Set alsam mı almasam mı? Yazmadan geçmeyin lütfen!

nesliertn

Miniğini bekliyor =)
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2012
469
48
34
Merhaba kızlar bir sorum olacak size :129:

Martta nişanım olacak takılarım alınacak :103:

Fakat set alsam mı yoksa almayıp yerine bilezik mi yaptırsam?

Satıldığında zarar etmeyeceğimiz bir takımı alsam bilemedim (beşi bir yerde gibi) :26: Boynumda boş kalsın istemiyorum :2:

Setlerde epey zarar ediliyormuş :26: Ne yapsam size danışmak istedim. :KK14:

Daha bozdurmasamda olur diye düşünüyorsan set al derim ama bozduracaksan zaten hiç alma bence. Set dediğimde çok abartılı kalın dallı güllüşeylerden olmamalı diye düşünüyorum yeri geldiğinde bazı parçalarını günlük şık bir yere giderkende kullanabilmeli. İri kocaman bişey alıpta dolapta durması düğünden düğüne takılmasıda kötü olur bence...

Satıldığında zarar etmeyeceğimiz bir takımı alsam bilemedim (beşi bir yerde gibi) :26: Boynumda boş kalsın istemiyorum :2:

işçiliği olmayan set takımları var onlardan aldır.ayrıca bozdurmak istedıgındede kuyumcada degıl bır bankanın altın hesabını ac ordan bozdur. bankalar hiç işçilik almıyor. sadece gramı önemli banka için

bence almalısın ama illa ki düğünden sonra bozduracağım diyorsanız tabi ki zararınıza olur zira bozdurunca değeri yarıdan fazla düşüyor..

mesela benimde yakında nişanım olacak kayınvalidem beş bilezik ve set yapacağını söyledi ben sette çok pahalı bir şeye

kaçmayacağım dolayısıyla onun yerine bir iki bilezik fazladan olması daha mantıklı geliyor.. :125:

Son düzenleme:
Ben abartılı, tuhaf tuhaf setlerin neden alındığını asla anlayamayacağım. Taksan takılmaz, satsan aldığının yarısı etmez. Elalem görsün diye mi alınıyordur, nedir?

Gelinin öyle sıra sıra altınları kat kat takıp dolanmasını da biraz avam buluyorum, ne yalan söyleyeyim. O yüzden ben bu tip setlere ve abartılı altınlara karşıyım, hiç sevmiyorum. Set ya da kolye-küpe gibi bir şey alınacaksa, zarif, şık, abartıdan uzak ve hatıra olarak saklanabilecek şeyler alınmalı. Yok zaten hiçbir şekilde takmayacaksan da birikim olarak değerlendirebileceğin işçiliği az takılardan olmalı.

• Beğen
Reactions: d89
Cevap yazanlara çok teşekkür ediyorum..

Bende abartılı setleri hiç sevmiyorum takmam da zaten :KK19:

ya ince zarif birsey alıcam yada hiç almıcam bilmiyorum. karar veremiyorum

Yatırım amaçlı alacaksanız bilezik derim (işlemesiz burma olanlar)
Ama kullanacağım derseniz zarif taşlı bir takım olabilir bence.:KK34:

22 ayar el işlemesi olmayan taşsız sade bir model bulabilirsen al o zaman zarar etmezsin ama 22 ayardan düşük alırsan istediğin kadar işlemesiz taşsız bi model al her türlü zarar yaparsın

Özel günler de takarım diyorsan zarif bir set alabilirsin, ama yatırım diyorsan setten yatırım olmuyor ne yazık ki canım, bozdurunca zarar ediyorsun madem işin yatırımını düşünüyorsan bilezik al.. :KK31:

nişanda set olarak bildiğim kadarıyla üçlü set diye günlük kullanılan ince bi kolye yüzük ve küpeden oluşan bi takım takılıyo tabi bu isteğe bağlı biraz bana üç tane bilezik taktılar set istemediğim içinde her zaman kullanabileceğim yarım lirayı taşlı bi çerçeve yaptırıp kalın bi zincirle kolye yaptırdık çok güzel oldu ve zararıda yok hem kullanışlı öylede yaptırabilirsin set alıp takan şu ana kadar kimseyi görmedim böyle zararda etmez bozulunca lira sonuçta

nişanda set olarak bildiğim kadarıyla üçlü set diye günlük kullanılan ince bi kolye yüzük ve küpeden oluşan bi takım takılıyo tabi bu isteğe bağlı biraz bana üç tane bilezik taktılar set istemediğim içinde her zaman kullanabileceğim yarım lirayı taşlı bi çerçeve yaptırıp kalın bi zincirle kolye yaptırdık çok güzel oldu ve zararıda yok hem kullanışlı öylede yaptırabilirsin set alıp takan şu ana kadar kimseyi görmedim böyle zararda etmez bozulunca lira sonuçta

Evet canım cok dogru söyledin. bende o şekilde yaptırabilirim. nişanda normal set takılıyor bizde fakat ben normal seti kullanamayacağımı biliyorum bu yuzden senin dediğin gibi kenarları cerceveli sarı lira yaptırtabilirim :KK16:

Evet canım cok dogru söyledin. bende o şekilde yaptırabilirim. nişanda normal set takılıyor bizde fakat ben normal seti kullanamayacağımı biliyorum bu yuzden senin dediğin gibi kenarları cerceveli sarı lira yaptırtabilirim :KK16:

şu an çok moda bu çerçeveli liralar ve bence set takımlarından daha gösterişli duruyo ben düğünde olan liralarlada daha sonra bilekliğinin yaptırmayı düşünüyorum arkadaşım yaptırmıştı ve inanılmaz şık ve ağır duruyo tavsiye ederim tatlım hem kolyemlede takım olur :)

şu an çok moda bu çerçeveli liralar ve bence set takımlarından daha gösterişli duruyo ben düğünde olan liralarlada daha sonra bilekliğinin yaptırmayı düşünüyorum arkadaşım yaptırmıştı ve inanılmaz şık ve ağır duruyo tavsiye ederim tatlım hem kolyemlede takım olur :)

Annem yaptırdı bana çeyreklik bileklik canım güzel duruyor

başlığınızı okudum yazmadan geçmeyin demişsiniz bende yazayım dedim :)

bu arada benimde düğün haziranda inşallah , asker yolu gözlemekten yaptığım pek bi hazırlık yok. takı işiini düşünmemiştim 5i bi yerde istiyordum ama vazgeçtim bu düşüncede galiba..

banada nişanımda set taktılar. 22 ayar işçiliği az olan harika model setler var onlardan tercih ederseniz eğer zarar etmeyeceğinizi düşünüyorum.

Zarif setlerden alabilirsiniz bence .
Otantik bir set alacagim ben .
Bilezikten falan çok hoslanmiyorum ondan.

Bende düğünden önce kararsızdım. Çerçeveli kolyeler varya ortasında altın oluyor, öyle birşey aldırayım hem zarar etmez diyordum. Öyle bir kolye ucu olsun zinciride biraz kalın olsun gerdanlık gibi durur diyordum. Öyle birşey aldık, set olarak küpesi yüzüğü bileziği kolyesi. Ama Gelinlik üzerine biraz basit kaçıyor. İçime sinmedi orta halli bir sette aldırdım. Bir defa olacak birşey. Başka zamanda bana set alsa böyle anlamı olmazdı. Çok şık pahalı olmayan setler var. Bence mutlaka aldırmalısın. Zaten düğünde çeyrek falan misafirlerden geliyor. Bozdurulacaksa onlar bozdurulsun. Sete gelene kadar.

X