- 23 Eylül 2011
- 1.170
- 341
- Konu Sahibi sheewolfff
Biz ufaktan halk dili konisunca bam yiyoruz kiza bak yavsak yok kari yazarken gayet hos gidiyor torpil mi desek ne desek nerde uslup cu arkadaslar...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Biz ufaktan halk dili konisunca bam yiyoruz kiza bak yavsak yok kari yazarken gayet hos gidiyor torpil mi desek ne desek nerde uslup cu arkadaslar...
Anlamadığım nokta şu bunu size neden anlattı ?
Ben de onu söylüyorum da avukatları çıktı hanfendinin. Karıya gitmekle karı koca olmak aynı şey diyolar tövbe yarabbm
Yok artik dilim varmadi dilimin ucuna gelene... ... nali
Yani eşim bana karım diyince hoşuma gider. Sahiplenme olarak algılarsın. Ama parayla sex yapan kadına karıya gitmek tabirini kullanan adamdan tiksinirsin. Reziller ya.
Benim inancıma göre haramdır ve benim inancımda olup inancını hakkıyla yerine getiren erkeklerin gözünde de evlilik dışı ilişki veya yakınlaşmak haramdır.
Yüzde doksan erkek yaşamıştır bunu deyip genelleneirmek yanlıştır.
Herkesin yaşam şekline göre çevresi şekillenir. Gözünü kaldırıp bir kadına bakmayı ar edenler var çevremde ve bir çok kişinin çevresinde.
Eğer inancı yoksa kişinin elbette " sevişin " deyip duracak. Bu yadırganamaz. İnancı bu yönde. Fakat kimse de herkes yapar diye genellemesin.
Bakir erkek yoktur " Erkektir yapar" demek ezikliktir. Kendini bilmezliktir. Bu bazı zekasını zaten kullanamayan erkeklerin egolarını yükseltmekten başka işe yaramaz. Aldatmayı meşru kılar. Bir hayatı altüst edip başka hayata geçmesine kılıf olur.
Sizler söyleye söyleye onlarında kulakları alıştı.
sonra bir yerden duyarsın kızarsın falan
Sahiplenmenin hoşunuza gitmesi bir yana, zaten bu kelimelerin kullanılması için ortada bir iyelik olmak zorunda.
Yani kişisel tercih veya zevk meselesi de değil bu, cinsiyete bayan yazmak gibi bir hata. Bir insana ''eş'' diye seslenilir mi mesela?
İnsanlar eşlerinden veya çevrelerinden ''karı'', ''karıya gitmek'' tabirlerini duyuyor ve klasik ''Ne var bunda?'' savunmasına geçiyor bence.
Aşağılanıyorlar işte, bundan rahatsız olmuyorlarsa ki bence olmuyorlar, elbette bu kelimeleri de sempatik bulurlar.
Ama kadınların aşağılanmasını garip bulan insanların bunu yadırgaması da gayet normal.
Not: Konu sahibi direkt duyduğu gibi aktarmayı tercih etmiş olabilir, ben kelimenin genel kullanımından bahsediyorum.
Evet duyduğu gibi bahsetmiş çünkü bu işi parayla yapan insanları aşağılamak dediğin gibi hoşuna bile gitmiş. Hatta sevgilisinin karı demesini onlara hakaret olarak algılayıp kendine pay da çıkarmış besbelli.
Bu uyarı kendilerine yapıldıktan sonra kusura bakmayın bir anlık bir sözdü bir daha kullanmam demek var. ki hatırladığım kadarıyla konu sahibi de böyle davrandı.
Birilerinin çıkıp bunun avukatlığını yapmasını aklım almıyor. O zaman nikah memuru da sizi karı koca ilan ettim demesinmiş. Bak ayaküstü yeni bir bilgi öğrendin işte. Bugüne kadar kullandığın tabirleri cahilliğine ver ve yeni bir sayfa aç dimi.
Aynısı bugün bayan kadın kız topiğinde de oldu. Kimse kabullenmek istemiyor. Bayan gayet kibarmış.(!)
Kadın/kız ayrımını sekse dayalı yaptıkları ve seks de gayet çirkin bir şey olduğu için onlara göre, gayet tutarlı davranmışlar.
Ben de dün bir başlıkta ''Eğitimli olsa kadın demez, eğitimliler hanım veya bayan der.'' diye bir mesaj görüp kalp spazmı geçirdikten sonra bilgisayarı kapatmıştım. Bu mesaj olabilir mi kastınız acaba?
Kadın/kız ayrımını sekse dayalı yaptıkları ve seks de gayet çirkin bir şey olduğu için onlara göre, gayet tutarlı davranmışlar.
Ben de dün bir başlıkta ''Eğitimli olsa kadın demez, eğitimliler hanım veya bayan der.'' diye bir mesaj görüp kalp spazmı geçirdikten sonra bilgisayarı kapatmıştım. Bu mesaj olabilir mi kastınız acaba?
Hayır o mesajı görmedim aptalaşık. Şu an daha çok yıkıldım. Sanırım ben de bilgisayarımı kapatıcam artık kaldırmıyor bünye bu kadar aşağılamayı.
Biri kadın diye seslenilmeyeceğine göre tabi ki bayan diyecek dedi. Ben de neden hanımefendi diye seslenilmesin diye kendimi yırtıyordum. Kadın zaten seslenme sözcüğü değil diye bir dolu mesaj attım aynı başlık altına. Kadın cinsiyet belirtir, seslenmek için hanımefendi, hitap olarak da bay-bayan. Bay ve bayan Erdoğan gibi diye biri de örnekledi. Ama yok anlaşılamıyor...
Siz tartıştığınız niyetin mantıksal çıkarımlara açık olduğunu varsaymışsınız.
İnsanlara ''bay'' diye hitap etmediklerine göre, bunun tartışılacak bir tarafı da yok.