Sevgilim ile uyum sağlamayan düzenimiz(!)

Lirosa

🧚‍♀️
Pro Üye
12 Nisan 2016
1.802
6.996
24
Hanımlar merhabaaa ♥

Benim 1 senedir ilişkim var erkek arkadaşım çok güzel bir üniversitede okuyor yurt dışında bu kadar zeki,çalışkan ve kariyer odaklı olması beni kendisine bağlayan ilk özelliklerinden biridir kendisi sadece eğitim anlamında değil sevgili anlamında da harika bir insandır tabi ki her çift arasında olan gibi bizim de aramızda tartışmalar olabiliyor lakin gönlümü almasını bilir ince düşünceli bir çocuk yaşıtlarına göre.

Ben ise lise mezunuyum okul ile aram iyiydi notlarım çok iyi olmasa da iyiydi. Ama gözümde olan bir kusurdan dolayı hem ilkokul hem ortaokulda çok zorbalıklar yaşadım bu beni eğitimden ve insanlardan soğutmuştu o dönem ve üniversite gitmeyi hiç düşünmedim.

Lakin bu süreçte biraz kendimi toparladıktan sonra kendimi geliştirebilecek adımlar attım. diksiyon kursu, hobi kursları(yüzme,voleybol) vb. Boş zamanlarımda çok olmasa da kitap okurum nerede ne konuşacağımı, oturmayı kalkmayı bilirim tanıdığım insanlarla iletişimim iyidir tanımadığım insanlarla utanarak konusuyorum geçmişimde ki zorbalıktan dolayı sosyal anksiyete olustu insanlarla göz göze gelememek gibi.

Tam tarihi hatırlamamakla birlikte bir gün kız arkadaşımla buluşmuştuk ve bana ''o çocuk kim, sen kim? seninle eğlenir ama sonra bırakır çocuk kültürlü biri'' demişti. Bunu sevgilime söylediğim de epey sinirlendi ve o arkadaşımdan uzak durmam gerektiğini, benim kötülüğümü düşündüğünü ve benim her açıdan iyi olduğumu söylemişti. O arkadaşımla görüşmeyi kestim çünkü kendimin kültürsüz bir birey olduğunu asla düşünmüyorum kötü hissettirdiği içinde görüşmeme kararı almıştım.

Aranızda illa ki aynı durumu ya da benzer durumu yaşayan olmuştur yaşanmışlık var ise benimle paylaşır mısınız? Yaşamayanlarınız var ise 3.göz olarak yorum yaparsanız da çok sevinirim hanımlar şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim♥

Son düzenleme:
Basliktan bir turlu biraraya gelemeyen uzak mesafe iliskisi vibe'i almistim. Yanilmisim. :)

Sevgilinin kiz arkadasin hakkindaki fikirlerine katiliyorum, iyi cocuk belli. Kizi da defettigin iyi olmus.

Erkek arkadasin ve sen birbirinize denklik gibi konularda anladigim kadariyla sorun yasamiyorsunuz? Neyi dert ettin ben cozemedim. Bence iyi bi ciftsiniz, devam :)

Erkek arkadasin ve sen birbirinize denklik gibi konularda anladigim kadariyla sorun yasamiyorsunuz? Neyi dert ettin ben cozemedim. Bence iyi bi ciftsiniz, devam :)
Sorun yaşamıyoruz tam tersi çok iyiyiz ama ilişkimiz ciddi boyuta geldiğinde eğitim açısından ailesi sorun eder mi diye korkmuyor da değilim...

Sorun yaşamıyoruz tam tersi çok iyiyiz ama ilişkimiz ciddi boyuta geldiğinde eğitim açısından ailesi sorun eder mi diye korkmuyor da değilim...

Ha tamam bu kismi eklememissin ya da ben kacirdim.

Ailesinin bunu dert edip etmeyeceğini sevgiline danis bence, tek basina dertlenme bu konuda. Hem ailesi dert etse bile, sevgilin seni savunacak biriyse yine onemli değil ki :)

Kız arkadaşınla görüşmeyi kes bence de. Belli ki iyi niyetli biri değil bile bile seni demoralize etmeye çalışmış. Kendini iyi yetiştirmiş olabilirsin ama sevgilinin ve ailesinin ne düşüneceğini dert etmekten önce kendin için üniversite oku ve bir meslek sahibi ol. Aldığın sertifikaların, diploman olmadan çok işe yarayacağını düşünmüyorum veya yaptığın işlerde ilerleyebileceğini düşünmüyorum. Üniversite şart yani

Bunlarin hicbiri universite egitiminin yerini tutmaz. Saydiklarinin bir kismi hobi zaten

Bunlarin hicbiri universite egitiminin yerini tutmaz. Saydiklarinin bir kismi hobi zaten
Şimdi sorun olmaz belki ama iş ciddiye binince ve zaman geçince sorun olur evet . Üniversite oku kendin için
Yorumlarınız için teşekkür ederim her biri benim için değerli. Üniversite okuma konusuna gelecek olursam çok istediğim bir bölüm var umarım kazanabilirim ♥

Eşim üniversite ben lise mezunuyum.
O ortalama üç dil biliyor, ben türkçe ve biraz arapça . Bilim kurgu filmlerine bayılır ben sıklıkla ziraat üzerine belgesel izlerim.
Onun ilgi alanı dijital olan herşeydir. Benim ilgi alanım bitkiler ve hayvanlardır. Bende bunu kendisine sormuştum yani alt sınıf üst sınıf gibi değilde biz farklıyız ya muhabbet edecek şeyler bulamazsak birbirimizi bunlardan dolayı kırabilirsek diye endişe duyuyordum. Kaygımın gereksiz olduğunu onda olmayan bir çok özelliği taşıdığımı bunlara hayran olduğunu söylemişti. (Pozitif bakış açımdan ve yaşamı güzelleştiren şeylere odaklanıp besleyip büyütmemden bahsetmişti.)

Eğitim düzeyine ne kadar çok takılan konular okuyorum. Kafa yapınız zaten uyuşuyor ve sevgilin de seninle mutlu tadınıza bakın.
Sorun olur diyenler için benim bir arkadaşım 5 dil biliyor nerdeyse ve öğretmenlik okumuş başka ülke de eşi ise terzi yani çok iyi biliyor kişiye özgü kıyafet diken birisi biara ticaretle uğraşmış lise mezunu. Aralarında 10 yasa yakın da var ama işte çok iyi anlaşıyolar. Şaşırdım bende hep okuyan kişi sorun eder diyordum. Kendi fikrim de değişti. Etmeyen de var. Ediyorsa yolları ayırsın şimdiden.
Aileler sorun edecekse onlar evlenmiyor netice de saygı duymak zorundalar ünv sonradan da okunabiliyor sorun değil. Birlikte herşeyin üstesinden gelinir.
Benim ünv de hocam kendi biten evliliği hakkında dedi ki dışardan mükemmel bir çift gibi gözüküyorduk ama değildik diye biri mühendis biri doktor. Anlaşamamış bazen sadece vitrin herşey...

Erkek arkadaşınıza zayıf noktalarınızı söylemeyin. Günü geldiğinde kavgada kullanacağı ilk kelime sen kimsin ben kimim olacak.

Arkadaşınla iletişimini kesmen ve söylediği şeyi erkek arkadaşına anlatman tam çocukça hareket. Yanlış. Herkes senin duymak istediklerini söylemek zorunda değil. İlişki ilerler, duruma göre hareket edersin. Belki de siz ayrılırsınız ailesiyle tanışmana bile gerek kalmaz. Peşin peşin bu konuyu açman doğru olmamış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…