- 7 Aralık 2022
- 19
- -15
- 6
- Konu Sahibi thegoodplace
-
Dert göremedim.
Gel birlikte çalışalım diyeceksiniz olacak bitecek. Bunu sorun edecek adam için ne desem bilemedim. Çok saçma.
YDS tamamen ezbere dayalı bir sınav değil. Nereden biliyorsun dersen , o sınava ben de girdim. Senin bölümünden mezunum.Arkadaşlar selam, sevgilim bu sene üniversiteden mezun oldu. Ben de 3. sınıfa geçtim, İngiliz dili ve edebiyatı okuyorum. İkimiz de akademisyen olmak istiyoruz ve yüksek lisansa başlamak için en önemli şeylerden biri de ydsden yüksek almak.
Sevgilim İngilizce bolum okuyup genel İngilizcesi iyi olmasina ragmen sınav tamamen ezbere dayalı olduğu için istediği sonucu alamıyor. Benim de İngilizcem haliyle iyi, ona da yardımcı olmak ders çalıştırmak istiyorum ancak bana gelse yardım edeceğimi bilmesine rağmen istemiyor, hevesi kırıldığı için de çalışmıyor.
Hedefine ulaşmasını mutlu olmasını istiyorum ve beraber çalışmak onun için çok avantajlı olur ama bunu onu kırmadan nasıl konuşabilirim bilmiyorum.
İkimiz de birbirimize çok hayranız ve konu birbirimiz olunca zaman zaman özgüvensiz hissedebiliyoru bunu kendimden de biliyorum o yüzden hem onu gücendirmeden hem de kalbini kırmadan nasil sorabilirim sizce?
Biraz hassas birisi kendisi. Biliyorum basit bir durum bircok insan icin ama cok guzel giden bir iliskimiz var birbirimizin kisilik ozelliklerine de elimizden geldigince saygi duyup ona gore yaklasiyoruz o yüzden niyetim iyiyken bosuna uzmek yanlis anlasilmak istemem.
Simdiden yorumlariniz icin cok tesekkur ederim
Gerçekten çok gereksiz ya. İnsan her konuda yeterli ve yetkin olamaz. Gerektiğinde yardım istemeyi, yardımı kabul etmeyi bilmeli ve öğrenmeye, gelişmeye açık olmalı. Sevgilisinden yardım alınca egosu incinecek adamdan bir cacık olmaz üzgünüm. Toz pembe anlatıyorsun ama dışarıdan görünen problemli, kompleksi bir adamı alttan almaya çalışan bir kadın. Ufak düşüncesizlikler değil asıl büyük sorun bu bence. İnsan sevgilisine yardım teklif ederken bu kadar düşünüp dertlenmemeli.Kucuk bir sorun oldugunu biliyorum hatta sorun bile degildir kimine gore ancak boyle ufak düsüncesizlikler yuzunden ileride daha buyuk sorunlar yasiyor bircok cift bence. Dedigim gibi kendisi hassas biri, gidip de bi anda beraber calisalim desem kendini yetersiz hissedebilir bunun onune nasil gecebilecegimi soruyorum bir fikri olan yanitlayabilir yani.
Bana da hassaslık konusu abartı geldi. Konu sahibinin sevgilisi 20 yaşından büyük koca adam. Hepitopu bir sınava iyi hazırlanması gerekiyor. Hayatında ilk defa sınava hazırlanmayacak da, bu neyin hassaslığı anlamadım.Gerçekten çok gereksiz ya. İnsan her konuda yeterli ve yetkin olamaz. Gerektiğinde yardım istemeyi, yardımı kabul etmeyi bilmeli ve öğrenmeye, gelişmeye açık olmalı. Sevgilisinden yardım alınca egosu incinecek adamdan bir cacık olmaz üzgünüm. Toz pembe anlatıyorsun ama dışarıdan görünen problemli, kompleksi bir adamı alttan almaya çalışan bir kadın. Ufak düşüncesizlikler değil asıl büyük sorun bu bence. İnsan sevgilisine yardım teklif ederken bu kadar düşünüp dertlenmemeli.
İde okuyan benim onun bölümü %30 ingilizceydi ve İngilizce tez yazma gibi konularda sorun yaşamıyor, ezbere dayalıdan kastım biraz buydu aslında. Bölümü de akademide rekabeti biraz fazla bir bölüm olduğu için 85-90 bandında puan almak gerekiyor asgari başvuru şartı 60 da olsa.70 degil mi yds kriteri? İDE mezunu 70 alamiyorsa akademiyi mesgul etmesin lutfen. Herhangi bir dilcinin yds 90 alti almasi kabul edilemez. Ben de mut-ter mezunuyum bu arada biliyorum.
60 civari suanKaç alıyor yds den
Resmin bütününe bakın. Bu kadar basit bir konu için kılı kırk yarıyorsunuz. E daha büyük konularda ne olacak? ÇDedigim gibi kendisi hassas biri, gidip de bi anda beraber calisalim desem kendini yetersiz hissedebilir
Kucuk bir sorun oldugunu biliyorum hatta sorun bile degildir kimine gore ancak boyle ufak düsüncesizlikler yuzunden ileride daha buyuk sorunlar yasiyor bircok cift bence. Dedigim gibi kendisi hassas biri, gidip de bi anda beraber calisalim desem kendini yetersiz hissedebilir bunun onune nasil gecebilecegimi soruyorum bir fikri olan yanitlayabilir yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?