Set alsam mı almasam mı? Yazmadan geçmeyin lütfen!

Bozdurulduğunda zarar edilmeyen işçiliği az setler var canım.

Hatta biz abim evlenirken set aldığımızda kuyumcuyla konuştuk düğünden sonra setleri bozduracağız dedik pazarlık yaptık adam ona göre set gösterdi bize.

Düğünden sonra da zarar etmeden bozdurduk :107:

Kızlar günaydın.

Nişanda bana bunu taktı kayınvalidem. Ya da bna çok benzeyen bir şey. Unuttum şimdi. Set takılmadı.

Düğün için bunlardan aldı.

Bir de yazın sevdiceğimin erkek kardeşi evlendi. Ona ne aldıysa bana da aynı masrafı yapacak ya. Eltime zincir gibi bir bilezik almıştı.
Şöyle bir şey

Dedim ki ben bunu beğenmedim. Onun yerine kalın bilezik alalım. Şunlardan;

BU arada bir kaç sarrafa sorduk. Zincir ve kalın bileziği kayınvalidem aynı parayı verip alacak ama ben bozdururken kalın bilezikten daha da kar etcem.

Eltim bir de bunun gibi bir set beğendi. Ama ben hiç beğenmedim.

Çok kullanışsız. Satsan para etmez.

Ben de set yerine iki burma yaptıracağım, hemen hemen aynı paraya denk gelecek şekilde.

Evet canım iyi düşünmüşsün o tarz setler çok işçilikli oluyor.. Ben takılarımı aldım nihayet kurtuldumm bu işten

bende bu konuyu çok düşünmüştüm ancak sonrasında şöyle bir durumla karşılaştım. gerçi öncelikle belirtmek isterim bu benim kayınpeder ve kayınvalideme bağlı bir durum olabilir lütfen herkes üzerine alınmasın. bizim durum biraz karışık çünkü

ben öyle altındı setti takmam sevmem zaten. evlilik hazırlığında da erkke tarafından şu kadar altın isterim bu kadar bilezik diye bir talebim asla olmadı olmaz da standartta çünkü aile çocuğuna yapabileceği yardımı yapar benim ayrıca istememe gerek yok diye düşünüyorum.

ancak benim dediğim gibi biraz durumum değişik, daha söz nişan bile olmadan kv " sen bizden öyle set met pahalı şeyler istemeyeceksin dimi" diyerek asrın gafını yapmıştı. bende zaten birşey isteme, alınacak altını da takıp gezeecek kafada bir kız değilim. şimdi nikahımıza 1 aydan kısa süre kaldı, bana geçen gittiğimde "takı makı ne istiyorsun" diye sordu. dedim anne ben altın takı zaten takmıyorum yatırım amaçlı kullanacağım sizin bütçeniz neye uygunsa onu alırsınız dedim. (bu arada paraları yok değil hemde epey çok var) sonra bir fark ettim ki, bunlar bana 1 cumhuriyet takacak o kadar, ne de olsa görünmeyecek bari vermeyeyim mantığıyla... ben bu yüzden çok pişman oldum, takılarım benim kötü gün param olacaktı kenarda, ne bileyim benim babam abim evlenirken trabzon seti bilezik bir sürü şey aldı gücü yettiğince ben bunlar da gücü yettiğince yardım eder sandım meğer bu takı olayı sadece gösteriş işiymiş

Canım artık bu devirde öyle takıp takıştırıp gezemiyorsun zaten. Onlar senin yatırımın. Benim takılarım yapıldıgından beri bir sefer bi yerde takmamışımdır takmamda sevmem zaten. Alındıgında nişanımda taktım ve hepsini bankaya koydum. düğünde takıcam tekrar bankaya koyucam. Bir cumhuriyetle ne oluyor Allah aşkına. Ama sen kaşınmışsın be canım :44: Öyle denirmi? Onlarında sana sorması ayıp bence.

diyorumm ya benimkiler biraz değişik, koskoca ev düzdük 30 binlira para harcadık ne aldınız kaça aldınız diye bile sormadılar sırf onlara dokunur ucu 3 kuruş vermeleri gerekir diye şimdi de düğün takısından yırtma derdindeler işte. ne bileyim bizde sorulmaz aile ne verebilirse onu verir çocuğuna ben bunu istiyorum diyemem ki, hele ki bana sen bizden set met istemiceksin dimi diye ortamı da hazırlanmış daha ne diyim?

Düğünde yapılan altınlar çifte yardım amaçlıdır bir ihtiyaç,borç vs karşılansın diye..Sizin de dediğiniz gibi set epeey zarar ettiriyor bozdurmak istediğinizde..illa boynum boş kalmasın diyorsanız 5 i bir yerde tarzı bir şey talep edebilirsiniz...

alla alla . hep bir bozma derdidir anlamadım gitti. bağzı şeyler bozulmaz arkadaşlar. düğün takılarını bozun kullanın çeyrekti paraydı bilezikti gramdı.... yarın obur gun çoluk çocuğunuza bırakacak yada hediye edecek manevi taninize deymiş anlamı olan bir hatıranız olsun. nebileyim bir setinizde bozmayıverin. bir yüzgörümlüğünüzü yada kaynananızın annenizin hediyesi olan modelli özel bozmayacağınız bir takınız olsun....

tatlım gelin setsiz olmaaaz.. Biz nişan alışverişine çıktık geçen gün, 1 tane set yanında 3 bilezik aldık. Gelin bi yere giderken setini takmalı. şık her zaman kullanabileceğin bişey al.

Ben altin takidan hic hoslanmiyorum, alinan ve alinacak olanlari evlendikten sonra da takmayacagim herhangi bir yerde. Eger set alinacaksa sonradan bozdurmayi degil de, gercekten takilabilecek bir seyler almayi dusunmek lazim bence. Ben nisanda karsi taraftan hicbir sey istemedim. Nisanlimin annesi iki bilezik takti, nisanlim da zarif bir pirlanta set almis kendisi, gerdanlik bileklik kupe. Onu cok begendim ve cok mutlu oldum mesela, cunku gercekten kullanabilecegim bir sey oldu.

Bence gelin setsiz olmaz, set sart, adettir vs gibi dusunmek yerine gercekten ne isine yarayacaksa onu tercih etmelisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…