Ya bence bu fake olayı abartılıyor. Çünkü kadınlarkulübünde herkes var. Sağcısı solcusu ev hanımı anarşisti İslamcısı radikali lezbiyeni... herkes. Ben bunu gözlemledim. Benim kardeşim de kadınlarkulübüne üye ve 20 yaşında, onların ortamında da eski sevgiliyle görüşülür. Ortamları da liberal, solcu olmasıyla bilinen bir üniversite. Benim zamanımda (6-7 yıl önce) radikal sayılacak tek gecelik ilişki, birlikte yaşama gibi cinsel hayatlar onlarda yaygın. Bir başka arkadaşım (benim yaşımda) sevgilisiyle lisede sevgilisi olan ama 8-9 senedir en yakın arkadaşı olan kişiyi aynı ortama sokuyor bugüne kadar bir şey de olmadı. 3 senedir beraberler, aldatmadılar birbirlerini. Benim sevgilim eski sevgililerimle görüşmeme karşı ama mesela bir erkek arkadaşımla aynı odada kaldık zorunluluktan bir şey demedi. Bir sürü İstanbul'daki Ankara'daki üniversite yaşamı bu, hele 20li yaşlardaki kızlar için.
Bundan dolayı konulara fake demek bence normal değil, konuların gerçek olma ihtimali çok yüksek kanımca. Bu konulara fake dersek kadınlakulübünü çok dar bir çerçeveyle (evli çocuklu kadınlar veya biraz daha tutucu bir yaşamı olan genç kızlar) sınırlı tutarız ama burası çok çekici bir ortam, özellikle bdv, millet girdikçe giriyor, bazen çaresizlikten, bazen boşluktan konu açıp derdini anlatıyor. Yargılamamız, dalga geçmemiz de bir şeyi değiştirmez.
Bu konu gerçekse 20 yaşındaki bir kızı böyle topa tutmak bence hiç hoş olmadı. Biz ondan yaşça büyüğüz ve ne olursa olsun ona yaklaşımımız şefkatli olmalı. Biliyorum boşa sallıyorum kimse hak vermeyecek ama bu kız burada sevgilisinin genişliğinden aldatmasından filan değil şiddet göstermesinden, cinsel yönden zorlamasından vs de bahsedebilirdi. O zaman da kızın yaşamına takılıp "fake bu konu, sen ne öyle geniş geniş Cihangir'de ooo, diziden mi özendin?" mi diyecektik. Varsın fake olsun bize ne abi? Ben yorumumu yapar geçerim. 20 yaşında bir kız benim gözümde kardeşimle aynı yaşta olan biridir, ondan elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Tabi benim yaşım daha fazla diye ondan akıllı olacak değilim, akıl akıldan üstündür. Ama demem o ki, burada böyle inanmayıp yargılarsak bunun bir adım ötesi dışlamadır. Kızcağızın ilişkisi ne genişlikte olursa olsun, o kız bu ilişkiden zarar görüyorsa bir kadın olarak benim sorumluluğum ona bundan çıkması için yol göstermek.