- 13 Ağustos 2014
- 13.046
- 22.235
Bu yaşta bu kadar evlilik isteği... bilemiyorum..25 yaşındayım şu anda
Not: 29 ve 34 yaşlarında evlendim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bu yaşta bu kadar evlilik isteği... bilemiyorum..25 yaşındayım şu anda
Ama yaptıgın tam da gelecege gittiginde şu an icin keske demek olacak tatlım? Bunu yapmaman icin keske demeyi birakip gecmise sünger cekip anını yasaman lazım.zamanımı berbat harcayacağıma keşke gezip eğlenseydim kendime tek başıma da olsam, onlarla sevgili bile olmadım tek taraflıydı sevgim
Ben fiziksel şiddete hiç uğramadım, sevdiğim kişiler benle sevgili olmadı ama benim sevdiğimi bile bile umut ettiğimi söylediğim halde benle konuştular buluşmak istediler, en sonunda da seni sevmiyorum ama iyi bir insan olduğunu biliyorum gezelim dolaşalım evlilik düşünmüyorum birlikte olalım dediler hep böyle oldu bu durum bende onlardan vazgeçtim hep, ben hep beni sevsinler diye umutlandım sevmediklerinde üzüldüm bu yüzden dedikodu malzemesi oldum, kendimi bu yüzden başarısız hissediyorum, keşke hiç kız arkadaşım bile olmasa bile gezip tozsaydım ya da başkalarına fırsat verseydim de üzgün geçirmeseydim günlerimi, şimdi başkalarıyla birlikteler ve benim hakkımda da şu kızda sevmediğim halde sevdi çok üzülmüştü hala üzülüyordur diye onlara ego tatmini sağlamasaydım, gerçi artık bu kafadan çıktım geziyorum kendime onların benden haberi yok, ama arkadaşım yüzünden onların profiline baktım kendimin eski günleri hatırlayıp üzüldüm, geçmişte kalan insanların şu an ne yaptığına bakmamak lazımmış onu da öğrenmiş oldum üzüntü veriyor sadece hiçbir faydası yokdedikodu malzemesi mi oldunuz
sevgililerinizden biri size şiddet bile uygulamış
ne diye konuştular arkanızdan mesela
"ayy hayriyeyi gördün mü kendisini döven gül gibi, dağ gibi adamı kaçırdı" mı dediler?
ben böyle adamları seven kadınlara, bu adamların nasıl evlenebildiğine şaşırıyorum asıl.
o kadar baskı var ki kadınların üstünde bu adamları bile kabul ediyorlar, yeter ki düğüne derneğe bayrama seyrana tek gitmiyim de varsın iki tane patlatıversin diyorlar. Bu kadar korkuluyor yalnızlıktan.
Cnm sen o çocuğu sil sosyal medyadan. Başka türlü unutamayacaksın. Hep yorumların o çocukla ilgili. O seni silmeden sen onu sil hemen. Eğer ilk o silerse bu sefer de niye sildi diye üzüleceksin. En iyisi yok etmek.hiç gerek yok bu tarz düşüncelere. sal gitsin. sen kendini sev gerisine gerek yok. zaten düzgün seven de yok hep bi çıkar ilişkisi yani. bende de doğru düzgün bişey olmadı. hele ki seninle konuşmaya istekli olmadığını hissediyorsan vur tekmeyi gitsin hiç gerek yok. sessizce çıkar hayatından ve kendini de sakın üzme. önceliklerini belirle, önceliğin iş ise buna yoğunlaş. aşk harici önceliklerin olsun hatta öyle bi olsun ki aşka ayıracak zamanım yok falan diyesin. ben bunu geçen sene falan yaşadım, öyle yoğundum ki hem ailevi hem de iş anlamında. gerçekten birine ayıracak zamanım yoktu ve daha mutluydum. sonra girdi hayatıma birisi, çok kısa sürdü ama dert sahibi oldum çıktım. onunla tanışmadan önceki günlerimi deli gibi özlüyorum. onu tanımamış olmak, bişeyler hissetmemiş olmak isterdim. şimdi eskiye dönmem zaman alacak maalesef. boşver odaklanma bu love işlerine, doğru insan mutlaka seni bulur.
silmeyi düşünmüyorum en azından yakın zamanda. bunun birkaç nedeni var:Cnm sen o çocuğu sil sosyal medyadan. Başka türlü unutamayacaksın. Hep yorumların o çocukla ilgili. O seni silmeden sen onu sil hemen. Eğer ilk o silerse bu sefer de niye sildi diye üzüleceksin. En iyisi yok etmek.
Sen de deseydin ya ben de senin bana karşı boş olduğunu düşünmüştüm? İlgisiz tavırların, arayıp sormaman vs. Değişik biriymiş hakkaten.silmeyi düşünmüyorum en azından yakın zamanda. bunun birkaç nedeni var:
birincisi, biz onunla daha sonrasında farklı bir nedenden irtibata geçtik. tekrar aramızda bişeyler olur mu bilmem ama olsa da problemlerin çözülmeyeceğine adım gibi eminim. değişik bir kafada, söylediğine göre o mesajım ona çok ağır gelmiş ve ona karşı boş olduğumu düşünmüş, hala da öyle düşünüyor, çok bişey diyemiyorum.
ikincisi, kendi hayatıma dair yaptığım paylaşımları görsün istiyorum.
üçüncüsü, insan sosyal medya gibi yerlerden silmek için acele etmemeli. günün birinde kendimi hazır hissedersem sileceğim. bu konuda kendime asla baskı yapmayacağım.
dördüncüsü, hisler hemen bitmiyor bunu herkes kabullenmeli. ben kabullendim. onu derhal yok sayamam çünkü gerçekten farklıydı ve yanındayken bana hissettirdiği her saniye çok güzel ve özeldi. ben pek az kişiye bu anlamda değer veriyorum.
tabii hislerimin bittiğine emin olduktan sonra silerim. ya da yeni sevgili yaptığını falan görürsem silebilirim. o isterse silebilir çok önemli değil. hislerimin bitmesi için de ya onun yeni sevgilisi olduğunu öğrenmem gerekir ya da benim yeni birini hayatıma almam gerekir.
evet yorumlarım onunla alakalı çünkü ondan bahsettiğim konular ilişkilerle alakalı. gidip komşu gürültüsü konusuna ondan bahsetmiyorum yani. dolayısı ile yorumlarım alakaya maydonoz yorumlar değil.
dedim canım demez miyim? ama cevaplar tatmin etmiyor işte. sorunları varmış kendini iyi hissetmiyormuş, destek alacakmış vs. bir de onda gördüğüm sorun belki de en büyük problem kendi hatasını ya da haksızlığını kabul etmiyor. o yüzden dedim işte bir önceki yorumumda, problemler çözülmeyecek diye. biraz manipülatif olmaya çalıştığını düşündüm açıkçası. hadi bugün barışsak yarın öbür gün başka bir sorun olunca yine yürümeyecek ki. şu an üzülüyor olabilirim ama aylarca ya da belki senelerce üzülmekten iyidir. içime kapandım magnum ya, istemiyorum kimseyi. uzaktan da olsa iyi olduğunu bileyim yeter. yarın öbür gün bilmesem de olur falan kafasına girerim zaten. ilk kez yaşamıyorum ki ben bunu. kişiler farklı senaryo aynı. kimseyi memnun edemicem valla kendim memnun olayım yeter. strese gelemiyorum. kırk yılda bir çıktı o da olmadı işte, 3 sene de sürse bir gün bitecek, bir ay sürse de.Sen de deseydin ya ben de senin bana karşı boş olduğunu düşünmüştüm? İlgisiz tavırların, arayıp sormaman vs. Değişik biriymiş hakkaten.
Çekim yasasını araştır bence. Benim de sürekli aynı profildeki adamlar çıkıyor karşıma. Başta ilgili olup sonra iletişimi kesen ya da cinsellik amaçlı yaklaşan barzolar falan.dedim canım demez miyim? ama cevaplar tatmin etmiyor işte. sorunları varmış kendini iyi hissetmiyormuş, destek alacakmış vs. bir de onda gördüğüm sorun belki de en büyük problem kendi hatasını ya da haksızlığını kabul etmiyor. o yüzden dedim işte bir önceki yorumumda, problemler çözülmeyecek diye. biraz manipülatif olmaya çalıştığını düşündüm açıkçası. hadi bugün barışsak yarın öbür gün başka bir sorun olunca yine yürümeyecek ki. şu an üzülüyor olabilirim ama aylarca ya da belki senelerce üzülmekten iyidir. içime kapandım magnum ya, istemiyorum kimseyi. uzaktan da olsa iyi olduğunu bileyim yeter. yarın öbür gün bilmesem de olur falan kafasına girerim zaten. ilk kez yaşamıyorum ki ben bunu. kişiler farklı senaryo aynı. kimseyi memnun edemicem valla kendim memnun olayım yeter. strese gelemiyorum. kırk yılda bir çıktı o da olmadı işte, 3 sene de sürse bir gün bitecek, bir ay sürse de.
olabilir ama öyle olmayan adam kalmadı ki artık işin komik tarafı da o. artık hep o şekilde yaklaşıyorlar. artık kadınlar koşuyor peşlerinden. hadi ben öyle çekiyorum, sen öyle çekiyorsun, ayşe öyle çekiyor fatma da öylesini çeksin. e diğer kadınlar da mı aynı türden adamları çekiyorlar? o kısmı anlamıyorum.Çekim yasasını araştır bence. Benim de sürekli aynı profildeki adamlar çıkıyor karşıma. Başta ilgili olup sonra iletişimi kesen ya da cinsellik amaçlı yaklaşan barzolar falan.
Biraz düşünce yapımızı değiştirmemiz lazım. Bunları biz hayatımıza çekiyor olabiliriz.
Her gün yüzlerce nikah kıyılıyor. Demek ki her hatun aynı hıyartoları çekmiyor. :) Çok yakında kankim evlenecek, gayette iyiler. Önümde örnek işte. Biz de sıkıntı var bence.olabilir ama öyle olmayan adam kalmadı ki artık işin komik tarafı da o. artık hep o şekilde yaklaşıyorlar. artık kadınlar koşuyor peşlerinden. hadi ben öyle çekiyorum, sen öyle çekiyorsun, ayşe öyle çekiyor fatma da öylesini çeksin. e diğer kadınlar da mı aynı türden adamları çekiyorlar? o kısmı anlamıyorum.
düşünce yapısı derken neyi kastediyorsun biraz açar mısın?
anladım ne demek istediğini. ben hiç o tarz şeyler hayal etmedim ama yine de başıma geldi. belki strateji, taktik bilmiyoruzdur ya ondan kaynaklanıyordur. yani bir ilişki tabii ki devamlı taktikle yürümez ama en başında bazı taktikler yapmak gerekir belki de. bizdeki korkular enerji anlamında onlara yansıyordur belki. ben sürekli birileriyle tanışan, devamlı arayışta olan biri değilim. gerçekten ayda alemde bir hayatıma biri girer çünkü bunun için hiç çabalamam. biriyle tanışmak için yani. iyi olan çiftlere özeniyorum ama benim hayatımda ailemde hep boşanmalar oldu. bu da beni evliliğe bayağı bi mesafeli tutuyor. ama mutlu olmak için evlenmek şart değil ki her ilişkide düşünce evlilik olmak zorunda değil. cinselliğe de kapalı falan değilim, karşılıklı güven ve istek sağlanıyorsa neden olmasın? ama tabii bunun için biraz zaman geçmeli, karşımdakini tanımalıyım vs.Her gün yüzlerce nikah kıyılıyor. Demek ki her hatun aynı hıyartoları çekmiyor. :) Çok yakında kankim evlenecek, gayette iyiler. Önümde örnek işte. Biz de sıkıntı var bence.
Düşünce yapısı derken; mesajında yazmışsın ya sonu hep böyle bitecek diye. Öyle düşünürsen öyle bitiyor zaten. Benim bu en son görüştüğüm adamcıkla aramız çok iyiydi, tam istediğim gibi biri demiştim. Ama bir yandan da sürekli aklımda onun beni bir anda terkedip gideceği, mesajlarıma geç cevap vereceği, soğuk konuşacağını hayal ediyordum ve bunların aynısını yaşadım. Valla neye inanırsan onu çekiyorsun hayatına. Ben bu konularla ilgili birkaç kitap alıp okuyacağım. Şu olumsuzluktan kurtulmak lazım.
Taktik arada yapılmalı tabi. Çoğu zaman işe yaradı ben de ama kararlı bir duruş sergileyemedim malesef.anladım ne demek istediğini. ben hiç o tarz şeyler hayal etmedim ama yine de başıma geldi. belki strateji, taktik bilmiyoruzdur ya ondan kaynaklanıyordur. yani bir ilişki tabii ki devamlı taktikle yürümez ama en başında bazı taktikler yapmak gerekir belki de. bizdeki korkular enerji anlamında onlara yansıyordur belki. ben sürekli birileriyle tanışan, devamlı arayışta olan biri değilim. gerçekten ayda alemde bir hayatıma biri girer çünkü bunun için hiç çabalamam. biriyle tanışmak için yani. iyi olan çiftlere özeniyorum ama benim hayatımda ailemde hep boşanmalar oldu. bu da beni evliliğe bayağı bi mesafeli tutuyor. ama mutlu olmak için evlenmek şart değil ki her ilişkide düşünce evlilik olmak zorunda değil. cinselliğe de kapalı falan değilim, karşılıklı güven ve istek sağlanıyorsa neden olmasın? ama tabii bunun için biraz zaman geçmeli, karşımdakini tanımalıyım vs.
bence iş tamamen cool olmaktan geçiyor ya. gönlün olsa da fazla belli etmeyeceksin. sınırları en başından çizeceksin. giderse gider seviyorsa kalır deyip daha relax davranacaksın. çevremde ne kadar bu tarz kadın varsa ilişkileri daha sağlam ve daha uzun sürüyor. tamam ben aynı kişiye 2 kez rest çekmiş oldum zaman ayırma sorunu yüzünden ama ona ilgim olduğunu zaten biliyordu. ve ilk restimde geri adım atmıştım. büyük bir hata aslında. mesela artık geri adım atacağım bir şeyi yapmayacağım. sabahında ''bana zaman ayırmayan kişileri hayatımda tutmuyorum'' deyip akşamında ''ya ben sabah sana çok sert konuştum'' dediğimde cool falan olunmuyor tabii herhalde bu karşı tarafa, bana öyle yoğun ilgisi var ki tükürdüğünü yalıyor mesajı veriyor. ilişki içindeyken, o anı yaşarken bunu göremiyorum. sonradan dank ediyor.
benim senelerdir ilişkisi süren ve evlilik aşamasında olan arkadaşlarımdan biri zamanında bir anısını anlatmıştı. o dönem daha 2 aylık mı ne sevgililermiş ve oğlanın beğenmediği bir hareketini görüyor. direkt resti çekiyor kız. böyle olacaksa yol yakınken bitsin, ben uğraşamam böyle şeylerle bana göre değil diyor. sonra çocuk sevdiği için düzeltiyor tabii ki kendisini. baktığın zaman kız hoşlanmadığı şeyi dile getiriyor, sonucunu söylüyor ve arkasında duruyor. mesela benimki eski sevgilisinden bahsediyordu. ilkinde hadi neyse ama ikinci bahsedişte lafı ağzına tıkmam gerekirdi. bir başka hatam da buydu mesela. ''geçmişin gölgesinde yeni bir ilişki yaşanacağına inanmıyorum, ya onu tamamen geride bırak geleceğimize bakalım ya da herkes kendi yoluna gitsin'' tarzı bişey diyip sahiden de dediğimin arkasında durmam gerekirdi. yapmadım, neden bilmiyorum. ama büyük ders oldu o ayrı konu.
kesinlikle, ana fikir sevilmemek.Taktik arada yapılmalı tabi. Çoğu zaman işe yaradı ben de ama kararlı bir duruş sergileyemedim malesef.
Ve dediğin gibi ilişkinin ilk başlarında çok hevesli durmamak lazım. Benim hatam bu aslında. Fazla yüz vermek. Yani çokta şımartmıyorum ama ilgili davranıyorum diyelim. Bu da cepte gözükmemize neden oluyor. Adam da uzaklaşıyor haliyle. Gerçi normal olsalar bunu da yapmazlar da... Bu aslında bütün kadınların en büyük hatası. İlişki koçlarını çok dinlerim, onların en çok kadınları uyardığı konu bu.
Ama bazı erkeklere ne yaparsan yap hiçbir şey sökmüyor. Bu dediğim erkekler de cinsellik peşinde olanlar. Adamın amacı yatmak, skor peşinde koşuyor. Sen ne kadar güzel de olsan onla birlikte olmayacağını anlayınca hemen çekip gidiyorlar. Piyasanın yüzde 80'ni bunlar malesef.
Ama en önemlisi de sevilmiyoruz demek ki. Seven insan bu kadar kolay pes etmez, çabalar bir şekilde yanında olur.
Yani soğursun tabi. O aramadan yazmayalım, aramayalım öfff bunlarla mı uğraşacağız. Ölene kadar onların keyfine göre bizi aramasını mı bekleyeceğiz. Çok dengesizler madem terk edeceksin niye ümit veriyorsun o kadar, hayır bide senin de dengen bozuluyor bunlar böyle davrandıkça. Napcaz bilmiyorum ya. Flört etmeye bile üşenir oldum. Yeniden tanıt kendini, buluş et aman offkesinlikle, ana fikir sevilmemek.
ben de aynen öyleyim. şımartma yok ama ilgi var. çünkü neden, ben her gün konuşmayacaksam, sık sık görüşmeyeceksem, hasta olduğunda hatırını sormayacaksam, akşam günümün nasıl geçtiğini anlatıp onunla sohbet etmeyeceksem onun hayatımda olmasının ne önemi var ki? aslında seninle yaptığımız şey ilgi göstermekten ziyade insan yerine koyup hayatımıza dahil etmek, bir şeyler paylaşmak. mesela hep diyorlar o yazmıyorsa sen de yazma. aramıyorsa arama. her buluşalım dediğinde hemen evet deme, biraz daha uğraşsın falan. eee ben bunları uygulayınca soğuyorum ki karşımdakinden uzaklaşıyorum çünkü. ben yazmıyorum hımmm bak o da yazmıyor vay şerefsiz falan diye düşününce bitiyor bende bişeyler.
mesela düşünüyorum yazdıkça aklıma geliyor çünkü. benimki ilk zamanlar daha fazla paylaşımcı taraftı. ne bileyim yaptığı şeyden, gittiği yerden falan bahsederdi ben sormadan. işten çıktım derdi, eve geçiyorum derdi vs. ben o kısımlarda bir tık ilgisiz durdum ve onun yaptığını yapmadım. garip geldi çünkü her dışarı çıktığında vs söylemesi falan. ikimiz de çalışıyoruz koca gün. ben yapmadıkça o da bıraktı mesela bunları. ben bariz söylemezdim yani. napıyosun dediği zaman söylerdim şuraya gittim şurdayım vs diye. eeee saçma çünkü her şeyi niye söyleyeyim zaten bin tane şeyin içinde koca gün bir de haber vermek hesap vermek gibi geliyordu. üstelik çok çok yeni konuşmaya başladığım birine. ben yapmadığım için o da çekti kendisini. bir keresinde de kapıdan içeri girer girmez görüntülü aramış ben de lavabodaydım telefon yanımda değildi. neyse çıktım ettim baktım ses kaydı atmış, işte seni görüntülü aradım ama çalmadı galiba diyor. çalmadı derken? çalmış ama müsait değilmişim açmamışım. wc'deydim çünkü hahaha. ama bak adam şey demiyor, aradım açmadın demiyor, çalmadı galiba diyor sanki, açmama ihtimalim yok telefonun çalmama ihtimali var gibi. zaten zart diye habersiz görüntülü aramalardan nefret ederim ben. şu an işim var dönücem sana, dedim. bi yarım saat sonra tamam şimdi arayabilirim istersen dedim çıt yok. tee ertesi gün söylüyor bana, benim telefonlarım açılmıyor, diye. binbir trip. yani demişim işim var diye. wc'deydim demek istemedim ona ve demedim de zaten. her açamadığımda böyle mi yapacak acaba diye düşündüm açıkçası.
o cinsellik için yanaşan da çok var. zaten hemen belli oluyor ya. geçen sene vardı biri, sohbetimiz falan nasıl uyumlu ve kendisi de bayağı yakışıklıydı yani. ikinci buluşma davetini ilk buluşmanın sonunda yaptı. yarın benim evde buluşalım mı, dedi. hayır dedim. bozuntuya vermedi ama sonra arazi oldu adam. ne aramak var ne mesaj. eve gittiğimde eve vardın mı diye yazmadı bile. hani klişe bi mesaj vardır ya ilk buluşma sonrası atılır, güzel bir akşamdı teşekkürler vs tarzında. o bile yok bak. anladım zaten o an amacını. ertesi gün bi baktım kızın biriyle storyler atmış nasıl güldüm anlatamam.