sevgili anneler normal doğumda en çok ağrı ne zaman??

streetpit

''beatrix kido''
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2008
1.596
2
[LEFTsevgili anneler benim en çok merak ettiğim konu normal doğumu öğrendik :3 aşamaya ayrılıyor;
1.)ilk olarak sancı evresişutarafagitti
2.)ikinci olarak bebeğin çıkışı veşutarafagitti
3.)üçüncü olarak plasentanın çıkışı ve dikiş atılması olarak varsayarsak(!)şutarafagitti

bu üç dönemden hangisinde en çok acı yada ağrı duyuluyor?ben büyüklerime sordum annelerim cvb veremedi bilmiyorum belki de vermek istemediler yada uzun zaman geçtiği için hatırlayamadılar :bbo:ama ben bilmek istiyorum,o an geldiğinde kendimi hazırlamak istiyorum,ne zaman güçlü olmam gerektiğini bilmek istiyorum...bir fikri olan varsa doğurmuş yada doğurmamış farketmez bilgi verirse çok makbule geçecek...a.s
[/LEFT]

bencee son ıkı saat bacım ?? yınede dogum yapmıs tecrubelı annelerımıze sormakta yarar varr.. bende cevapları takıp edıcemm

3 aylik henuz bebegim .Ilk oglum 11 yasinda sezeryanla dogum yapmistim bu oglumu normal dogurmak istedim . Hayatimin en hatali 3-4 kararindan biriymis bu:KK43: Simdi belki "duygusuzmusun" diceksiniz ama böyle bir sanci böyle bir aci yok . Sezeryanda 3 günde ayaga kalktim hemde 11 yil önceki sartlarda normal dogumda 25 gün oturamadim. En cok aci ne zamanmi cekiliyor? Her evresinde en cok aci veren bebegin cikmaya calistigi anlar hic bitmicek sandim. dikis ani da aci veriyor ama 5 dk önce o kadar aci cekmis oluyorsunuzki "nihayet bitiyor" rahatligiyla dayanmak zor olmuyor dikise, Bu kadar umarim korkutmamisimdir...(Normal dogumun insel hayatiniza da olumsuz etkisi oluyor belki bir süreliginedir bilmiyorum ama simdilik kötü:KK43:

3 aylik henuz bebegim .Ilk oglum 11 yasinda sezeryanla dogum yapmistim bu oglumu normal dogurmak istedim . Hayatimin en hatali 3-4 kararindan biriymis bu:KK43: Simdi belki "duygusuzmusun" diceksiniz ama böyle bir sanci böyle bir aci yok . Sezeryanda 3 günde ayaga kalktim hemde 11 yil önceki sartlarda normal dogumda 25 gün oturamadim. En cok aci ne zamanmi cekiliyor? Her evresinde en cok aci veren bebegin cikmaya calistigi anlar hic bitmicek sandim. dikis ani da aci veriyor ama 5 dk önce o kadar aci cekmis oluyorsunuzki "nihayet bitiyor" rahatligiyla dayanmak zor olmuyor dikise, Bu kadar umarim korkutmamisimdir...(Normal dogumun insel hayatiniza da olumsuz etkisi oluyor belki bir süreliginedir bilmiyorum ama simdilik kötü:KK43:

anaaaaam gerçekten mi?geçmiş olsun o zaman..dikiş atarken uyuşturmuyorlar mı orayı?senağlamazormuş ya desenize ben ilk evre sanırdım..nedense.....

işte arkadaşlar ben de aslında o kesiden korkuyorum. bazı arkadaşlar bir sene bile ilişkiye giremezsin diyorlar. normal doğum yapanlar ltf bizi aydınlatın, ne olur:)

a.s.merhaba arkadaslar ben 26 martta dogum yaptim daha yeni sayilir bende cok korkuyordum dogumdan ama lütfen biraz sakin olun her duydugunuza inanmayin ilk olarak sancilar evet zor ama sancilar sürekli olmayip ara ara geldigi icin o aralarda rahatliyorsunuz en azindan, bebegin dogacagi anda ise eger dogum yaptiran kisinin dediklerini harfiyen uygularsaniz nefeslerinizi dogru zamanda alip verirseniz her sey inanin kolaylasir.Keside zaten en son yapiliyor ve öncesinde igne vuruyorlar bebegin cikisiyla bir o kadar rahatliyorsunuzki az önceki sancilari sanki siz yasamamis gibi zaten dünya tatlisi bebeginizi görünce her seye degermis diyorsunuz....dikislerde isin en basit yani merak etmeyin dayanilmayacak bir acisi yok .insallah hayirlisiyla dogum yaparsiniz umarim yardimci olabildim...:teselli:

canım bu kadar korkma kendini hazırla çünkü gerçekten 9 ay sonunda en zor kısma geliyorsun..canından can çıkıyor düşünsene bu ne kadar kolay basit olabilirki..tabiki acı çekeceksin..ben 1 mayısta normal doğum yaptım..senin gibi herkese sorardım nasıl olacak diye..en çok sancıların geldiğinde zorlanacaksın ama bu süre içinde kendini çok yorma kuvvetini doğum sırasına bırak..dr lar bana ne dediyse aynısını yaptım..ara ara şiddetli bir şekilde sancı gelecek derin derin nefes al sancı geçtiğinde rahatlat kendini kasma..zaten bebek başını dayadığı zaman seni hemen alacaklar bütün gücünle ıkın harcamadığın kuvvetini orada kullan bak ne kadar kolay olacak..eğer sancılar sırasında güçsüz düşersen zorlanırsın doğum sırasında...başarıcam de içinden sürekli Allahım kuvvet ver de konuş kendinle..dikişe gelince benim 15 dikişim var iç ve dış dikiş..bebeğimin omuzları takılınca içtende kesmek zorunda kaldılar ama inan hiiiççç hissetmedim o kesmeleri..artık kurtulayım diyorsun o masada yatarken..bebiş doğduktan sonra içindeki eşi çıkarıyorlar içini temizliyorlar iğne ile uyuşturup dikiyorlar...hissetmeyeceğine emin ol..herkes 3-4 dikişle kurtuluyor benim yaramazın omuzu takılmasaydı bende o kadarla kurtulcaktım..daha sonra dikişlerin ağrıyacak ama bebişini kucağına aldığında herşeyi unutacaksın canım..cinsel hayata gelince 40 gün sonra eğer dikişlerinde bir problem yoksa devam edebilirsin..dr un söylediği bu ve benim 5 günüm kaldı :))) Allah yardımcın olsun canım Allah güç kuvvet versin bütün anne adaylarına..bir hıkta kurtul inşallah :))

bir yıl önce 4 5 kiloluk bir bebek dünyaya getirdim bu sizin agrı esiginizlede alakalı kimisi ilk sancı baslamadan ah uh etmeye baslıyor evet hic bir sey kolay degil ama bebginizi kucagınıza aldıgınız anda hersey bitiyor bence kendi sancınız ilk sancılar kolay taki dogum anına kadar dogum anında ise daha kötü ama bunu dogru nefes sakin olmakla başede bilirsiniz prenses dogumuda yapsanız sezeryanda bu is acılı ama sonu güzel bir is bence bebginiz ve sizin icin bir tehlike yoksa normal yolla tercih edin daha kolay ve daha saglıklı bir cok doktor sezeryanı tercih ediyor birazda kendileri icin ayrıca sizden ve devletten para alıyorlar cünki bir kac doktora gidin son ay ve en saglıklısına karar verin

birde ayetel kürsi okuyun ve hac hurması süt icin bunlar doguma cok faydası oluyor birde yerimden kakamıyorum diye az hareket etmeyin ben ilk kızımda erken doğum tehlikesi yüzünden sürekli yattım 3 200 gr cok zor 2 gün suni sancı ölüyorum sandım ama ikincide son ay birinci kızımda kücük oldugundan sürekli ayakta kosturarak gecti birnci kızımdan cok daha kolay oldu kilosuna göre

a.s.merhaba arkadaslar ben 26 martta dogum yaptim daha yeni sayilir bende cok korkuyordum dogumdan ama lütfen biraz sakin olun her duydugunuza inanmayin ilk olarak sancilar evet zor ama sancilar sürekli olmayip ara ara geldigi icin o aralarda rahatliyorsunuz en azindan, bebegin dogacagi anda ise eger dogum yaptiran kisinin dediklerini harfiyen uygularsaniz nefeslerinizi dogru zamanda alip verirseniz her sey inanin kolaylasir.Keside zaten en son yapiliyor ve öncesinde igne vuruyorlar bebegin cikisiyla bir o kadar rahatliyorsunuzki az önceki sancilari sanki siz yasamamis gibi zaten dünya tatlisi bebeginizi görünce her seye degermis diyorsunuz....dikislerde isin en basit yani merak etmeyin dayanilmayacak bir acisi yok .insallah hayirlisiyla dogum yaparsiniz umarim yardimci olabildim...:teselli:

Rosa "Her duydugunuza inanmayin " derken umarim benden bahsetmiyorsundur. Bende senden 1 ay önce dogum yaptim yalan seyler anlaticak halim yok kendi yasadiklarimi duygularimi ve hem sezeryan hem normal dogum yapmis biri olarak düsüncelerimi yazdim. Kucagina cocugu alinca tabiki herseye deger diyorsun ama bu acilarida yasiyorsun. Bebegin büyüklügüne rahmin darligina ve kisinin agri esigine göre degisir bu acilar. Ben inanilmicak birsey anlatmadim yani :1no2:

ay arkadaşlar ne güzel anlatmışsınız valla son günlerde iyi moral oldu kesin kararlıyım normal doğumu beklicem ama kızım beni fazla bekletmez inşallah..sanırım sizin dediğinize göre 2.evrede biraz zorlanma oluyor bütün gücü oraya saklıcas demek ki umarım doğru anlamışımdır

evet insanın canından can çıkması kolay birşey değil. ama o an gelince sen zaten olan oldu diyosun iş başa düştü yapacak bişi yok bu bebek çıkacak dr. yardımıyla inan herşey akışında gidiyo. ilk doğumum normal oldu çok zor diyemicem kolayda diyemicem ama çatımın geniş olması avantajdı bana. ikinci bebeğime hamileyim şuan epudural normal doğumu araştırıyorum bakalım dr.um önerirse ağrısız doğuracağım inşallah...

[LEFTsevgili anneler benim en çok merak ettiğim konu normal doğumu öğrendik :3 aşamaya ayrılıyor;
1.)ilk olarak sancı evresişutarafagitti
2.)ikinci olarak bebeğin çıkışı veşutarafagitti
3.)üçüncü olarak plasentanın çıkışı ve dikiş atılması olarak varsayarsak(!)şutarafagitti

bu üç dönemden hangisinde en çok acı yada ağrı duyuluyor?ben büyüklerime sordum annelerim cvb veremedi bilmiyorum belki de vermek istemediler yada uzun zaman geçtiği için hatırlayamadılar :bbo:ama ben bilmek istiyorum,o an geldiğinde kendimi hazırlamak istiyorum,ne zaman güçlü olmam gerektiğini bilmek istiyorum...bir fikri olan varsa doğurmuş yada doğurmamış farketmez bilgi verirse çok makbule geçecek...a.s
[/LEFT]
canım ben 2 tane normal doğum yaptımm
ilk önce 3ncü soruyu cevaplıyayımmmplensatanınn çıkışınııı hiç hissedmiyorsunn bile birde dikişlerr atılırkenn iğne yapıyorlarrr uyuşuyorrr onuda sadecee orda birşey olduğunu hissediyorsun ama acı çekmiyorsunnn
satenn okadar mutlu oluyorsunnn ki bebeğine kavuştuğunnn içinnn
yani bu kısımdaa acı falann yokkk mutluluk varr

2 ncii sorun içindeee burda herşeyyy çok önemliii doktorların dediği herşeyii dikkatlii yapmak gerekiyorrrr
saten bazen sancılar kesiliyorrrr doğum anında sonra yine başlıyor burdaaaa
sankii büyük tuvaletin gelmişşş kabızz olmuş gibi his oluyorrrr aklında hepp bir an evvel bebeğe kavuşsaydım oluyorrr
yani burdada sancılarrrr
ama en şiddetlii yerr doğumunn yaklaştığı annnn
yani 1nci sorunnnn
burda sürekliii sancı geliyorrr o an çok canın yanıyorrr sonra gittiğinde rahatlıyorsunnn
4 cmlikk açılmadan sonraaa şiddetliii sancılarrr geliyorrr aklımda öyle kalmışş 9 ve 6 yaşında kızım var benimmmm
bebek doğduğuuu an bütün sancıların hepsii o dakka unutuluyorrrr
sankii saatlerceeeee acı çeken sen değilsinnn
ama ben yinede normal doğumdan korkarım

ilk evrede sancınız adet ağrısından biraz daha fazla belinizde oluyor
ikinci evrede epizyotomi yapılacaksa vajınaya uyuşturucu iğne yapılıyor ama hiçbirşey hissetmiyorsunuz sancılarınız daha kuvvetli ve sık oluyor dr.un verdiği komutlarla 5-10 dak.içinde bebeğinizi kucağınıza alıyorsunuz
üçüncü evrede uyuşturulmuş olduğu için kesiğin dikildiğinide hissetmiyorsunuz
bende öyle olmuştu doğum esnasında biraz zorlanmıştım düşündüğüm tek şey kızımı kucağıma alacağım an olmuştu
bütün hamişlere kolay doğumlar diliyoruma.s.

anaaaaam gerçekten mi?geçmiş olsun o zaman..dikiş atarken uyuşturmuyorlar mı orayı?senağlamazormuş ya desenize ben ilk evre sanırdım..nedense.....
evet canım ben yazdım satenn ilk evre zorrrr
dikiş falan umrunda bile olmuyorrrrr uyuşturuyorlarrrr
yani son saatler zorrr çünküü dakkada bir geliyorr sancıı

işte arkadaşlar ben de aslında o kesiden korkuyorum. bazı arkadaşlar bir sene bile ilişkiye giremezsin diyorlar. normal doğum yapanlar ltf bizi aydınlatın, ne olur:)

canım ya ben 2 kızımdaaaa kırkım çıktıktann sonra hiç bir acı çekmedimm
diğer arkadaşları bilmiyorum

Rosa "Her duydugunuza inanmayin " derken umarim benden bahsetmiyorsundur. Bende senden 1 ay önce dogum yaptim yalan seyler anlaticak halim yok kendi yasadiklarimi duygularimi ve hem sezeryan hem normal dogum yapmis biri olarak düsüncelerimi yazdim. Kucagina cocugu alinca tabiki herseye deger diyorsun ama bu acilarida yasiyorsun. Bebegin büyüklügüne rahmin darligina ve kisinin agri esigine göre degisir bu acilar. Ben inanilmicak birsey anlatmadim yani :1no2:

hayir canim seni kastetmedim,yanlis anlama ben kendim dogumdan önce bilmedigim icin dogumu her denilene inaniyordum ve daha cok korkuyordum bu yüzden dedim niyetim kimseyi kirmak degil

Son düzenleme:
bebeğim dört aylık oldu, neler yaşamışız walla... normal doğum zor tabii kolay değil ama bana daha sağlıklı gibi gelmişti bu nedenle normal doğum istedim. en zor anlar doğuma 1 saat kaldığındaydı. sonra da dr. sağolsun bana ağrı kesici iğne yaptı. inanılmaz rahatladım, bi de bebeğin gelme anları biraz zordu ama geçttiiiiii.. konsantre şart, kolay gelsin sevgiler

1 kendi dogum sancını cekersenki regl sancısından cok az fazla bi sancıdır (korkma)
2 bebegin cıkmadan önce epizyotomi acmak için uyuşturucu bir igne vuruyorlar bu sayede bebegin cıkarkende agrı hissetmiyorsun
3 epizyo kesisin dikilmesini beklerken yani aynı zamanda plasentanın dogmasını beklerken en fazla yarım saat suren bir işlemdir acık yaradan dolayı agrı duyuyorsun fakat kesi yi dikmek için bacagından uyusturucu igne yapılıyor hissetmiyorsun bile.

4 dogum bitip odana gectikten sonra icinde tuhaf bir gaz kitlesi olusuyor gurul gurul edip duruyor birde anüs te bir agrı oluyor zaten agrı kesici veriyorlar hemen geciyor.

Yani yapılan işlemlerin hepsi agrı kesiciye son derece duyarlı işlemler o yuzden korkma

Suni sancı hariç (ben dogurcagım esnada ayriyeten uyusturucu istedim dogum esnasında hiç bişey hissetmedim.üstüme abanan iki doktorun agırlıgı haric :))

Son düzenleyen: Moderatör:
bende 6 ay once normal dogum yaptim ve ilk bebegimdi bence 1.sancilari siklastigi zaman 2.bebegin basi cikarken 3.dogumdan sonra oturup kalkmasi yatmasi cok zor oluyo

X