Konudan bağımsız ben ablaya verilen tepkileri anlamadım. Satıcı değilse ot bağımlısı olup sonradan bırakan çok insan var bu onu ahlaksız biri yapmaz ki. Benim eroini bırakan tanıdığım var ve çok iyi bir insan çok takdir ediyorum. Adam bağımlılığı aşmış kurtulmuş. Ne güzel işte. Bir hata yaptı diye neden böyle düşünüyoruz anlamadım. Youtubeda bi kadın takip ediyorum eski uyuşturucu bağımlısı ve hapse girmiş şu an güzel bi hayat yaşıyor. Tabi her zaman yine düşme riski var her gün bir mücadele. Ama eşi memnunsa şikayeti yoksa neden yargiladigimizi anlamadım. Aksine bırakmış iyileşmiş irade göstermiş diye takdir etmemiz gerekmez mi?
Ben bişey demedim ki zaten
ben dedim
En buyuk kk bu tarz maddeleri üzerinde taşıyorsan belirli sınırları var.
standart kullanıcıya fazla gelen miktarda madde üzerinde taşıyorsan satışını yapıyorsun demektir
yasa bunu böyle kabul eder, mantıken de böyledir.
bu maddeleri kullanan kişiler de bunu gayet iyi bilir. kimse saf ayağına yatmasın yani hiç inandırıcı değil
tepki vermemin 2 sebebi var; birisi adamın bağımlı olması değil satıcı olması yani insanları zehirlemesi
diğer sebebi de yorumu yazan üyenin kocam kötü bişi yapmadı demesi. uyuşturucu satışı nasıl kötü bişey değil ? kim bilir kaç insanın hayatını kararttı nasıl kötü bişey yapmadı diyebilir insan ? bu da üyenin kalbinin kötülüğünü yansıtıyor resmen
öyle bi adamla evlenen, onu savunan kadın benim gözümde o adamdan farklı değildir.
tabi adamın madde satışı yapan kişiyle de adı geçmiş, sence bunun masum bi yanı var mı ?
senin adın geçer mi mesela uyuşturucu ticareti yapan biriyle ?
bu ülkenin polisi savcısı hakimi de salak değil sonuçta demek ki üyenin kocasının bunun ticaretini yaptığı sonucundan emin olmuşlar kanıtlarla ve hapse atmışlar
bahsettiğin takdir etme durumu adam sadece kendi başına bağımlı olup sadece kendine zarar vermiş olsaydı olabilirdi
ama bunun ticaretini yapan insanları da "artık yapmıyormuş cnm yaa aferin" diye takdir mi edeceğiz ? o kadar da kaybetmedik kendimizi, ahlakımızı yani .
tüm bunlara ek olarak, içinde gerçekten saf kötülük barındıran (madde ticareti bunlardan biri bana göre) suçları işleyen insanların ıslah olabileceğine inanmıyorum. yok pişman olmuş yok tövbe etmiş, geçiyorum bunları. tertemiz yaşayan, kimseye zararı olmayan milyonlarca insan varken suç işleme olayının ömür boyu affı yok benim gözümde . şahsi fikrimdir.