• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim beni arabada ön koltuğa oturtmadı kırılmakta haklı mıyım?

Daha değerli değil çünkü DAHA ifadesini kullanacak bir kıyaslama yapmam. Annemin yeri ayrıdır eşimin yeri ayrıdır, 40 tane eş bulunur deyip eşimi durup dururken satmam. Sizin eşiniz duysa bence sizi boşardı 40 tane buluyorsun madem hadi git bul derdi 😂
Benim eşim yok. Ayrıca evleneceğim sevgilim eğer bu sözüme alınıp annemi kıskanırsa (ki yapmadı) onu hayatımdan çıkartırım. Hiç gelemem aileler yüzünden çıkan gerginliklere, kavgalara. Ayrıca benim annem benim gözümde herkesten değerli. 😉

Daha değerli değil çünkü DAHA ifadesini kullanacak bir kıyaslama yapmam. Annemin yeri ayrıdır eşimin yeri ayrıdır, 40 tane eş bulunur deyip eşimi durup dururken satmam. Sizin eşiniz duysa bence sizi boşardı 40 tane buluyorsun madem hadi git bul derdi 😂
Hayırdır başka işin yok stalk mu yapmaya başladın? 😂😂😂

Aileci erkek iyy ilerde evlensen annesi hep one oturur gel deseler gider kal deseler kalir hicbir fikrini soyleyemez bu sana bir isaret gorup algilayabildiysen kararini ver basit bisey degil bu konular cok evlilikler bitiyor bu sebeplerden iyi dusun

Misafir olduğu için öne otursun istemiş olabilir. Ama kızın sormamasi gerekirdi bence. Biraz daha gözlem yapmak gerekir.

En küçük şeyi bile sorun edebilirim ama bana neden hoşgörülebilir geldi 🤔
Kız şehirdışından geliyor sormasının amacı "ben buraya gezmeye geldim yolu göre göre gidiyim sonuçta misafirim" kafası olabilir. Arka koltuktan görülmüyor mu diyen arkadaşlar, valla evet görülmüyor.
Arka koltuk ile ön koltuk arasında evet gerçekten bi kıdem farkı var ama manzara farkı da var.
Erkek arkadaşın da savunmasında olduğu gibi "kız şehirdışından geldi geze göre gitsin" olabilir.
Bana yapsalar kesin kıyameti koparırım ama olay normal ya 🥴
Not: kız kardeş değilim

Eşim kısmen böyle. Bekarken ablamda ablam dı evlendik + bitmeyen yiğen isteklerine döndü olay. Sorun ablacı yada arka koltuk ön koltuk değil çekirdek aile olduğunuzda hala eş ailesi evi öncelikli oluyor. Demem o ki bu yaşadığınız basit görünümlü olay ilerde katlanarak karşınıza çıkacak tahammül edebilir misiniz bu da sizin kararınız. Üstelik basit birisin nedir yahu. Arkaya bile bakılmadan kaçıllması gereken erkek modeli

Ben olsam ben de takarım. Ayrıca buna takmak basitlikse sevgilisi varken on koltuğa atlatan kız kardeşi de x2 basit ve salak.
Gitsin bundan sonra kız kardeşiyle gezsin.

Ailelerinde sanki sevgililik günah gibi. Beni herkes biliyor ama birkez bile yanımda telefon konuşurken benle olduğunu söylemedi. O yüzden kardeşi sorduğunda sen bilirsin bile demesi kafiydi benim için. Çok da bir beklentim yoktu. Kardeşi de bir tuhaf gerçekten siz söyleyince oraya da takıldım. Bu soru neden sorulur ki. Sen de yakında birinin sevgilisi olacaksın. Senin de sevgilinin kardeşi ailesi olacak. Ben hep bu bakış açısıyla yaklaştım abimin sevgilisine. napıcam bilmiyorum birkaç kez daha aile konusunda test etmek istiyorum. Ama nasıl yapacağım bilmiyorum
Koltuktan önce ailesinin bu kadar tutucu olması ileride ciddi sıkıntı. Tutucu bir aileniz yoksa böyle bir aileyle muhattap olmayın.
Eşimle mutlu bir evliliğim var. Hiç bir sorunum yok. Ama ailesi bize taban tabana zıt. Çok sinir bozdukları oldu. Kendi aileme benzer bir aile yapısı tercih etsem daha doğru olurmuş diyorum.
Bu adam direkt sıkıntılı bir aile ve dengeyi de sağlamayacak kadar aileci. Baştan olmaz. Olsa fa sizi yıpratır

İmdat, Bu üye erkek olabilir mi 40 tane eş bulunur bir tane anne bulunmaz sözü tam bir ana kuzusu kızılcık şerbo fatih sözü çünkü 😂
Üstüne gitme babaannesi emzirirken bir şeyleri bozmuş belli ki. Bu üye babaannesinin onu emzirmesini de normal görüyor. Kafa değişik çalışıyor

Maalesef o laftan önce benim ettiğim laflardan dolayı haklı konumdan haksız konuma düştüm. O lafa da özür diledi sonradan falan. Yoksa o lafın sinirini hala içimden atabilmiş değilim
Sen ne laflar ettin söyle biraz da seni linçleyelim.

İlişkinizde saygı yok. Birbirinize ağzınıza ne gelirse sayıyorsunuz anladığım kadarıyla. Sonra da sinirle söylendi canım diye geçiştiriyosunuz.

Arkadaşlar selam. Belki bu konu hepinize basit ve saçma gelecek ama benim kalbim yaşadığım günden beri çok kırık. Sevgilimin kız kardeşi geldi Samsun’dan İstanbula ziyarete. O geldiğinden beri görüşmelerimiz azaldı biraz tutucu bir aile çünkü kardeşi varken erkenden eve gidiyor falan. Neyse ramazandan önceki son pazar gün sabah hep beraber şileye kahvaltıya gidelim diye konuştuk. Daha önceden tanışıyoruz. Yolumuz 1 1.5 saat arası sürecekti. Bizim bahçeye geldiler beni beklerken oturdular biraz. Selamlaştık falan. Sonra arabaya doğru gittik. Kız abisine ben arkaya mı geçeyim dedi. O da yok yok sen öne bin dedi. Arkadaşlar şok oldum. Öyle kalakaldım kapıda arkaya geçtim. Benim de abim var asla sevgilisi varken böyle bir şey sormam. O da bana çok değer vermesine rağmen bana sen arkaya geç abicim der zaten. Bu olaya neden bu kadar taktım bilmiyorum ama normal gelmedi. O andan itibaren moralim bozuldu biraz. Sevgilimin bana değer vermediğini düşünmeye başladım. Sizce bu ne oluyor? Normal mi bu davranış? Siz olsanız nasıl tepki verirdiniz? Ona bunu söyledim bu salak mevzulara kafanı takacak kadar basit birisin dedi bana. Çok içerledim çok.
Soyledigi soz koltuk mevzusundan daha kirici,bence ona takilin koltuk mevzusuna degil.

Ondan önce ben ona ananın evine git Samsun’a ordan bi’ kız bulsun sana ön koltuk mevzusu yapmayacak. Sorun koltukta değil senin zihniyetinde değer vermiyorsun ailenden korkuyorsun. Muhafazakar aile modeli ne beklersin gibi gibi bir sürü şeyler söyledim. Hatta sonradan pişman olduğum birkaç laf da ettim. O yüzden pek takılmamıştım. Sinir anından benim de sağım solum belli olmuyor çünkü. Çok mu abarttım bilmiyorum. Ama o laf şu an siz üstüne basınca iyice zoruma gitti. Bu ön koltuk mevzusunda haksız mıyım peki? Ben de kız kardeşim ben de anlıyorum.
Beğenmiyorsaniz, kendisini ve ailesini ayrılın. Bana şu lafları edecek sevgiliden anından ayrılırım. Sevgilinizin ettiği laf bunların yanında basit kalıyor kusura bakmayın.
Ön koltuğa sizin oturmanız uygun olan ama oradan çıkıp ailesinin yapısına kadar laf etmeniz iyi niyetli değil. Bu beğenmediğiniz ailenin oğluyla sevgilisiniz neticede.
Yazmadığınız laflarda neler kim bilir. Birde mağdur pozisyonuna sokuyorsunuz kendinizi bana bunu söyledi diye.

Son düzenleme:
Arkadaşlar selam. Belki bu konu hepinize basit ve saçma gelecek ama benim kalbim yaşadığım günden beri çok kırık. Sevgilimin kız kardeşi geldi Samsun’dan İstanbula ziyarete. O geldiğinden beri görüşmelerimiz azaldı biraz tutucu bir aile çünkü kardeşi varken erkenden eve gidiyor falan. Neyse ramazandan önceki son pazar gün sabah hep beraber şileye kahvaltıya gidelim diye konuştuk. Daha önceden tanışıyoruz. Yolumuz 1 1.5 saat arası sürecekti. Bizim bahçeye geldiler beni beklerken oturdular biraz. Selamlaştık falan. Sonra arabaya doğru gittik. Kız abisine ben arkaya mı geçeyim dedi. O da yok yok sen öne bin dedi. Arkadaşlar şok oldum. Öyle kalakaldım kapıda arkaya geçtim. Benim de abim var asla sevgilisi varken böyle bir şey sormam. O da bana çok değer vermesine rağmen bana sen arkaya geç abicim der zaten. Bu olaya neden bu kadar taktım bilmiyorum ama normal gelmedi. O andan itibaren moralim bozuldu biraz. Sevgilimin bana değer vermediğini düşünmeye başladım. Sizce bu ne oluyor? Normal mi bu davranış? Siz olsanız nasıl tepki verirdiniz? Ona bunu söyledim bu salak mevzulara kafanı takacak kadar basit birisin dedi bana. Çok içerledim çok.

hadi siz takıldınız bunu söylediniz peki sevgilinizin verdiği tepkiye ne demeli. Sevgiliniz saygısız biri. Ailesi düzgün bile olsa maalesef sevgiliniz olmamış

Ondan önce ben ona ananın evine git Samsun’a ordan bi’ kız bulsun sana ön koltuk mevzusu yapmayacak. Sorun koltukta değil senin zihniyetinde değer vermiyorsun ailenden korkuyorsun. Muhafazakar aile modeli ne beklersin gibi gibi bir sürü şeyler söyledim. Hatta sonradan pişman olduğum birkaç laf da ettim. O yüzden pek takılmamıştım. Sinir anından benim de sağım solum belli olmuyor çünkü. Çok mu abarttım bilmiyorum. Ama o laf şu an siz üstüne basınca iyice zoruma gitti. Bu ön koltuk mevzusunda haksız mıyım peki? Ben de kız kardeşim ben de anlıyorum.
Hala ön koltuk diyorsunuz. Adam size değer verseydi yanına oturturdu benim sevgilim bana arkaya geç deseydi ayrılırdım. Üstelik basit birisin demiş ben buna daha çok takardım. İleride daha çok üzüleceğinizi düşünüyorum en iyisi ayrılmak.

Yanlış kurulmuş bir ilişki sanki.
Herşeyden önce muhafazakar bir aile ne beklersin ki dediğiniz bir adamla neden sevgilisiniz? Kafa yapınıza uymayan insanlarla ilişki oldurmaya çalışmak neden? Adam da o ailede yetişmiş nihayetinde. Madem beğenmiyorsunuz uzak durun.
Kız kardeşinin sorması yanlış. Direk arkaya geçmeliydi. O geçmedi, erkek arkadaşınızın kesinlikle nezaketen size yönelerek ne dersin gibi en azından bir bakışla imada bulunarak sorması gerekirdi. Onu da yapmamış. Üzerine karşılıklı ağır konuşmuşsunuz. Bilemedim.

Bende sizin gibi kızları hiç anlamıyorum. Hayatta hiç mi değer veren bir yakınınız, sevgi gösteren bir kimseniz olmadı da öyle adamlara kendinizi paspas ediyorsunuz. Ne demek ailesine bir defa bile sizle olduğu halde ve güya sizi bildikleri halde sizinle olduğunu söyleyecek cesareti göstermemek. Bunun mealini söyleyeyim mi size, ailesinin gözünde gönlünü eğlendirdiği bir kızdan öteye geçememiş siniz. Sevgiliniz sizi öyle anlatmış ve öyle hissettirmiş ailesine. Dediğinizi de yapacak emin olun, sizden ve ilişkiden hevesini alınca annesinin bulduğu o kızla evlenecek zaten. Bir erkeğin hayatındaki kadına verdiği değeri ve gerçekten sevip sevmediğini, hayatındaki kadını ailesine karşı sahiplenmesinden anlarsınız ancak. Şu adamın sizi gerçekten sevdiğini düşünüp, bir de hala sevgilim diye kolunuz da gezdiriyorsanız bence sırf o değil sizde kendinize gram değer vermiyorsunuz. O koltuk meselesine kadar takmanız gereken o kadar çok şey olmuş ki farkında bile değilsiniz. Koltuk olayı yüzünüze bir tokat daha çarpmış o kadar. Görünce adayınız bilerek abisine o soruyu sorarak konumunuzu ve sevgilinizin hayatındaki yeri size bir güzel göstermiş. Zira sormadan binse bile olay bu kadar koymazdı size. Siz asıl tepkiyi ailesi aradığında bir günah gibi sizinle geçirdiği zamanı gizlediği zaman vermeniz gerekirdi. Hala daha test yapacağı falan diye uğraş peşindesiniz. Ne diyeyim şu ramazan günü size duam olsun Allah aklınızı başınıza almanızı nasip etsin.
Not; burada tüm kızlara söylüyorum, sevgili olduğunuzda ailesine ve çevresine karşı sizi değerli ve önemli olduğunuzu hissettirmeyen adamla bir şey olmaz. Zira hayatındaki adamın değer vermediğini hiçbir kadına hayatındaki adamın ailesi ve arkadaşları da değer verip saygı duymaz.

Bana son cümleyi kuracak erkeğin içinden geçerim. Yallah tazzik yapın . Laleye bak sen hele .

Kızın sorması da garip. Ben böyle bir durumda direk arka koltuğa yöneliyorum bir görümce olarak. Ne işim var kardeşimin yanında sevgilisi-eşi varken çok saçma.
Ama son cümle daha ağır "böyle salak şeylere takacak basit biri" cümlesinden sonra yüzümü göremezdi bence benim.

Back