Severek boşanmak

Herkes kendı degerını kendı bıcıyor ıste. Ölmek bitmek nedir ya ilahlaştırmak neden yani. Dünyada evlattan başkası yalan valla.
Aynen öyle yinede kendin herşeyden değerlisin evlatta bırakıp gidiyor en kötü ihtimal veriyorum insanın kendi önce kendi değerini bilsin kendine değer versin aynen dediğin gibi herşey koca bir yalan

Aynen öyle yinede kendin herşeyden değerlisin evlatta bırakıp gidiyor en kötü ihtimal veriyorum insanın kendi önce kendi değerini bilsin kendine değer versin aynen dediğin gibi herşey koca bir yalan
Ama annenın sevgısı asla bıtmıyor evlat bırakıp gıtse bıle😍

Helal olsun size tebrik ediyorum. Benim babam da dısardan bakınca mukemmel baba mukemmel kocadır ama anneme tam sizin dediginiz gibi psikolojik siddet uyguluyor belki farkında bile degil bilmiyorum. Annem ne zaman bi sey yapcak olsa tek basıma yapabilir miyim korkusu yasıyo ki yıllarca memurluk yaptı. Bu duruma gelmektense boyle kestirip atmak en guzeli. Hakkınızda hayırlısı olsun ❤️

Konu sahibi evden çıkıp anne evine gitmiş yalnız ben mı yanlış anladım

Bu zaten başlı başına boşanma sebebi, doğru karar vermişsiniz. Hatta eminim ki çalışıp kendi hayatınızı kurarsanız bir süre sonra böyle birini nasıl sevdiğinizi sorgulamaya başlayacaksınız.
Ariyorum fakat bulamiyorum is. Basvurulari yapiyorum. Is olsa acaba toparlanir miyim bilmiyorum sanirim surec yeni bi surec bu sebeple sanki bir daha sevemem sanki bir daha kimseye inanamam ve sanki mutlu olamam gibi dusunceler geliyor aklima

Yetmiyor evet. Onlar bi 50sene öncesinde kaldı. Maaşsız hizmetçilik dönemi yani. Gündüz bebelere bak, yetmedi yedi düvel sülalesiyle mahremiyetten bir haber aynı evde yaşa, yemeğini yap pisliğini temizle, gece koynuma gir beni tatmin et, sabah kaldıgın yerden hızmetcılıge devam et. Saçın okşanmasın, yüzün gülmesin, yüreğine bir çift tatlı söz değmesin çünkü sen gelinsin kafaları çoook eskide kaldı. Yeni neslin büyük çoğunluğu bünyesine kabul etmiyor tükürüp atıyor böyle toksik herifleri, iyiki de öyle yapmıssınız. Neden böyle bir adamla ömür geçiresiniz ki? Aklınızda soru işareti kalmasın, terapiye bile gitmekten bir haber herife saç teli bile çok çünkü, otursun derdine yansın
Evet cok pisman oldu cok ozledigini sevdigini soyledi. Ama ben bu laflara kanip ilk basta evlilik yoluna gittim.Ufak tefek seyler dedi ben bu asamaya gelene kadar duzeltmedi ama dusunuyorumda. Caba gosterdigim icin icim rahat psikolojik acidan destek aliyorum cunku bu benim icin zor kaldirilabilcek bir durum severek vazgecmek. Yani sonucta evet bosanmak icin evlenmiyoruz ama uzuluyor insan ne bileyim

Allahtan boşanma yoluna girmiş devam etmemiş bazı üyeler vardır ya devamlı konu acar sanırsın bir saat sonra boşanacak ama yapmaz yapamaz
Kadının her yaptığını eleştiren iten biriyle zaten ömür olmaz bu adamlar için üzülüp göz yaşı döküp üzülüyorlar ya isterse dövsun seviyorum deyip o adamı fırsat verip sanki bir erkek oymuş koca bu soyu tükendi muamelesi yapıyorlar ya deli oluyorum
Sanki önceki hayatlarında bu adamlar vardı
Tamam zor şeyler ama dahada zorlastirmamin adi ne
Mutsuzsun değerin yok adamında düzeleceği yok dimdik duran bu evlilik burda biter deyip arkalarını dönüp gitmiyorlar gitselerde yine kendilerine zehir ediyorlar hayatı
Sanirim duzelir inanci yuzunden oluyor. Aslinda adamlar bi soguk bi sicak davraniyo bi cok iyi bi an kotu davraninca sevince insan kotu gormezden geliyor zihnen. Ama sevmek yetmiyor tabi.Siz evli misiniz ?

Aldatmayan erkek dışındaki bütün erkeklere katlanılır diye bir kural mı var kendinize saygınız varmış bence saygınız da biterdi bu şekilde yürüse zamanla

Kadınlığıma hakaret dediğiniz ne

Eşiniz tahammülsüz yahut hödük olabilir

Lakin çay demlenmedi ise yani o gün için bunu söylemesi neden sorun

Geçen 15 yıllık eşime bu daha demlenmemiş ki neden getirdin dedim

Bu tarz bir eleştiri neden bu kadar büyüyor o an çayı o demlemişti ve olmamıştı, sizin konu “hiç bir şey beceremiyorsun”a mı bağlandı

Çay olmadı ve tavrı hoş değilse “bundan sonra sen demlersin de içeriz” derdin, bence daha farklı sıkıntılar olmalı

Yani onun kadından beklentileri mi var kalıpları mı var yaranamama dediğiniz nedir

Bu tarz bir eleştiri neden bu kadar büyüyor o an çayı o demlemişti ve olmamıştı, sizin konu “hiç bir şey beceremiyorsun”a mı bağlandı

Çay olmadı ve tavrı hoş değilse “bundan sonra sen demlersin de içeriz” derdin, bence daha farklı sıkıntılar olmalı

Yani onun kadından beklentileri mi var kalıpları mı var yaranamama dediğiniz nedir
Soyleme tarzi. Hic birsey beceremiyosun tarzi. Cayi ben senden daha guzel demlerim demesi.Cay demlemezdiki ben varken.

Evet temizlik ev isleri konusunda tahammulu yoktu. Beraberken duygusalliktan kacinirdi sanki zorla evlendirilmis gibi hissederdim.Ama ben bosanmaya karar verince bu tavri bi anda ben duygusallik istiyorum diger seyleri istemiyorum demek oldu.Tabi ben ailemde yaklasik bir 4 ay kaldiktan sonra

Evet temizlik ev isleri konusunda tahammulu yoktu. Beraberken duygusalliktan kacinirdi sanki zorla evlendirilmis gibi hissederdim.Ama ben bosanmaya karar verince bu tavri bi anda ben duygusallik istiyorum diger seyleri istemiyorum demek oldu.Tabi ben ailemde yaklasik bir 4 ay kaldiktan sonra

işte bu "tahammülü olmaması" "duygusallıktan kaçınmak " gibi kelimelerinize ben anlam veremiyorum

şunları uzun uzun yazın ne olur

şunu şunu derdi

bunu bunu isterdim de yapmazdı gibi

nedir duygusallıktan kaçınmak

adam temizlik konusunda neye tahammül edemiyor da ne yapıyor

eski konunuzda ben çalışıyorum annem yemek yapıyor demişsiniz mesela

eşinizin bu duruma tepkisi ne

ben olsam yumurta kırıp yiyelim ama annen bize yemek taşımasın derdim

Soyleme tarzi. Hic birsey beceremiyosun tarzi. Cayi ben senden daha guzel demlerim demesi.Cay demlemezdiki ben varken.

tamam bunu dediğinde neden sen demle de görelim demediniz

ya da bu kadar anlıyorsa neden kalkıp kendi demlemiyor, çay demlemezdi diyorsunuz da bu tepki üzerine o demleyinceye kadar sizin de demlememeniz lazımdı kırıldı iseniz, tepkisine karşı sizin tepkiniz önemli

Ben de suan kendimi o durumda görüyorum. Severek boşanmak cok üzücü. Kendimi buna alistirmaya calisiyorum. Ruyalarimda bile vazgecmeye calisiyorum. Ama artik evlilikte saygi sevgi kalmayınca bir şeylerin düzeleceğine inancim kalmadi. Ne ben ne o.. Artik normal bile konusamiyoruz. Tek beklentim sevgi idi. Lohusa donrminde cok zorluk yasadim bebegim memeyi tutmadi topuk kanini 3. Kez verdik. Tek istegim sarilip gececek demesiydi. Oysa o bana beceriksizmisim gibi bakti sadece. Bunu yazarken nile gözümden yaş geliyor. Ama artik dua ediyorum Allah im beni güçlü kil diye. Artik tum bağlarımız koptu o da ben de. Ikimizde iyi insanlariz ama iyi insanlar bazen anlaşamayabiliyor.

Merhaba hanimlar. Ben esimden severek ayrilmak zorunda kaldim.Bu size sacma gelebilir ama sirf tarvir ve hareketleri yuzunden bu yola girdim.Bu yol benim icin karanlik gozukuyor.onu seviyorum.Artik olamayacagini dusunuyorum. Ilerde cocukla ortada kalmak ya da cocuk onunde benim yaranamazlik konumuna dusmemi istemiyorum. Bu benim icin cok uzun bir dusunme sonrasi oldu.Araniza yeni katildim normalde uyeliksiz bakiyodum. Benim gibi severek bosanan var mi? Yasim 30 lara yaklastikca aslinda birazda korkuyorum callismiyorum evdeyim.Aileme tasindim. Ailem destek oluyor bana.Ama yine kisitlamalar var ayri eve cikma durumu yok. Tarafima bir kufur gelmedi esimden siddet aldatma vs yok tarafima kadinligima hakaret var ilgisizlik var . Bir de ne yapsam yaranamamam var. Yani demledigim caya bile bu demlenmemis yine cay demini almadan bozmussun diye memnuniyetsizlik.Sevmek yetmiyormus boyle olacagini dusunmemistim. Ben burdaki kadinlarin severek bosanan var mi merak ediyorum. Yasim 30 a dogru gittigi icin icimde bir korku var.Bir de esim bana bir daha ayni cumleleri kullanmayacaginin ozrunu diledi ben kabul etmedim.Belki sirf bu sebeple duzelebilcek bir iliskk olabilsede belki ben onunu kestim.Ama yapisi geregi tahammulsuz.
Hanimefendi. Ben de severek boşanma davası açan biriyim. Benim eşim de şiddet,aldatma yoktu. Psikolojik baskı vardı. 4 sene evli kaldım. Özür diledi yine aynısını yaptı. Yani diyeceğim o ki kişi kesinlikle değişmez. O yüzden size evliliğinize devam edin diyemem. Bu çok zor bir karar. Ben bu kararı alırken çok zorlandım. Karşı taraf yapıcı olmayınca maalesef tek kanatla kuş uçmuyor.Üzülen taraf hep siz olursunuz. O mutsuzluk katlanarak devam eder. Allah yardımcın olsun

sunu anlayamiyorum;
size zor zamaninizda kucak acmayan, destek olmayan, sevgisiyle iyilestirmeyen, size yetileriniz uzerinden saygisizlik eden, size psikolojik siddet uygulayan birini hala nasil sevebiliyorsunuz?

herhangi birseyi guzel yaptiginizda takdir ediliyor musunuz? bu mu sizi eslerinize baglayan sey?

benim esim de bazi yemekleri begenmediginde “eline saglik ama keske bir daha bunu yapmasan.” veya “bir daha ki sefere bu yemekten yemesem olur mu?” der. 😂 o beni kirmamis olur, ben de ona gucenmemis, icten ice bilenmemis olurum.

esinizden ayrilacak mental guce sahip degilseniz, terapist konusunda ayak direyeceksiniz ya da inceldigi yerden kopacak bence.

ben tahammul edemezdim surekli yetersizlikle manipule edilsem.

Ariyorum fakat bulamiyorum is. Basvurulari yapiyorum. Is olsa acaba toparlanir miyim bilmiyorum sanirim surec yeni bi surec bu sebeple sanki bir daha sevemem sanki bir daha kimseye inanamam ve sanki mutlu olamam gibi dusunceler geliyor aklima
Öncelikle işiniz olsun. Bu süreçte iş insana psikolojik olarak çok faydalı oluyor. Daha güvenli daha güçlü hissediyorsunuz. İnşaallah iş bulursunuz.

Eğer eşiniz pişman ise evlilik terapistini deneyebilirsiniz.
Gerçekten faydalı oluyor.
Hakkınızda en güzelinin olması temennisi ile..

X