevdası

Veronika0102

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2019
114
90
Merhabalar, daha önce erkek arkadaşımla geçtiğimiz süreçleri ve evlilik düşüncesini uzun bir yazıyla anlatıp yorumlarınızı almıştım. 4 senedir birlikteyiz ve o yazımda da belirttiğim gibi erkek arkadaşımın ailesinin maddi durumu iyi değil. Benim de ailesinden beklentim yok. Biz çalışıp kazanıp her şeyimizi yapalım derdindeyim. Ama gelin görün ki erkek arkadaşımın annesi sürekli oğlundan beklenti içinde. Madem kendin elini taşın altına koymuyorsun bari bizi rahat bırak biz yapalım değil mi? Değil..

Erkek arkadaşım arabası olsun çok istiyor. Tabi annesi de araba alınsın rahat rahat gezsin istiyor ve bu konuda çok baskı yapıyor. Araba ister en doğal hakkı fakat para yok. Ben araba konusuna hep engel oldum. Arabanın ne kadar masraf çıkardığını siz de biliyorsunuz. Şuan sırası değil.

Annesi erkek arkadaşımdan düğüne giderken param yok diyip çeyrek altın parasını aldı.

Kredi kartı borcunu ödeyemiyoruz diyip bin lira aldı.

Fön makinesi bozuldu, erkek arkadaşım onu da sen al dediği için evde kıyameti kopardı ve erkek arkadaşıma fön makinesini aldırmayı başardı.

Bunlar gibi bir sürü harcama yaptırdı ve bunlara ek 2 3 bin civarında ayrıca borç aldı. Kendine telefon aldırdı. Hep param yok dedi bunları yaparken.

Evin faturalarını her ay erkek arkadaşım ödüyor ve eve alışveriş yapıyor. (evleri kira değil, amcasının evi kira ödemeden oturuyorlar.)

Ben bu olanların hiçbirine sesimi çıkarmadım annesi zor durumda tabiki destek olması gerekir diye düşünüyordum.

Fakat meğerse annesinin herkesten gizlediği kenarda 12 bin civarı parası varmış. Bunu öğrendiğimde kendimi enayi gibi hissettim. Ben burda annesi zor durumda tabiki destek olacak derken kadın meğerse bizi enayi yerine koyup para koparmaya çalışıyormuş parası olduğu halde. Bunu da erkek arkadaşıma araba konusunda baskı yaparken söylemek zorunda kalmış benim de param var onu veririm şeklinde bu sayede parasının olduğunu anlamış olduk. (annesi ve babası çalışan insanlar)

Asıl kötü olan erkek arkadaşım da şuan araba konusunda çok istekli ve almak istiyor. Ben kesinlikle istemiyorum. Söz hakkım olduğunu düşünüyorum. Çünkü ne kadar az para biriktirirse düğün zamanı o kadar zorlanacagiz. Evin tüm eşyaları, düğün, gelinlik hepsini kendimiz yapmayı düşünüyoruz.

Bu durumda erkek arkadaşıma karşı tavrım nasıl olmalı?

Yani çok fazla şey biliyorsunuz, ben sevgiliyken eşimin aldığı maaşı bile bilmiyordum.
Annesinin kenarda parasının olması da gayet normal bence. O yaşta olan her kadının kenarda bi parası olur belki düğünde size harcayacak?
Araba tamamen masraf evet ama almak istiyorsa eğer kendi parasını kazanan insana engel olamazsınız.
Kızabilirsiniz ama sevgiliyken bu kadar müdahaleci olmak doğru değil.

İnsan ancak nikah günü ne zaman olsun konuşmasında ihtiyacımız ne ne kadar paramız var konularına girmeli. Daha sevgiliyken birbirinin bütçesine ve harcamasına bu kadar müdahil olmak bana doğru gelmiyor. Şahsen bana yapılsa evlilikten soğurum şimdi böyleyse nikahtan sonra bana nefes aldırmaz diye düşünürüm. Sevgililerinize evliliği böyle bir maddi cendere ve bağımlılık gibi lanse etmeyin

Sen çok fenasın var ya...
Kime gelin gideceksen acıdım o aileye.
Bu arada o sevgilin olacak herifede çok güvenme. Bugün annesine aldığı fön makinesini sana yetiştiren, üstüne bunda sana hesap sorma hakkı tanıyandan adam olmaz.
O sevgilin azıcık erkek olsa sen bunlar hakkında gık çıkardığın anda seni kapının önüne koyardı.
Gerçi senin gibi bir insanada böyle bir herife yaraşır.
Mutluluklar dilerim :/

Merhabalar, daha önce erkek arkadaşımla geçtiğimiz süreçleri ve evlilik düşüncesini uzun bir yazıyla anlatıp yorumlarınızı almıştım. 4 senedir birlikteyiz ve o yazımda da belirttiğim gibi erkek arkadaşımın ailesinin maddi durumu iyi değil. Benim de ailesinden beklentim yok. Biz çalışıp kazanıp her şeyimizi yapalım derdindeyim. Ama gelin görün ki erkek arkadaşımın annesi sürekli oğlundan beklenti içinde. Madem kendin elini taşın altına koymuyorsun bari bizi rahat bırak biz yapalım değil mi? Değil..

Erkek arkadaşım arabası olsun çok istiyor. Tabi annesi de araba alınsın rahat rahat gezsin istiyor ve bu konuda çok baskı yapıyor. Araba ister en doğal hakkı fakat para yok. Ben araba konusuna hep engel oldum. Arabanın ne kadar masraf çıkardığını siz de biliyorsunuz. Şuan sırası değil.

Annesi erkek arkadaşımdan düğüne giderken param yok diyip çeyrek altın parasını aldı.

Fön makinesi bozuldu, erkek arkadaşım onu da sen al dediği için evde kıyameti kopardı ve erkek arkadaşıma fön makinesini aldırmayı başardı.

Bunlar gibi bir sürü harcama yaptırdı ve bunlara ek 2 3 bin civarında ayrıca borç aldı. Kendine telefon aldırdı. Hep param yok dedi bunları yaparken.

Evin faturalarını her ay erkek arkadaşım ödüyor ve eve alışveriş yapıyor. (evleri kira değil, amcasının evi kira ödemeden oturuyorlar.)

Ben bu olanların hiçbirine sesimi çıkarmadım annesi zor durumda tabiki destek olması gerekir diye düşünüyordum.

Fakat meğerse annesinin herkesten gizlediği kenarda 12 bin civarı parası varmış. Bunu öğrendiğimde kendimi enayi gibi hissettim. Ben burda annesi zor durumda tabiki destek olacak derken kadın meğerse bizi enayi yerine koyup para koparmaya çalışıyormuş parası olduğu halde. Bunu da erkek arkadaşıma araba konusunda baskı yaparken söylemek zorunda kalmış benim de param var onu veririm şeklinde bu sayede parasının olduğunu anlamış olduk. (annesi ve babası çalışan insanlar)

Asıl kötü olan erkek arkadaşım da şuan araba konusunda çok istekli ve almak istiyor. Ben kesinlikle istemiyorum. Söz hakkım olduğunu düşünüyorum. Çünkü ne kadar az para biriktirirse düğün zamanı o kadar zorlanacagiz. Evin tüm eşyaları, düğün, gelinlik hepsini kendimiz yapmayı düşünüyoruz.

Siz kimsiniz dış kapının dış mandalı. O annesi siz? Şimdiden bu kadar karışmanız çok saçma. Aile içindeki herşeyi anlatan erkek arkadaşınız da hatalı.

Siz kendinizi nasıl enayi gibi hissediyorsunuz arada hiçbirşey yokken. Ayrıca 12 bin bu devirde kusura bakmayın da para değil yanı iki beyaz eşya alınca biter o para.

Sen çok fenasın var ya...
Kime gelin gideceksen acıdım o aileye.
Bu arada o sevgilin olacak herifede çok güvenme. Bugün annesine aldığı fön makinesini sana yetiştiren, üstüne bunda sana hesap sorma hakkı tanıyandan adam olmaz.
O sevgilin azıcık erkek olsa sen bunlar hakkında gık çıkardığın anda seni kapının önüne koyardı.
Gerçi senin gibi bir insanada böyle bir herife yaraşır.
Mutluluklar dilerim :/
Tamam beni yanlış bulabilirsiniz de bu ne gereksiz sert bir yorum. Ne bu şiddet bu celal Nefret kustunuz bir anda bana. Sizi nefretinizle basbasa bırakayim.

Siz kendinizi nasıl enayi gibi hissediyorsunuz arada hiçbirşey yokken. Ayrıca 12 bin bu devirde kusura bakmayın da para değil yanı iki beyaz eşya alınca biter o para.
İki beyaz eşyayla biter de ben eşya düğün beklemiyorum ki. Hepsini erkek arkadaşımla beraber karşılayacağız. Buradaki sorun parası, miktarı değil. Parası yokmuş gibi davranmasi. Bu yalan söylemek değil midir?

Siz kimsiniz dış kapının dış mandalı. O annesi siz? Şimdiden bu kadar karışmanız çok saçma. Aile içindeki herşeyi anlatan erkek arkadaşınız da hatalı.
Biz 4 senedir beraberiz. Araba gibi ciddi bir yatırımda söz hakkım olduğunu düşünüyorum. Belki de yanlış düşünüyorum yanlışsa da farkına varirim diye buraya yazdım. O annesi evet ama ben de dış kapının dış mandalı değilim onun için, evlenmeyi düşündüğü insanım.

Biz 4 senedir beraberiz. Araba gibi ciddi bir yatırımda söz hakkım olduğunu düşünüyorum. Belki de yanlış düşünüyorum yanlışsa da farkına varirim diye buraya yazdım. O annesi evet ama ben de dış kapının dış mandalı değilim onun için, evlenmeyi düşündüğü insanım.

Gelin ata binmiş ya nasip demiş, o imza atılana kadar dış kapının mandalısınız malesef.

Ben kocamın maddi kararlarına bu kadar müdahale etmiyorum, siz sevgili olarak biraz cozutmuşsunuz bence.

Sizi yarın bıraksa hiç bişeyisibiz ayrıca isterse 10 sene çıkın araba almasında siz söz sahibi degil siniz.

Bence sevgilin evlenmek derdinde olsa evlilik işlerine para biriktirir araba almaz araba alıyorsa biz nasıl evleneceğiz diye otur düşün annesine de istediğini alır tabi faturaları ödeyecek Allahım ya sen karışma bacım otur derdine yan
Ben faturaları ödemesin demiyorum o evde yaşıyor tabiki destek olur bunu yazımda da belirttim zaten.

V Veronika0102 Hiç dış kapının mandalı falan değilsin. Böyle söyleyen insanlara aldırma bile zaten. Evlenmeyi düşünüyorsanız elbette söz hakkın var ve olacak. Ortak yaşam böyle bir şey. Şimdiden bu işi yoluna koyamazsan evlendikten sonra her şey daha da zorlaşır. Sonra da gelip buraya “evlendik ama şöyle oldu böyle oldu, boşanıyoruz” diye yazanlara, madem öyleydi evlenmeseydin diye ateş püskürürler.😃 Sen şimdiden erkek arkadaşınla bu gibi konularda ortak karar alabiliyorsan ileride de bu iş böyle yürür. Ancak olmayacak gibiyse de hiç zorlama derim. Evlenince her şey daha da zorlaşıyor. Seni annesine ezdirecek bir adamla da bir aile kurmayı düşünme bile. Hayatını mutsuz geçirmek istemiyorsan senin düşüncelerini önemseyip önemsemediğine dikkat et. Elbette ki annesini de ezmeyecektir ama bazı anneler de var ki bilerek yapıyorlar. Sadece “anne” olmuş diye her şeye hakkı yok bir insanın. Bu kadar delicesine anneliği kutsayıp her şeyi hak görmek de saçmalık ötesi. Bu arada ben de anneyim! Birisi birisini doğurdu diye sonsuza dek her şeyini sömürebilir anlamına gelmez. Herkes ayrı ruh, ayrı dünya. Çocuklar annelerinin tapulu malı falan değildir, onu dünyaya getirdi diye de onun kabul etmeyeceği şeyleri ona dayatma hakkı elde edemez. Yaklaşımını çok normal karşılıyorum. Sapla samanı ayırabilen annelere sözüm yok ancak iki kişi anlaştıysa da yoluna taş koymaya çalışana sadece anne olmuş diye boyun eğmek çok saçma... Tabii buna karşı gelmesi ve farkında olması gereken kişi öncelikle erkek arkadaşın. Sana şimdiden önem vermiyor ve 2. Plana atıyorsa zaten hiç o işe girme. Bu adamdan çocuk sahibi olacaksın ve bir aile kuracaksın. Bu yapıdaki biriyle bu işin yürümesi çok zor olur.

Sevgiliyken bunları söylemek senin haddin değil önce bi haddini bil nişanlı değildin nikahlı karısı değilsin hayırdır

X