• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seven Pounds

• Konu Sahibi Konu Sahibi dids
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

dids

f & d
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2007
6.481
23
358
44
Yedi-Yasam-1.jpg

Yapım: 2008, ABD

Imdb Puanı: 7.6/10

Tür: Dram

Yönetmen: Gabriele Muccino

Senaryo: Grant Nieporte

Yapımcı: Will Smith, James Lassiter, Todd Black, Steve Tisch, Jason Blumenthal

Oyuncular: Barry Pepper, Woody Harrelson, Will Smith, Rosario Dawson, Elpidia Carrillo, Bill Smitrovich, Madison Pettis, Sarah Jane Morris, Robinne Lee, Judyann Elder, Steve Tom, Connor Cruise, Gina Hecht, Joe Nunez, Mashae Alderman, Ryan Ochoa, Bojana Novakovic

Görüntü Yönetmeni: Philippe Le Sourd

Müzik: Angelo Milli

Süre: 2 saat 3 dk

İzleyiciyi avucuna alan bir gizem ve şaşırtıcı bir aşk öyküsü sunan film, hayat ve ölüm, pişmanlık ve bağışlama, yabancılar ve dostluk, aşk ve kefaret üzerine kışkırtıcı sorular soruyor ve insanların kaderlerini şaşırtıcı biçimde birbirine bağlayan şeyleri takip ediyor.

Her şey yedi isimden oluşan bir listeyle başlıyor: Ben Thomas, Holly Apelgren, Connie Tepos, George Ristuccia, Nicholas Adams, Ezra Turner ve Emily Posa.

Tek ortak noktaları, her birinin bir dönüm noktasına ulaşmış ve umutsuz derecede maddi, manevi ya da tıbbi yardıma muhtaç olmalarıdır. Hiçbiri, Ben’in kefaret planını uygulamak için her birini teker teker seçtiğinden haberdar değildir. Ama hayat dolu bir kalp hastası olan Emily Rosa, Ben’in olanaksız sandığı bir şey yaparak planın gidişatını değiştirir: Yakınlaştığı Ben’in dünyaya bakışını altüst eder.

Filmin ana karakteri Ben(W.Smith) sebep olduğu kaza yüzünden karısı ile birlikte 7 kişinin ölümüne sebep olmuştur. Bu yüzden hayatı mahvolmuş, kendini insanlara yardım etmeye adamıştır. Filmin ilk başlarında bunu pek algılayamıyoruz. Bir yandan telefonda görme engelli birini rencide ederken diğer yanda bakımevinde kalan yaşlı bir insana yardım ediyor. Bu yüzden filmin ilk dakikalarında ne yapmaya çalıştığını pek anlayamıyoruz.

Film ilerledikçe aklımızda bir "acaba ?" sorusu beliriyor ve bu soru içinizi kemirmeye başlıyor. Ben'in çaresizliğini, pişmanlığını görüyor ve hüzünleniyoruz.

Seven Pounds alışılmış dram filmlerinden biraz farklı. İzlerken bırakıp, bırakmama konusunda kararsız kalıyorsunuz. Boğuk bir havası var. Ancak belli bir andan sonra da sizi içine çekiyor ve bırakamıyorsunuz. Finaliyle de son noktayı vuruyor.

Alıntıdır

Fragmanı

[dailymotion]video/x7bdg3_seven-pounds-in-theaters-121908_shortfilms[/dailymotion]

Çok ağlattı beni bu film ya senağlama İnanılmaz etkilendim, hele sonu senağlama

He duydum ki çok acıklıymış o nedenle izlemem sonra hüngür hüngür ağlıyorum arkadaş:mymeka:

Şöle kırmalı çivilemeli güzel bir korku filmi izleyimde öyle geleyim:roflol:

He duydum ki çok acıklıymış o nedenle izlemem sonra hüngür hüngür ağlıyorum arkadaş:mymeka:

Şöle kırmalı çivilemeli güzel bir korku filmi izleyimde öyle geleyim:roflol:

Senin içinde saklı bir canavar varya hadi hayırlısı CADIARZU :roflol::roflol:

konusu çok ilgimi çekti, ilk fırsatta izleyeceğim filmler arasında ilk sırada, çok merak ettim.

sevgili kocacığıım sayesınde bu fılmı tam 3ay once ızlemıstım arkadaşlar gerçekten güzel bı fılm tavsıye ederım yani=))

filmi az önce izledim, will smith gerçekten iyi bir oyuncu ama senaryo hakkında aynı şeyi söyleyemeyeceğim malesef, beni hiç şaşırtmadan sessizce biten bir film oldu. 10 üzerinden 7 :)

Back