- 25 Şubat 2014
- 175
- 55
- 34
Kızlar günaydın.
Nişanda bana bunu taktı kayınvalidem. Ya da bna çok benzeyen bir şey. Unuttum şimdi. Set takılmadı.
Eki Görüntüle 1086505
Düğün için bunlardan aldı.
Eki Görüntüle 1086506
Bir de yazın sevdiceğimin erkek kardeşi evlendi. Ona ne aldıysa bana da aynı masrafı yapacak ya. Eltime zincir gibi bir bilezik almıştı.
Şöyle bir şey
Eki Görüntüle 1086507
Dedim ki ben bunu beğenmedim. Onun yerine kalın bilezik alalım. Şunlardan;
Eki Görüntüle 1086508
BU arada bir kaç sarrafa sorduk. Zincir ve kalın bileziği kayınvalidem aynı parayı verip alacak ama ben bozdururken kalın bilezikten daha da kar etcem.
Eltim bir de bunun gibi bir set beğendi. Ama ben hiç beğenmedim.
Eki Görüntüle 1086509
Çok kullanışsız. Satsan para etmez.
Ben de set yerine iki burma yaptıracağım, hemen hemen aynı paraya denk gelecek şekilde.
bende bu konuyu çok düşünmüştüm ancak sonrasında şöyle bir durumla karşılaştım. gerçi öncelikle belirtmek isterim bu benim kayınpeder ve kayınvalideme bağlı bir durum olabilir lütfen herkes üzerine alınmasın. bizim durum biraz karışık çünkü
ben öyle altındı setti takmam sevmem zaten. evlilik hazırlığında da erkke tarafından şu kadar altın isterim bu kadar bilezik diye bir talebim asla olmadı olmaz da standartta çünkü aile çocuğuna yapabileceği yardımı yapar benim ayrıca istememe gerek yok diye düşünüyorum.
ancak benim dediğim gibi biraz durumum değişik, daha söz nişan bile olmadan kv " sen bizden öyle set met pahalı şeyler istemeyeceksin dimi" diyerek asrın gafını yapmıştı. bende zaten birşey isteme, alınacak altını da takıp gezeecek kafada bir kız değilim. şimdi nikahımıza 1 aydan kısa süre kaldı, bana geçen gittiğimde "takı makı ne istiyorsun" diye sordu. dedim anne ben altın takı zaten takmıyorum yatırım amaçlı kullanacağım sizin bütçeniz neye uygunsa onu alırsınız dedim. (bu arada paraları yok değil hemde epey çok var) sonra bir fark ettim ki, bunlar bana 1 cumhuriyet takacak o kadar, ne de olsa görünmeyecek bari vermeyeyim mantığıyla... ben bu yüzden çok pişman oldum, takılarım benim kötü gün param olacaktı kenarda, ne bileyim benim babam abim evlenirken trabzon seti bilezik bir sürü şey aldı gücü yettiğince ben bunlar da gücü yettiğince yardım eder sandım meğer bu takı olayı sadece gösteriş işiymiş
Canım artık bu devirde öyle takıp takıştırıp gezemiyorsun zaten. Onlar senin yatırımın. Benim takılarım yapıldıgından beri bir sefer bi yerde takmamışımdır takmamda sevmem zaten. Alındıgında nişanımda taktım ve hepsini bankaya koydum. düğünde takıcam tekrar bankaya koyucam. Bir cumhuriyetle ne oluyor Allah aşkına. Ama sen kaşınmışsın be canım :44: Öyle denirmi? Onlarında sana sorması ayıp bence.
Düğünde yapılan altınlar çifte yardım amaçlıdır bir ihtiyaç,borç vs karşılansın diye..Sizin de dediğiniz gibi set epeey zarar ettiriyor bozdurmak istediğinizde..illa boynum boş kalmasın diyorsanız 5 i bir yerde tarzı bir şey talep edebilirsiniz...Merhaba kızlar bir sorum olacak size :129:
Martta nişanım olacak takılarım alınacak :103:
Fakat set alsam mı yoksa almayıp yerine bilezik mi yaptırsam?
Satıldığında zarar etmeyeceğimiz bir takımı alsam bilemedim (beşi bir yerde gibi) :26: Boynumda boş kalsın istemiyorum :2:
Setlerde epey zarar ediliyormuş :26: Ne yapsam size danışmak istedim.