• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim

Boşver bu tip yorumlara cevap yazma
Herkesin kültürü farklı
Yaşayışı çevresi
Onlara göre böyle
Bize göre böyle
Senin konun farklı
Annesinin karşısında durup bu kızı seviyorum evlenicem diyecek
Demiyorsa demesin zaten

diyecek bende yeni konu açıp size yasZıcam. Ki zaten sevgisinden eminim. Seni sevmiyor düşüncesini bana aksetmeye çalışıyorlar yanlış.

Annesinin ağzına bakan onun lafiyla hareket eden biriyle evlenmeyin

yani konun özü olmayan şeyden tartışma çıkartmakta üstümüze yok.
niye o arkadaş günah keçisi oldu orası enteresan geldi bana.
açık açık herşeyinle teslim olmuşsun diyen varken. tutup bir kişiye saldırmak ?

Ya sizin ilişkiniz napıcağınızı siz bilirsiniz ama banada bahane gibi geldi 5 senedir ilişkiniz var eğer çok sevse kimseyi dinlemez o yüzüğü takardı zaten. Açıkçası benim erkek arkadaşım bana gelse annem istemiyor dese çok soğurdum heralde ayrıladabilirdim bilmiyorum. Ama sizin hayatınız, buda benim görüşüm.

Birde birlikte yaşamakla alakalı birsürü saçma yorumlar gelmiş arkadaşlar size mi sorucak konu sahibi sevgilisiyle napıcağını. Birde heryere rabbim Allahım yazarsınız gelip burda millete laf sokarsınız yakışıyor mu? Vicdansız ve cahilsiniz.

Yaşlarınız genç. Sevgiliniz biraz cesaretsiz olabilir.
Annesinin evlenirken maddi yardımda bulunmayacağını söylemesi onu etkilemiştir illa ki.
İşin altından kalkıp kalkamayacağını düşünüyordur.

5 senelik bir ilişki var ortada sonuçta, birbinizi seviyorsunuz. Evliliğe gittiği kesin.
İkinizde annelerinizin isteklerini göz ardı edin. Rahat olun biraz.
Siz annenizi dinleyip acele etmeyin. Ama tabi sevgilinizde anne etkisinden acilen kurtarılmalı :)

Burada ki 'cinsellik yaşıyorsunuz neden evlensin ki' demeye getiren tiplere de bakmayın.
Cevaplarsanız böyle yazmaya devam edip, konuyu sabote ederler.
Bırakın ilkel düşünceleri cevapsız kalsın.
Böyle böyle yok olurlar da kurtuluruz belki :)

Konu sahibi yaşınız çok genç ikinizin de.
Bence kariyerine odaklan evlilik bir şekilde olur yüzükte olur zamanı geldiğinde.
Yüzük takınca da bu sefer fazla uzamasın muhabbeti olacak her önüne gelen düğün ne zaman diye soracak aileler bir araya gelmek zorunda olacak eşya düğün salonu muhabbeti olacak her dakika.
Nisan olacaksa bile düğünden 3 ay önce filan olmalı ben 2 yila yakın nisanlı kaldım inan çok pişmanım gereksiz bi durum gayet.
Sevgiligin tadını çıkar doya doya aileni de idare et bi şekilde.

Gerçekten evlilik öyle matah bi durum değil sorumlulukların artacak kariyerine yüksek lisansa bu kadar önem veremeyeceksin.

kim takar annesini yalan soyluyor kizi oyaliyor gozu gdisarda
Yalan söylüyor, gözü dışarıda falan. Pes yani bunları nereden çıkarttınız?
Konu sahibinin moralini bozmak için boş boş yazdığınız ne kadar da belli.
Aileler tanışıyor, görüşüyor. Oyalayacak olan böyle mi oyalar?

Son düzenleme:
"Evlilikle ilgili ne zaman konu açılsa daha erken diyor." Aslında evlenememenizin önündeki engel annesi değil, kendisi. Bu cümleden çok açık belli oluyor. Kendi parasını kazanan adam evlenmek istese, ki ana kuzusu da değil demişsiniz, gayet net evlenirdi. Annesini bahane ediyor. Şu durumda o adam amma hazır değil evlenmeye amma sizinle yaşanmışlık ve alışkanlıktan beraber, sonuç olarak evlenmek konusunda bir adım bekliyorsanız anahtar ailesinde değil, karşınızda duruyor.

Bu kısmına yorum yapmayayım dedim ama tutamiycam kendimi. Burda ahkam kesenlerin geçmişine baksan neler neler çıkar. Ne alaka ya ilişki sürmez yok senle evlenmez ne alaka ? O zaman her evlenen 1 sene sonra boşanır çünkü alacağını almış olur. Bu nasıl sığ bir düşünce... Size ne istediğiyle yaşar istediğini yapar onun hayatı onun kararı . Gerçekten çok sınır bozucusunuz. Tabi herkes dört dörtlük değil mi ???
Benim yazımı yanlış mı anladınız yoksa yanlış mı alıntıladınız anlam veremedim :))

yani konun özü olmayan şeyden tartışma çıkartmakta üstümüze yok.
niye o arkadaş günah keçisi oldu orası enteresan geldi bana.
açık açık herşeyinle teslim olmuşsun diyen varken. tutup bir kişiye saldırmak ?
Polemiği uzattığı için ceza almış olabilir o dediğiniz üye.

Yavrum bu adam senle niye evlensin? Bana mantikli birsey soyle? Zaten evli gibi degil misiniz? Bi imza eksik dimi? Iste onuda erteliyor sklinca gitmek icin..bence tabii bu..
Ya ne alakasi var? Neden evlilik oncesi beraber yasayan ciftlerde erkegin potansiyel terkedici, asla evlenmez gozuyle bakiyorsunuz? Ne alakasi var yani?

Evlilik malesef aile baskilari, aile istekleri yuzunden sacma sapan bir hal almis. Sevgilin bu iki tarafli baskilardan bunalmis olabilir. Annesinin tavri normal burda goruyoruz genelde kaynanalarin huyu. Ogullarini paylasamiyorlar. Sen evlenene kadar kaynananla diklesme. Eger sevgilin anneciyse aranizi acar. Evlendikten sonr zaten Ayri evse ve uzakta olursaniz bir problem yasamazsiniz. Sabret biraz, hem bak sen de cok hazir hissetmiyor gibisin kariyer falan dusunuyorsun.

Yorumları okumadım tekrara düşüyorsam affola :) bence 1) erkek arkadaşınız evliliğe pek hazır değil. Onun açısından bakacak olursak okul yeni bitmiş. İş yaşamının başında. Evlilik sorumluluğu ağır gelebilir. Ya da sizinle uzun zamandır birlikte heyecanı azalmış olabilir. Keşkeleri acabaları vardır. 2) annesi birlikte yaşadığınızı biliyordur illa ki. İşin ciddileşmesine bu nedenle karşı olabilir. Değer yargıları açısından sizi uygun bulmuyordur . Ama kötü olmamak için ortaya karışık davranışlarla işi sürüncemede bırakıyor. Sizin isyan edip oyunbozan olmanızı istiyordur. Annenin belli ki gönlü yok anne yerinde olsam ben böyle yapardım 3) erkek arkadaşınızın bekarete takıldığını sanmam. Ama ilk birlikteliğiniz olmasa bile bence bekarete takmazdı. Takacak olsa bu kadar uzun süre birlikte olmazdınız.

Pfff bu evlenmeden cinsellik yaşarsan evlenmez mantığı nerden geliyor anlamadım. Evlenip boşananlar da bu yüzden boşanıyor evliyken cinsellik sıkıyor herhalde. Olmuyorsa olmuyordur herkes yoluna bakar. Konu içinde cinsellik görünce kadınlara saracak yer aramayalım lütfen.

Back
X