Sevda'nın sigara bırakma günlüğü..

sevda__55

Guru
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2011
473
18
318
dün itibariyle sigara içmiyorum.bıraktım demek için çok erken..şu an yaklaşık 33 saat oldu.1.günüm şu şekilde geçti.sabah 8 de kalktım.evden içmeden çıkmak zor benim için ama içmedim.2 tane mutlaka içerdim.ve işe gelince 9 civarıda bir tane.onuda yapmadım.öğlene kadar sıkıntı yaşamadım.ama yemek yemeye korktum çünkü yemekten sonra canım ister diye.ve yemedim.meyveli yoğurt yedim süt içtim.ama nişanlımın içiyor olması ve bana hiiç destek olmaması beni zorluyor.tembih etmeme rağman ne zman istesem çat diye çıkarıp veriyor.ama ben vicdan yapıp içmeden geri veriyorum.ilk gün 12 de yattım.günü bence fazla uzun yaşadım.erken yatmalıydım.biraz can çekiştim diyebilirim.yatmadan saat 10 gibi farklı bir şey yüzünden nişanlımla tartışırken ciddi bir ağlama krizi yaşadım.nişanlım korktu ve içmemi söyledi ama içmedim..

bugun 2.günüm.zor geçmiyor ama hep aklımda.bir türlü çıkmıyor..her aklıma geldiğinde dua ediyorum içmemek için...şu an olsa içerim ama elimin altında olmaması için edinmedim.olanı da nişanlıma verdim.sabah uyandıktan sonra kayınvalidemlere gittim.orda zaten hiçbir zaman içmezdim 5 saat kalsam da içmezdim.aklıma da gelmezdi.ama bugun içemeyecek olsamda yinede hep aklımdaydı..1 gibi ordan ayrıldım.unutmak için çarşılarda gezdim bir ara bir paket alıp cafede içsem mı dedim ama yapmadım .eve geldim..buradaki konuları okumak iyi geliyor.bugunu de atlatırım diye düşünüyorum.ciddi bir kriz yaşamam umarım.her aklıma geldiğinde buraya yazacağım.yardımlarınızı bekliyorum başaran ve başarmak isteyen arkadaşlar..destek olun bana...

günde 2.5 paket sigara içen biri olarak 07.09.2012de ameliyat olduğum için sigara içemedim şu an hala tek bir nefes çekmişliğim yok ama tamamen iyileşince ne olur bilemiyorum. Sana tavsiye ellerini meşgul edecek hobilere yönel takı yapımı olabilir resim olabilir artık yeteneğin hangi yöndeyse sigara istediği zaman canının hemen ellerini meşgul et ki aklında meşgul olsun :))
Allah sabır versin inşallah bırakmayı başarabilirsin :)

hadi kolay gelsin canım
gün gelicek kendini hiç sigara içmemiş gibi hissedeceksin günler eski hızında ve daha güzel geçicek
aaa sen güzelleşmişsin yüzüne ne sürdün diyen arkadaşlarına hiç bişe diyeceksin
nefes aldığını farkedeceksin
yokuşları koşarak çıkacaksın
miss gibi kokacak ,sigara içenlerin kokusundan iğreneceksin bende mi böle kokuyodum diyip kendine kızacaksın
cebinden paran hiç eksilmicek
vee daha sağlıklı mutlu başarmanın zevkini yaşayıp kendine güvenin yüz kat daha artıcak

arkadaşlar öncelikle herkese çok teşekkür ederim.1 saat kadar önce nişanlım arkadaşlarımızla beraber oturduğumuz bir cafeye gittik.çok istedim elime aldım ama içmedim.ve içmeden geldim.hep aklımda hep.ne zman unutacağım umarım 3 günden sonra böyle olmaz.hala sabrım ve dirayetim var.uzun vadeli değil günü geçirmeye çalışıyorum ve oluyor çok şükür..arkadaş el oyalayacak şeyler bulmalısın demiş çok doğru katılıyorum.çünkü canım istediği zaman ellerimi kitliyorum bugun bunu farkettim.o yüzden ellerimi oyalayacak şeyler bulmalıyım.yardımlarınızı bekliyorum...

Bugün 3.günüm.nedense stresliyim.gel gitler yaşıyorum ama dirayetliyim.başım dönüyor ara sıra.geçecek diyorum.çok uykum var şu an.sabah kahvaltı yaptım ve 2 tane meyveli yoğurt yedim.aklım hep yemek ve sigarada.sakin bir gün geçirmeyi umuyorum.bazen gerçekten çok istiyor cnm böyle yanaklarımın içi uyuşuyor.dumanın ağzıma dolduğunu hayal ediyorum.anlık ama geçiyor sonra.ellerimle çok sıkıntılıyım.parmaklarım kasılıyor sanki.sanırım içme isteğim geldiğinde böyle oluyor.bugünü de atlatırım diye düşünüyorum.nişanlım durumu anca kavradı.sanırım beni ciddiye almamıştı.şimdi ise helal olsun sana kıskançlıktan çatlıyorum diyor.durup durup öpüyor tebrik ediyor..şu an uyku hal gibiyim.oysa işteyim ayınık olmam lazım..neyse ben biraz çekirdek çitleyeyim..

şu an çekirdek çitliyorum ve su içiyorum.hala aklımda.bol su içeyim diyorum ki canım istemesin.uyku ve sersemlik hali var.daha şimdiden kendimi sağlıklı hissediyorum.:24: fiziksel bağımlılk 3 gün sürermiş.sonrası sosyolojik miş.katılıyorum.asıl mesele zaten arkadaş ortamında içmemek.ama onuda başaracağım........

selam...
bende 1 eylülden beri içmiyorum... tebrik ederim ben ilaçla bıraktım... sen iradenle bu daha büyük bir başarı... herşey daha güzel olacak.. :)))) sakın 1 taneden ne olur yapma o tekrar başlama oluyo bunu unutma...

Bugünde aklım fikrim yemekte.ilk gün canım sigara çeker diye yemek yemeye korkan ben bugün sabahtan beri tıkınıyorum..

3.gün ve akşam oldu.içmem ve bugunude geçiririm diye düşünüyorum.tuvalet problemi çekiyorum.sabahları kayısı yemeye başlayacağım.her şey yolunda gidiyor..

bugün 4.gün.uyandığımda yine aklımdaydı.gece dişlerimi fırçalamamış olmama rağmen ağzım nasıl güzeldi.ne acı bir tat ne kuruluk..gün içinde nasılsa ağzım aynen öyleydi.çok şaşırdım.çok çok mutlu oldum.bazen üstümde kokusunu özlüyorum saçma biliyorum ama özlüyorum işte..iş yerimde herkes şaşkın.övgüler alıyorum.çok çekirdek çitliyorum dünden beri.yüzümde 1 sivilce çıktı bile.sivilce mi daha iyi yoksa kanser olmak mı diyorum ve çitlemeye devam ediyorum.henüz başka bir alternatif koyamadım yerine.mutluyum.şimdi benim geçmem gerken bir durum daha var.hafta sonu günüm var.e tabi kzılar orda fosur fosur içecek.orayıda başarı ile atlatırsam ne mutlu bana....

Son düzenleme:
hafta sonuda başaracaksın.. ama sakın bir nefes bile deneme canım. sana inanıyorum.. güzel, sağlıklı, mutlu bir gün geçirmen dileği ile...:34:

hafta sonuda başaracaksın.. ama sakın bir nefes bile deneme canım. sana inanıyorum.. güzel, sağlıklı, mutlu bir gün geçirmen dileği ile...:34:

cnm çok teşekkür ederim.çok çok sağol.evet cnm bir nefes bile başa dönmek.biliyorum.yapmamaya özen gösterceğim.canım sigara gerçekten çekmiyor.nikotin isteme falan hiç hissetmedim.ben sadece elimde tutmayı kokusunu falan özledim.çünkü sürekli kontrol ediyorum kendimi.mesela aklıma geliyor bir anda sigara.soruyorum o an kendime canım istiyor mu şuan.hayır istemiyor.gerçekten hiç istemedi bugune kadar cnm.ama ortamı istedim işte.sanırım zor olanda bunu bırakmak.inşallah bunuda başaracağım..

öncelikle tebrikler :46:
bilmem işe yarar mı ama söylemeden geçmek istemedim. benim dayım da bir sürü nane şekeri stoklamıştı evdeki bütün kültablolarını yok etmişti ve sürekli nane şekeri yiyordu bırakmaya karar verdiğinde ve o zamandan beri 10 yıl geçti hiç ağzına almadı :40:
bırakmaya da şöyle karar vermişti aslında her şey kafada bitiyor. kızının bebişi olduğunda, ve dayımlara gittiklerinde dayım biraz bebişi sevmiş sonra da bi sigara yakmış. kızı ve damadı ''baba biz bebeğin yanında sigara içmiyoruz'' demişler. o laf bana çok koydu ben masum tertemiz torunumun yanında napmışım öyle ne kadar iğrençleşmişim ve sebebi sırf bu sigara demişti ve o zaman sigaraya düşman olmuştu canım

öncelikle nasıl iyi birşey yaptını bilmeni işsterim. hem kendinehem bütçene.. Mükemmel bir girişim olmuş. Ben 28.05.2011 tarihinde bir bıraktım hiç bir kaamak yapmaksızın bügündeyim. ki ebn haytta ayna karşısına gecer içerdim yemekle kahveyle kolayla laptop başında ohoo içmek için mazaretim çok bırakmamam bir ay kala yemek yemeden içmeye başlamıştım ama nasıl bir bai agrısı başladı anlatamam. Sonra dedimki tabi önce nişanlım dedi artık bırak o içmez .. Seni koklayamıyorum dedi. o bile bana yetti yani.. İlk haftayı atlat iyisin ilk ay zordur.. Ama ilk altı ay nikotni atarsın bir sene sonra bağmlılıgın gecer.. Ama sakın nargile içme. Ben fazla sarmadım yemege ama cipse srdım bu seferde seslilüt oldu ona dikkat et :9::9: Tekrar tebrik ederim umarım içmezsinn içme lütfen kendinede bütçenede bunu yapma:42:

arkadaşlar çok teşekkür ediyorum hepinize.5.günüdeyim.eskisi kadar istek duymuyorum içmek için.ama aklıma gelmiyor değil.sanırım çalıştığım için sürekli aklımda değil. ve ilk defa bu sabah uyandığımda aklımda değildi.sonradan aklıma geldi.eskiden bir simiti mıy mıy yiyen ben şimdi 2 poğaçayı yutuyorum.ne mide bulantısı ne bişey.sabahları hemen uyanabiliyorum ve uykumu almış oluyorum.kendimi gerçekten iyi hissediyorum.cildim konusunda bir şey farketmedim henüz.ama çok yiyorum.gerçi kiloyada ihtiyacım var zaten.çünkü boyum 1.68 kilom 48.bu nedenle çok almadığım müddetçe sorun yok.son olarak dün akşam arkadaşlarımız aradı dışarı çıkmak için ve hiç panik olmadım.aklıma bile gelmedi.çok sonra yolda aklıma geldi.ve ortamda da hiç sıkıntı çekmedim.böyle de hayat güzelmiş.ve devam ediyormuş.sanırım yırttım bu işi.inşallah daim olur..hafta sonundan da korkmuyorum artık...:10::10::10:

şanslısın ben ise senin tersin çabuk kilo alıyorum. ve almaya başladım. ama bu geçici bir dönem ve bende bu kiloları vereceğim. inanıyorum. :26: herşey çok ama çok daha güzel olacak.

herkese tekrar teşekkür ederim.papatya konunu bırakmadan önce okumuştum bana destek oldu.bugun 5.günümün akşamı.ben ilk gün dışında ciddi bir kriz yaşamadım.canım istemiyor ama bazen aklımdan şimşek hızıyla geçiyor.iç sesime kulak vermiyorum.sonrada unutup gidiyorum.ama hiç aklıma gelmemesi zaman alacak sanırım.sigaranın zihnimden silinmesini istiyorum.bu sefer çok dirayetliyim.önceki girişimlerimde çok cabuk hevesim kırılıyordu.sanırım artık egomu bastırdım.
beni mutlu eden sabahları çok güzel uyanıyorum ve akşamları hiç yorgun değilim.eskiden olsa şu anda aygın baygın uyuyor olmam lazımdı.oysa ben çok dinçim.ve bu arada ben 2 sendir sürekli bademcik şişmesi yaşayan biriydim.bence en büyük etkende sigaraydı.bakalım bıraktıktan sonrada devam edecekmi??

Back