Sessiz bebek

Mamasboy

Guru
Kayıtlı Üye
24 Mart 2015
8
0
286
44
Merhaba, güzel anneler. Oğlum haftaya 6 aylık olacak. 15 günlükken süt aspirasyonu oldu 2-3 dakika sürdü. Doktor baktı nörosonografi yaptırdık. Küçük bi kist vard. Ama önemsiz dediler, doğuştanmış o. Sorun şu ki, bebeğim sessiz. Hiç öyle konuşkan, agulayan bebek olmadı. Sosyal gülümseme, ismine tepki, eşyalara uzanma falan var. Sık sık olmasa da sesli gülmeleri de var (cee yaptığımızda). Bazen çığlık atma, mızırdandığında aaa ııı gibi sesler çıkarıyor. Ama konuştuğumuzda sadece gülüyor. Bebeği sessiz olup düzelen, vaktinde babıldayan var mı?

Son düzenleme:
Merhaba, güzel anneler. Oğlum haftaya 6 aylık olacak. 15 günlükken süt aspirasyonu oldu 2-3 dakika sürdü. Doktor baktı nörosonografi yaptırdık. Küçük bi kist vard. Ama önemsiz dediler, doğuştanmış o. Sorun şu ki, bebeğim sessiz. Hiç öyle konuşkan, agulayan bebek olmadı. Sosyal gülümseme, ismine tepki, eşyalara uzanma falan var. Sık sık olmasa da sesli gülmeleri de var (cee yaptığımızda). Bazen çığlık atma, mızırdandığında aaa ııı gibi sesler çıkarıyor. Ama konuştuğumuzda sadece gülüyor. Bebeği sessiz olup düzelen, vaktinde babıldayan var mı?
Benim oğlum Allahım ne sessiz bebekti sonra bişey oldu 1 yaşından sonra şuan 12 yaşında hala hiperaktif 😀

Biz böyle bir durum yaşamadık ama benim kızım da sanki o aylarda boyleydi. Genelde 9-10 aydan sonra daha aktif oluyorlar iletişim konusunda

Aguluyormuydu peki? Ne zaman konuşmaya başladı? Ve ya babıldamaya hatırlıyormusunuz?
Acikcasi ben kızımın böyle uzun uzun aguladigini hiç hatırlamıyorum. Ancak aktif olarak 8-9 ay civarı baslamisti. Şu anda 20 ayının icinde. Konuşma konusunda son birkaç aydır fazla gelişme var. Önceki aylarda anlamlı üç beş kelime şeklinde ayına uygun ilerledi öyle

Bizde 7 aylık olduk arada kendi kendine söyleniyor ya da iste cok keyifli olacak ki bize cevap veriyor çoğunlukla bizimki de sessiz kendi halinde hep oyuncaklariyla takılıyor 😊 annelik cok garip ya valla sakin olduklarında bile insan bir şey arıyor iste bende öyleyim seni çok iyi anlıyorum

Doktorlarınız normal mi diyor? Bir kızım var şimdi 3 yaşında. Ben onunla kıyaslıyorum. Bebekken sürekli kendi dilinde konuşurdu agulardı falan :(

evet erkek ama ben bu durumun doktorluk olduğunu düşünmüyorum her bebek farklıdır gercekten bir problem olsa anlarsınız emin olun benim kendi açımdan içim rahat

Evet doğru söylüyorsunuz doktorluk birşey yok :) sadece kızımla kıyaslıyorum onun için böyle oluyor :)

Back
X