• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilime bunu nasıl söylerim?

o aralar sürekli arıyordu. dersleri o kadar çok kafaya takmıştım ki o aralar gözüm hiç bir şeyi görmüyordu. zaten ertesi gün dediğim gibi dayanamadım aradım. pişmanlığımın bir nedeni de ona gereken ilgiyi gösteremem. o aralar çok yalnız bıraktım. kendimi düşünüp bencilce davrandım.

öz eleştiri güzeldir farkındasınız en azından.
Bundan sonrası için mutluluklar dilerim her şey düzelir can kaybı yok şükür edin ve bu bir ders olarak kalsın.

sizin gibi insanlar nasıl yaşıyor asıl ? yazıklar olsun.
evladınız olacak belki vardır bile nasıl böyle konuşursunuz.
evladınız birine çarpsa yada genç yaşta bir şeytana uyup kaza yapsa alkollü bu tepkiyi mi vereceksin? yada sana bu tepki verilir Allah büyük .. vicdan yoksunluğu en büyük eksiklik ya.
Ne diyosun

öz eleştiri güzeldir farkındasınız en azından.
Bundan sonrası için mutluluklar dilerim her şey düzelir can kaybı yok şükür edin ve bu bir ders olarak kalsın.
Evladına alkollü bir sürücü çarpsın sonra bu konu hakkında konuşuruz

Biraz vakit ayırıp dinleyebilirdiniz.
Dinleyecek durumda değilseniz güzel bir şekilde anlatabilirdiniz.
Tamamen suçlusunuz diyemem ama suçsuzda değilsiniz.
Neyseki yaşıyormuş. Dua edin bir an önce iyileşsin.

Evladına alkollü bir sürücü çarpsın sonra bu konu hakkında konuşuruz
Allah herkesi söylediği sözler üzerine sınar buna inanırım.
Hayatta herkesin başına da herşey gelebilir bunada.
Allah şaşırtırda düzeltirde eğer de büker de...
sadece kendi adıma şuna da inanırım hiç bir zaman birine öldü mü? ölmedi mi? bir dahaki sefere inşallah demem. !

Kız dünya senin dudaklarının arasında mı dönüyor yoksa..

Allah herkesi söylediği sözler üzerine sınar buna inanırım.
Hayatta herkesin başına da herşey gelebilir bunada.
Allah şaşırtırda düzeltirde eğer de büker de...
sadece kendi adıma şuna da inanırım hiç bir zaman birine öldü mü? ölmedi mi? bir dahaki sefere inşallah demem. !
Plaketini burada mi verelim yoksa ödül ister misin ?

Sanane . Ben derim
benim için böyle insanlar hayvandan farksız

Böyle insanlar başkalarının hayatına mal oluyor

Tecavuzculeri filan da kınama o zaman
belki yarın öbür gün birine tecavüz edersin ??

Haddini bil. Bana vicdansiz demek senin haddin değil .

Sen alkolluyken araç kullanan birine ay yazık genç diyebilirsin

Ben katil adayı diyorum

bir de mistik hava katmaya çalışmış yok yaşamadan ölmez yok eğilip bukulmez

Plaketini burada mi verelim yoksa ödül ister misin ?

Sanane . Ben derim
benim için böyle insanlar hayvandan farksız

Böyle insanlar başkalarının hayatına mal oluyor

Tecavuzculeri filan da kınama o zaman
belki yarın öbür gün birine tecavüz edersin ??

Haddini bil. Bana vicdansiz demek senin haddin değil .

Sen alkolluyken araç kullanan birine ay yazık genç diyebilirsin

Ben katil adayı diyorum

bir de mistik hava katmaya çalışmış yok yaşamadan ölmez yok eğilip bukulmez

Biz buna mistik hava değil inanç diyoruz eleştirmek demiyorum yorum yapmak kimseye düşmez bu bir. İkincisi birisi sizin bir yaralınızın arkasından inşallah bir dahaki sefere ölür dese sizde inşallah diyin o zaman konuşalım madem empati yeteneğiniz baya yoğun ya..
Ben size vicdansız demiyorum vicdan yoksunu diyorum bu arada ikisi arasında da epey fark var.
Değişmezsiniz ben biliyorum bu tipleri o nedenle Allah ıslah etsin diyerek kanal değiştiriyorum.
Umarım insan olmayı bir gün becerirsiniz diye de ekleyip geçiyorum size ayırdığım sürenin sonuna geldim.

Alkol kötülüklerin babasi felan degil. Normal, seviyeli içmeyi biliyorsan benim için alkol almanin hiç sakincasi yok.

Amaaa, alkollu sekilde araba süren insanlara acaip kiziyorum. Adam gelmis 33 yasinda, hayatindaki basina gelen olumsuzluklar ile nasil mücadele edecegini bilmiyor. Kendi hayatini tehkliye atmak istiyorsa, atsin. O yolda baskalari var. O arabada bir arkadasi daha olsaydi ve ölseydi ne olurdu?

Sende "benden dolayi alkol aldi, efkarliydi" diye egonu tatmin etme. Adamin yaptigi düpedüz yalnis. Ilk gördügü sansta hemen kendini alkola vermis ve üstelik araba sürmüs.

Ben senin yerinde olsam bu kadar olgun olmayan adam ile beraber olmak istiyormuyum diye kendi kendime sorardim.

Biz buna mistik hava değil inanç diyoruz eleştirmek demiyorum yorum yapmak kimseye düşmez bu bir. İkincisi birisi sizin bir yaralınızın arkasından inşallah bir dahaki sefere ölür dese sizde inşallah diyin o zaman konuşalım madem empati yeteneğiniz baya yoğun ya..
Ben size vicdansız demiyorum vicdan yoksunu diyorum bu arada ikisi arasında da epey fark var.
Değişmezsiniz ben biliyorum bu tipleri o nedenle Allah ıslah etsin diyerek kanal değiştiriyorum.
Umarım insan olmayı bir gün becerirsiniz diye de ekleyip geçiyorum size ayırdığım sürenin sonuna geldim.
Hadi yaptigimiz iyiliklerden bahsedelim

Annemle beraber 2 yıldır para biriktirip toparlamaya çalışıyorDuk Afrikada şu kuyusu açabilmek için çok şükür kısmet oldu

3 kedim var birisi kör sokak kedisi ucude sokakta buldum.kör olanın yaraları capaklanma yapıyor sabah akşam temizlenmesi gerekiyor henüz tatile çıkamadım çünkü onu birine bırakma fikri vicdanımi sizlatiyor başkaları öğrenebilir

Gecen yaz annemle hesapladik ankarada bir gün içinde 14 tl harcamisim dilenciler için
. Çünkü benim inancım Allah rızası için diyeni geri çevirmeye el vermiyor

Evimde 4 -5 koli kıyafet var millete yalvara yalvara ayaklarına giderek kendim evlerinden alarak topladım
çünkü benim vicdanım bu soğukta usuyenler varken rahat oturmayi kabullenmiyor

burada minik yetimlerimiz var konsolosluklara yalvariyoruz (yazismalari gonderebilriim ) bize adres verilsin yardım etmek istiyoruz diye

Şimdi inanç konusuna gelince

Her dinde yaşam hakkı kutsaldır
yaşam hakkını tehlikeye atanlar cezalandirilir

Ben Erk değilim dolayisiyla en fazla gebermelerini temenni edebilirim. Ki başka insanların canı yanmasin. Bu olayların pismanligi yoktur

Vicdan yoksunuyla vicdansiz aynı şeydir

Kant değilsin. Seninle ahlak kuramı üzerine konuşmak istemiyorum

Bana ayırdığın sürenin cidden sonuna gel çünkü boş konusuyorsun

yeni üye oldum. nereye yazacağımı bilemedim. sizinle pişmanlığımı paylaşmak istedim. kendimi nasıl affedicem bilmiyorum. 5 yıldır süren çok güzel bir ilişkim var. ben 23 o 33 yaşında ama yaş problemini çoktan aştık. ben bu ilişkiye başlamadan önce ona şunları söylemiştim. şu üç seyi asla affetmem dedim, aldatılmak, şiddet ve içki. o da beni üzecek hiç bir şey yapmayacağını, beni kaybetmek istemediğini söyledi. ona bir gün laf arasında öyle bir şey dedim ki bu sözlerin ilerde canımı nasıl yakacağını düşünmedim.

ona dedim ki "ben hayatında olduğum sürece içki içmek sana nasip olmasın" dedim. bu yıl okul bitiyo ve evlenmeyi düşünüyoruz. final haftası olduğu için sınavlara yoğunlaştım ve onu ihmal ettim. bir gece beni aradı ve konuşmak istedi. belli ki sıkıntısı vardı ama ben sınavlardan görecek durumda değildim beni meşgul etmemesini sınavlara çalışmam gerektiğini söyledim. tartıştık ve ben bir süre görüşmeyelim diye mesaj attım. Ertesi sabah dayanamayıp aradım ve abisi telefonu açtı ve dün gece çok kötü bir kaza yaptı yoğun bakımda dedi. dünyam yıkılmıştı. gece ben telefonu kapattıktan sonra arkadaşıyla beraber alkol almış sonra da arabasıyla kaza yapmış. farklı şehirlerde olduğumuz için son bir sınavım kalmıştı ona girer girmez hemen yanına gittim. onu öylece karşımda görünce çok kötü oldum. kolu kafası sargı içindeydi. neyse ki hayattaydı. bir parmağı kesilmiş ve koluna da 6 platin takılmış.

söylediğim sözler aklıma geldi. kendimi suçladım. canım o kadar yanıyor ki. benim yüzümden düğün arabamız olacak dediği arabası hurda oldu ve işini kaybetti. ben onun yüzüne bile bakamıyorum. bu vicdan azabıyla nasıl başa çıkıcam.

Isini neden kaybetti kaza yaptigi icin? Ne is yapiyor ki?

Allah sifa versin insaAllah.. icki icersen kaza yap dememissin ki, ne alaka? tartismanin akabinde olmasi sarsmistr tamam da.. ne bileyim :KK51:

sizi anlamaya çalışıyorum. ben de bu şekilde bir yakınımı kaybetseydim belki de sizin gibi düşünürdüm. ama en başında da dediğim gibi asla affetmeyeceğim bir durumdu. çok büyük konuştum. böyle bir şey yapmasına rağmen onu terk edemedim. üstelik kendimi suçladım. onunla konuşsaydım anlamaya çalışsaydım diye.

bak canim kardesimden de kucuksun..oyuzden soyliceklerimi abla tavsiyesi olarak al..Allah kendine sirk kosma disinda butun gunahlari affederken,sakin ama sakin hicbirsey icin `asla sunu affetmem,bunu affetmem` gibi buyuk sozler etme..siddet ve aldatilma icinde ayni sekilde affetmem demissin.tovbe et,dua et..
sevgilinin hayati yapacaklari,yanlisi dogrusu senin cizgilerinle isteklerinle belirlenmez,belirlenemez..
gecmis olsun..

Zor bi imtihandan gecmissiniz.
Su an ikiniz icinde bi ders cikarildi.
Ileriye bakin.
Sevdiginiz adam hala yasiyor.
Sukredin..

Duanın ne zaman kabul olacağı belli olmazmış ağzımızdan çıkan cümleyi önce kafamızda tartmalıyız sanırım ben de bu hatayı çok yapıyorum. Geçmiş olsun,dua edin...

Back