Popüler Konu Sevgili günlük...

Kendimi gazlamam, kendimi sürekli motive tutmam lazım ama hep çok zor oldu bu, yaşam enerjisi düşük, yaşama karşı hevesi kırılmış biri için çok zor bunu geliştirmek. Ama değiştirmem lazım bir şeyleri, bu zamana kadar bunu nasıl yapabileceğimi bulmak için minik adımlar attım, geriye düşmeden geliştirmem lazım, hatta keşke ayakları yere sağlam basan bir sıçrama yapabilsem.

Bir işi tutkuyla yapabilmek için heves gerek, yaşam enerjisi gerek...

Eğer bir adım atacaksam çabuk pes etmeyeceğimden, yürütebileceğimden, geri dönmeyeceğimden, azimli olabileceğimden emin olmam gerekiyor, başka türlü o adımı atmak sorun. Yapıp başarısız olmak da değil mesele tam olarak aslında, mesele yapamamak, yeterince azimli olamamak, sonunu getirememek, bu şekilde başladığım konuma geri dönmek...

Yargılanmadan, anlaşılarak dinlenilmeye ihtiyacım var günlük, konuşmam lazım. Yargılanmadan özgürce kendim olmaya da ihtiyacım var.
Ve tabi sonradan konuştuklarımla canımı yakmaya çalışmamalı kimse.
Güvenmek istiyorum...

Selam günlük. Kafaca hazırlanmak için epeydir bekliyordum, her şey beyinde bitiyor çünkü. Pztesi günü seviye 1 ile diyete başlıyorum yitik şifa olayı. Fayda gören arkadaşlarım var ben de göreceğim inşallah. Yaş 37, boy 1.60 kilo 59. En az 20 gün sürdürmek istiyorum kısmetse, hedef 52. Vermem gereken kilo onlarca olmadığından belki de sündürüp duruyordum, şimdi başlıyorum. Yaza tombul girmek istemiyorum. Bu sitedeki diyet gruplarına, takımlarda yarışmaya heves etmiştim ama devamlı haber vermekle uğraşamayacağım. Canlı dersler ve çocuklarla belki de zor olacak bu zayıflama işi ama böyle bol ara öğünlü bir diyet seçemedim o yüzden. Diyetisyen listelerimi atmamıştım ama yoğunluk yüzünden onları uygulayamayacağım

Kullanmadığım mail adresimle nasıl facebook açabilmişler yahu, onay istemiyor mu bu facebook. Bir bakayım ne olup bitiyor, duruma göre sileyim dedim bunu gördüm, şifre değiştirip sildim bakalım...

Etraflıca düşününce, kimse tamamen suçlu değil, aile + çevre = kişi, durum, döngü bu hep, kendini aşmak kolay bir şey değil(bir yandan da yanlış giden durumlardan herkes sorumlu elbette). Yanlış giden şeyleri fark edememe diye bir durum var(çevre sebepli mesela, ufuk açabilecek farklı seçenekler neredeyse yoktur, herkes aynı kafadadır, keşfetmeye izin yoktur, kişinin yerine hep düşünülmüştür dolaysıyla neredeyse düşünme, sorgulama yetisini kaybetmiş biri olabilir) dolayısıyla değişim zor, geç olabiliyor, fark etse bile hızlıca iyi, doğru olamayabiliyor, o süreçte de yanlış görünmeye devam ediyor kişi, bir yandan eksikleri yanlışlarıyla darbeler alırken egosu zedeleniyor, eziliyor, aşağılık hissediyor ve hayatta kalma içgüdüsüyle o an yapabileceği en kolay yolu seçebiliyor. Kolayca suçlamak yanlış aslında insanları.. Ama çaba önemli, az da olsa önceki nesilden daha iyi olmak, dersler almak, kendine bir şeyler katma çabası. İçten, samimi bir çaba olması çok değerli.
Dengeye gelmek ne zor...

Bir zamanlar yaşamak, var olmak azap gibi gelirdi, çok zor gelen, kötü bir şey yaşasam yine tetiklenir bu muhtemelen ama neyse ki sürekli durumda değil artık.

Kısa tatillerden sonra her defasında dönünce yepyeni tazelenmiş umutlarla dönüyorum ama karanlık kapkaranlık bir şeyle karşılaşıyorum.Bu kadar söylenme bu kadar negatiflik ömür tüketir bi cesaret mi lazım bilmiyorum yapamıyorum kıyamıyorum da onca seneye ama böyle de ruh sağlığımı neşemi katlediyorum

Keşke ani ama yere sağlam basan bir karar verebilsem(hiç bir şey hem ani hem sağlam olmaz gibi hayatımda, ani olursa sorun olur).
Keşke tamamen özgür olabilsem. Tamamen(bu da çok zor, olabilecek en yüksek ve sağlıklı boyutta demek lazım gibi, illaki bağlısın başkalarına).
Ve keşke aklı başında, çok güvenilir biri olsa hayatımda(bu çok daha mümkün).

Aklı başında ve aynı zamanda anlayışlı, beni anlayabilen, ön yargılı olmayan, karşındakini suiistimal etmeyen, sınırları iyi bilen bir insan, hatta mümkünse insanlar, çevre. Gerçekten çok sıkıldım paylaştıklarımdan farklı anlamlar çıkarılmasından, ne dediğimi bırakıp bana karşı ön yargılı ve kendi egolarını tatmin edercesine yaklaşmalarından, beni benden çok daha iyi biliyormuşçasına tavırlardan.
Hayatın beni dönüştürmek istediği kişiden pek hoşlanmıyorum bir de sanırım... Olacak gibi illaki ama umarım tahmin ettiğim gibi olmaz, dengede kalırım.

Selam günlük... ev işleri yaparken ya da yürüyüşe çıkınca mutlaka son ayar müzik dinlerim. Youtube’dan bir şarkı açarım, sonra otomatikman diğerleri çaldıkça dinlerim. O çalan diğerleri benim genel anlamda dinlediğim şarkılar ya da yakın tarzlar olur. Bugün bambaşka arabesk bir şarkı çıktı, Ebru Yaşar kıvamında cayır cayır okuyor kadın. Elim meşguldü değiştiremedim ve maruz kaldım. Ancak dinledikçe çok beğendim ve sabahtan beri dinliyorum. Öyle de saçma bir huyum var... bir şarkıyı bazen günnnlerrrce dinlerim. Esir aldı beni bayılıyorum şu anda... ünlü biri de değil herhalde ben ilk defa duydum.

X