bende bu konuyu çok düşünmüştüm ancak sonrasında şöyle bir durumla karşılaştım. gerçi öncelikle belirtmek isterim bu benim kayınpeder ve kayınvalideme bağlı bir durum olabilir lütfen herkes üzerine alınmasın. bizim durum biraz karışık çünkü
ben öyle altındı setti takmam sevmem zaten. evlilik hazırlığında da erkke tarafından şu kadar altın isterim bu kadar bilezik diye bir talebim asla olmadı olmaz da standartta çünkü aile çocuğuna yapabileceği yardımı yapar benim ayrıca istememe gerek yok diye düşünüyorum.
ancak benim dediğim gibi biraz durumum değişik, daha söz nişan bile olmadan kv " sen bizden öyle set met pahalı şeyler istemeyeceksin dimi" diyerek asrın gafını yapmıştı. bende zaten birşey isteme, alınacak altını da takıp gezeecek kafada bir kız değilim. şimdi nikahımıza 1 aydan kısa süre kaldı, bana geçen gittiğimde "takı makı ne istiyorsun" diye sordu. dedim anne ben altın takı zaten takmıyorum yatırım amaçlı kullanacağım sizin bütçeniz neye uygunsa onu alırsınız dedim. (bu arada paraları yok değil hemde epey çok var) sonra bir fark ettim ki, bunlar bana 1 cumhuriyet takacak o kadar, ne de olsa görünmeyecek bari vermeyeyim mantığıyla... ben bu yüzden çok pişman oldum, takılarım benim kötü gün param olacaktı kenarda, ne bileyim benim babam abim evlenirken trabzon seti bilezik bir sürü şey aldı gücü yettiğince ben bunlar da gücü yettiğince yardım eder sandım meğer bu takı olayı sadece gösteriş işiymiş