• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevdiğim ama beni kötü etkileyen arkadaş

Bigjetplane

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2019
857
569
103
Merhabalar,
4-5 senedir tanıdığım ve çok yakın olduğum bir arkadaşım var. Benden epey büyük aslında yaşı ama iyi anlaşıyoruz. Eşlerimiz de iyi arkadaş.

Şöyle ki tam bir alışveriş delisi ve ister istemez ben de etkileniyorum bundan. Ne zaman görüşsek konuşsak şunu buldum, bunu aldım, şu gün şuraya gidip şunu sipariş edicem diye genel anlamda bunlardan bahseder, alışverişe bayılır yani hastalık gibi. Eşi şuan batık durumda adamın baya zor durumda olduğunu biliyoruz(eşime bahsediyormuş) ama bizimki hala altın, pırlanta, kıyafet, gezme derdinde. Adam o kadar kötü durumdayken nasıl alıyor anlamadık ama onunla görüşünce ister istemez bende de almalıyım hissi oluşuyor itiraf ediyorum. Bizim maddi sıkıntımız şuan için yok ama bu her görüşmedeki ay şunu gördüm, bunu alıcam muhabbeti beni etkiliyor ve sıkıyor da bazen, sık sık da görüşüyoruz. Bi de malum ortam bu haldeyken özellikle beni bu yönde etkilemesin diye mesafe mi koyayım arama sizce? Sizin var mı etrafınızda böyle? Uzaklaşır mıydınız böyle birinden?

Bu arada istediğini alsın sizi ilgilendirmez diyebilirsiniz ama o durmadan aldıkça eşi sıkışıp benim eşimden borç istiyor 😂 kızı uyarmak istemiyorum bu kez kıskanıyorsun beni diyebilecek bir tip, eşinin borç istediğini bilmiyor çünkü.

Ekleme: arkadaşlar ben görmemiş görgüsüz değilim aşkolsun özeniyorsun demişsiniz😂
Normal bir durum değil bahsettiğim. Aile içi sorunu beni ilgilendirmez ok ama diyelim çalışmıyorsunuz, eşinizle borçlardan varınızı yoğunuzu satmışsınız, ev araba satılmış, para yok, eşiniz intihar etmeyi düşünüyor, siz hala her gün eve 2 sefer şu meşhur kahveciden kahve söyler misiniz sırf keyiflenin diye. Ya da her hafta kuyumcuya özel mücevherler yaptırır mısınız? Evet onların aile içi meselesi, belki kız eşine kızgın ondan böyle o konu bizi ilgilendirmez diye bahsetmedim zaten başta, ama ucu bize de dokunuyor zaman zaman biz de yardım ediyoruz borç istendiğinde. Bu lüks takıntısından dolayı eşim en son reddetmiş sadece. Sinir olduğum bu.

Bu derece bağımlı biriyle bir arada olduğunuzda da etkileniyorsunuz. Yani söylemek istediğim çevrenizde böyle bu derece olmasa bile alışveriş bağımlısı varsa ne yapıyorsunuz ? Yaptınız ya da?

Son düzenleme:
Merhabalar,
4-5 senedir tanıdığım ve çok yakın olduğum bir arkadaşım var. Benden epey büyük aslında yaşı ama iyi anlaşıyoruz. Eşlerimiz de iyi arkadaş.

Şöyle ki tam bir alışveriş delisi ve ister istemez ben de etkileniyorum bundan. Ne zaman görüşsek konuşsak şunu buldum, bunu aldım, şu gün şuraya gidip şunu sipariş edicem diye genel anlamda bunlardan bahseder, alışverişe bayılır yani hastalık gibi. Eşi şuan batık durumda adamın baya zor durumda olduğunu biliyoruz(eşime bahsediyormuş) ama bizimki hala altın, pırlanta, kıyafet, gezme derdinde. Adam o kadar kötü durumdayken nasıl alıyor anlamadık ama onunla görüşünce ister istemez bende de almalıyım hissi oluşuyor itiraf ediyorum. Bizim maddi sıkıntımız şuan için yok ama bu her görüşmedeki ay şunu gördüm, bunu alıcam muhabbeti beni etkiliyor ve sıkıyor da bazen, sık sık da görüşüyoruz. Bi de malum ortam bu haldeyken özellikle beni bu yönde etkilemesin diye mesafe mi koyayım arama sizce? Sizin var mı etrafınızda böyle? Uzaklaşır mıydınız böyle birinden?

Bu arada istediğini alsın sizi ilgilendirmez diyebilirsiniz ama o durmadan aldıkça eşi sıkışıp benim eşimden borç istiyor 😂 kızı uyarmak istemiyorum bu kez kıskanıyorsun beni diyebilecek bir tip, eşinin borç istediğini bilmiyor çünkü.
Yahu sizin iradeniz yok mu?Tavuk kaza bakmış kıçını yirtmis.Hem batık diyorsunuz hem neyine ozeniyorsunuz.Esiniz bütçesini yonetemiyor mu.Yok desin vermesin.

anlattığınız kadarıyla kadının iyi bir yönü yok ki ben olsam mesafe koyarım. şu yönü bana iyi geliyor dediğiniz bir yönü var mı? bir de eşiniz borç veriyor mu? veriyorsa o borçlar geri ödeniyor mu? 🤔
Şimdilik ödüyor diye biliyorum geri veriyormuş. Adama bi ara baya üzüldük eşimle hatta uyarsam mı kızı dedim ama sonra vazgeçtim benim başıma patlardı kesin. Yani zor zamanlarda yanımızdayız birbirimizin, çocuklarımız görüşüyor bu konu haricinde iyiyiz aslında. Net kötü biri diyemem.

Cocuk degilsiniz, etkilenmeyin. Arkadaslarimin aliskanliklarindan bu kadar etkilensem kendimi sorgulardim en çok, neden bu duruma düşüyorum diye. Bu zayif bir özellik, demek ki kolay yonlendirilen birisiniz. Bunun ustune düşün bence.

Onun disinda yine bu kişiyle arkadaslik edemem diyorsaniz etmeyin. Arkadaşlik ediyorsunuz diye de borc vermek zorunda değilsiniz. Daha gecenlerde eşimim 2 akrabasi borc istedi bizden vermedik, bu kadar basit.

Merhabalar,

Bu kıskanmak değil. İnsan cidden bazen gaza geliyor. Ama ben önce yatırım sonra harcama yapıyorum.
Böylece o şunu aldım bunu aldım deyince ( ki çevremde coook) kızım sen daha akıllıca işler yapıyorsun diyorum kendime.

Yahu sizin iradeniz yok mu?Tavuk kaza bakmış kıçını yirtmis.Hem batık diyorsunuz hem neyine ozeniyorsunuz.Esiniz bütçesini yonetemiyor mu.Yok desin vermesin.
Özenmek de olabilir bi yandan teşvik etmek de olabilir 😅 Eşim de bu konuda gıcık oluyor aslında, ama son sefer reddetmiş diye biliyorum.

Cocuk degilsiniz, etkilenmeyin. Arkadaslarimin aliskanliklarindan bu kadar etkilensem kendimi sorgulardim en çok, neden bu duruma düşüyorum diye. Bu zayif bir özellik, demek ki kolay yonlendirilen birisiniz. Bunun ustune düşün bence.

Onun disinda yine bu kişiyle arkadaslik edemem diyorsaniz etmeyin. Arkadaşlik ediyorsunuz diye de borc vermek zorunda değilsiniz. Daha gecenlerde eşimim 2 akrabasi borc istedi bizden vermedik, bu kadar basit.
Doğru söylüyorsunuz aslında etkilenmemem gerek ama oluyor yani etkileniyorum. Bu onda gördüğümü almak değil tabi ki ama almaya teşvik ediyor insanı, aa indirimde falan derken. Malum alışveriş sitesinin reklamı gibi😂 Bu birçoğumuza oluyordur eminim. Borç birkaç sefer verdik ama sonra durumun farkına varınca geri durmuş eşim.

Bu kıskanmak değil. İnsan cidden bazen gaza geliyor. Ama ben önce yatırım sonra harcama yapıyorum.
Böylece o şunu aldım bunu aldım deyince ( ki çevremde coook) kızım sen daha akıllıca işler yapıyorsun diyorum kendime.
Evet kıskanmak değil ya anlatamıyorum tam ama etkileniyorum işte. Hele ki artık böyle bir dönemde saçma sapan şeylerdense ben de birikim yapmaya çalışıyorum. Dediğinizi dikkate alıcam, teşekkür ederim🙏🏻🙏🏻

Merhabalar,

acilen mesafe koy derim sonra geç olabilir

Konuyu acaip bulan tek ben miyim :KK51:Alışveriş seviyorsa da seviyor, sizi ilgilendiren bir durum görmüyorum bunun için arkadaşlık kesmek saçma değil mi:KK51:Sizi neden kötü etkilesin, almak istemiyorsanız almazsınız olur biter.

Madem alışveriş/modasever bir insan, muhabbetini yapması da normal, ben de alışverişsever ve modasever biriyim muhabbetini yaparım. Arkadaşlarım da kozmetik alacakları zaman bana sorarlar alışveriş sever olmama saygı duyanlar da var yani:deli:İnsanlar umarım benim hakkımda da sizinki gibi acaip şeyler düşünmüyordur, mücevher takıyorsam da takıyorum kime ne:KK51:

Konuyu acaip bulan tek ben miyim :KK51:Alışveriş seviyorsa da seviyor, sizi ilgilendiren bir durum görmüyorum bunun için arkadaşlık kesmek saçma değil mi:KK51:Sizi neden kötü etkilesin, almak istemiyorsanız almazsınız olur biter.

Madem alışveriş/modasever bir insan, muhabbetini yapması da normal, ben de alışverişsever ve modasever biriyim muhabbetini yaparım. İnsanlar umarım benim hakkımda da sizinki gibi acaip şeyler düşünmüyordur, mücevher takıyorsam da takıyorum kime ne:KK51:
eşinin konu açan bayandan sürekli para istemesi saçma borç adi altında

Özenmek de olabilir bi yandan teşvik etmek de olabilir 😅 Eşim de bu konuda gıcık oluyor aslında, ama son sefer reddetmiş diye biliyorum.
Siz şunu bir açıkça kendinize itiraf edin bence burada mesele kadının bütçesi değil harcama yapması sizi rahatsız eden bu.Yoksa size ne harcadığıdan.Rahatca para harcaması sizde eziklik yapmış.

Madem alışveriş/modasever bir insan, muhabbetini yapması da normal, ben de alışverişsever ve modasever biriyim muhabbetini yaparım. İnsanlar umarım benim hakkımda da sizinki gibi acaip şeyler düşünmüyordur, mücevher takıyorsam da takıyorum kime ne:KK51:
Yoo aksine ben de bunları çok severim, mücevher, kıyafet, makyaj, kendime bakmayı severim sizin gibi. Ama bunun yanında başka konularla ilgili de konuşurum. Çalışıyorum vs. kariyerimle ilgili bir şeyler yapıyorum. Ama hayat amacım sadece bu değil onu kastetmek istedim. Sadece o kadar çok almaya odaklı ve alışverişten bahşediyor ki bende de alma dürtüsü oluşuyor, bu da elimde olmadan oluyor ve beni rahatsız ediyor. Yani normal bi durumdan bahsetmiyorum inanın.

Evet kıskanmak değil ya anlatamıyorum tam ama etkileniyorum işte. Hele ki artık böyle bir dönemde saçma sapan şeylerdense ben de birikim yapmaya çalışıyorum. Dediğinizi dikkate alıcam, teşekkür ederim🙏🏻🙏🏻
anladım , evet insan etkilenebiliyor . niye bilmiyorum ama alası geliyor.
belki de etkilenmeye daha müsait olabilirsiniz. kendinizi tutamıyorsanız mesafe koyun, ne gerek var gerilmeye ve alışveriş yapıp pişman olmaya

Camdan atlasa atlayacaksınız o halde ?
Tek biryerde haklı buldum o da alışveriş muhabbetinin baydığı. Ben açıkça söylerdim. Bu muhabbetler beni açmıyor kusura bakma , konuşacak başka bir şeyin yok mu diye.

Back