• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin genişliğine dayanamıyorum artık lütfen akıl verin

Ya bence aslında eski sevgilisiyle arkadaş olması eve gelmesi vs sorun olmayabilir. Ben sevgilim yokken eski sevgilimle tatile gitmiştim, tatil değil de nasıl diyeyim ben Erasmusta bir şehirde okuyordum, o da aynı ülkede kardeşinin yanına gelmişti bana dedi gel buluşalım başka şehirdeki arkadaşlarımın yanına gitmiştik beraber. Sevgilim olsa kızar mıydı, herhalde kıyameti koparırdı ben de gitmezdim. Ama aslında düşününce o tatilde aramızda hiçbir şey olmadı olmayacağından da çok emindim açıkçası. Ondan belki eski sevgilisini eve getirmesi, whatsapptan kızlarla konuşması filan acaba hani sizin durumunuzda o kadar da sorun değil mi?

Ama şimdi sizin kıskançlığınız da çok haklı yani kıskanmışsanız olabilir belki bir şey. Ama belki de çocuk size güven verememiştir ben öyle anladım. Yakışıklı, piç bir imaj çizmişsiniz acaba size kendinizi azıcık güvensiz mi hissettiriyor ki? 2 senedir berabersiniz çocuğu da en iyi siz tanırsınız. Bence en iyi yol iletişim, davranışlarının sebebini anlamanız yani. Mesela ne olmuş da kızı getirmiş yani ne konuşmuşlar kim kim kalmışlar da özellikle sadece o gelmiş? O kız sürtük demişsiniz tamam ama sizin sevgilinizle iletişimi nasıl? Sevgiliniz onun hakkında ne düşünüyor ve acaba neden böyle düşünüyor?

Bana sanki böyle sevgilinizle bu konuları hiç derinlemesine konuşmuyormuşsunuz gibi geldi. Sevgililiğiniz güzeldir eminim ama hani sanki belki bu şekilde duygularınızı, güven sorunalrınızı konuşmak ilişkinizi bir aşama atlatır. Yoksa hep "ortamımız böyle" mazeretleriyle kaygan bir zeminde yaşarsınız bence, mutsuz olursunuz. Yani mesela açık ilişki bile yaşayan çiftler var, ben düşünüyorum acaba sürekli kaygan bir zeminde mi yaşıyorlar, insan kafayı yemez mi? Ama açık ilişkideki o insanların arasından bile sevgilisiyle o güveni, istikrarı yakalamış olanlar vardır eminim. Ondan yargılamak bana düşmez ben sadece derim ki kendinizi sürekli diken üstünde hissediyorsanız bu sizin için çok kötü bişey. Hatta karşınızdaki kişi bilerek böyle yapıyorsa belki "psikolojik şiddet" filan bile sayılabilir! Ondan sizden 7 yaş yaşlı biri olarak derim ki laylaylom geçiştirmeyin, duygularınızı ciddiye alın, konuşun :) Elbette kafa ütülemeden, gereksiz güvensizliklerle boğmadan ama böyle hisleriniz varsa, sevgilinizin davranışları size çok tersse neden söylemeyesiniz yani?

Bir de bence o kıskanılır bu kıskanılmaz diye bir kaide yok bence, insan bazı şeyleri hiç kıskanmaz bazılarını da aşırı kıskanır, görünüşte sebepsizdir ama sebebi hislerinizdir. Hislerinizden konuşmalısınız bence ciddi ciddi.

Ya bir de "sadakat olmayan bir hayat" denmiş ama bence bu yanlış, bu ikisi gayet tek eşli bir ilişki içinde birbirine sadık olma sözü vermiş bir çift. Hatta ilişkileri epey ciddi çünkü 2 senedir beraberler ve birlikte yaşıyorlar.

Bir arkadaş ortamından eski sevgililerin dışlanmaması İstanbul'da yeni nesil gençlerin çok sık yaptığı bir şey yani aynı ortamda bir arkadaş grubundan iki kişi çıkıyor, ayrılınca ise grup dağılmıyor, normal karşılamaya çalışıyorlar, yeni biriyle çıkınca da sorun olmuyor. Kızın anlatım tarzı biraz genç ve neşeli, eğlenceli olduğundan biz hemen kızı anormal bulduk.

Bence bunlar normal aslında yani anlayabiliyorum, konu sahibi geniş değil bence. Ama sevgilisi bir tuhaf.

"Aynı ortamda eski sevgilisiyle bulunmasına ses etmemesi + gece yalnız dışarı çıkmasına laf etmemesi = eski sevgiliyi sabaha karşı eve getirmesine ses etmemesi" olamaz bence olmamalı. Yani çocukta bir sorun var. Bence iyi düşünün, yukarda da dediğim gibi iletişimden anlamazsa terk edin.

Ya bence bu fake olayı abartılıyor. Çünkü kadınlarkulübünde herkes var. Sağcısı solcusu ev hanımı anarşisti İslamcısı radikali lezbiyeni... herkes. Ben bunu gözlemledim. Benim kardeşim de kadınlarkulübüne üye ve 20 yaşında, onların ortamında da eski sevgiliyle görüşülür. Ortamları da liberal, solcu olmasıyla bilinen bir üniversite. Benim zamanımda (6-7 yıl önce) radikal sayılacak tek gecelik ilişki, birlikte yaşama gibi cinsel hayatlar onlarda yaygın. Bir başka arkadaşım (benim yaşımda) sevgilisiyle lisede sevgilisi olan ama 8-9 senedir en yakın arkadaşı olan kişiyi aynı ortama sokuyor bugüne kadar bir şey de olmadı. 3 senedir beraberler, aldatmadılar birbirlerini. Benim sevgilim eski sevgililerimle görüşmeme karşı ama mesela bir erkek arkadaşımla aynı odada kaldık zorunluluktan bir şey demedi. Bir sürü İstanbul'daki Ankara'daki üniversite yaşamı bu, hele 20li yaşlardaki kızlar için.

Bundan dolayı konulara fake demek bence normal değil, konuların gerçek olma ihtimali çok yüksek kanımca. Bu konulara fake dersek kadınlakulübünü çok dar bir çerçeveyle (evli çocuklu kadınlar veya biraz daha tutucu bir yaşamı olan genç kızlar) sınırlı tutarız ama burası çok çekici bir ortam, özellikle bdv, millet girdikçe giriyor, bazen çaresizlikten, bazen boşluktan konu açıp derdini anlatıyor. Yargılamamız, dalga geçmemiz de bir şeyi değiştirmez.

Bu konu gerçekse 20 yaşındaki bir kızı böyle topa tutmak bence hiç hoş olmadı. Biz ondan yaşça büyüğüz ve ne olursa olsun ona yaklaşımımız şefkatli olmalı. Biliyorum boşa sallıyorum kimse hak vermeyecek ama bu kız burada sevgilisinin genişliğinden aldatmasından filan değil şiddet göstermesinden, cinsel yönden zorlamasından vs de bahsedebilirdi. O zaman da kızın yaşamına takılıp "fake bu konu, sen ne öyle geniş geniş Cihangir'de ooo, diziden mi özendin?" mi diyecektik. Varsın fake olsun bize ne abi? Ben yorumumu yapar geçerim. 20 yaşında bir kız benim gözümde kardeşimle aynı yaşta olan biridir, ondan elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Tabi benim yaşım daha fazla diye ondan akıllı olacak değilim, akıl akıldan üstündür. Ama demem o ki, burada böyle inanmayıp yargılarsak bunun bir adım ötesi dışlamadır. Kızcağızın ilişkisi ne genişlikte olursa olsun, o kız bu ilişkiden zarar görüyorsa bir kadın olarak benim sorumluluğum ona bundan çıkması için yol göstermek.

İlk hata yaptı affettiniz tamam, ama Son 3-4 aydır yine böyle diyorsunuz ikinci hatasında güle güle dicektiniz, nasılsa ayrılmıyor diye zıvanadan çıkmış anladığım kadarıyla. Kaybetmekten korkarsanız kazanamazsınız.

İlk hata yaptı affettiniz tamam, ama Son 3-4 aydır yine böyle diyorsunuz ikinci hatasında güle güle dicektiniz, nasılsa ayrılmıyor diye zıvanadan çıkmış anladığım kadarıyla. Kaybetmekten korkarsanız kazanamazsınız.

konu fake ınanmayınn

bence çok uyumlusunuz ayrılmayın.. birlikte yaşamayı falan yargılamıyorum insanların tercihi ama amerikan dizilerindeki gibi herkesin birbiri ile eski sevgili olduğu ortamdan çıkan adamdan ne bekliyosun ki sen de o ortamdan çıkmışsın zaten tamam tencere kapağını bulmuş

Allah allaaah, illa 2 çocuklu ev hanımı mı olmam lazım güzel sistacım derdimin olması için? Ben gidip evlenene kadar eline erkek eli değmemiş kıza AAAA BU NE OFF NE KADAR DEMODESİNİZ demiyorum ki. Benim hayatım bu, böyle yaşıyorum, derdim de bu.
Sikayet ettigin olay cok sacma
Ne var yani adam senin sevgilin diye hic baska kizlarla dusup kalkamayacak mi?
Tek eşlilik cok demode
Bence sevgilin gayet modern bi adam niye dert ettin anlamadim:KK14::KK14::KK14:

Merak ettiğim 27 Martta açılmış bu konu o günden beri hala kendini ezdirmeye devam ediyor musun? Eve erkek atsanız umurunda olmayan, siz yokken başkalarının kollarına hatta üzgünüm ama koynuna giren birini adam edemezsiniz. Düşünün daha sevgiliyken bunları yapıyor evlenince ne olacak?
Ayrılın sonrasında da birine sadaka verin beladan kurtulduğunuz için.

Back
X