sesinizi nasil koruyorsunuz?

Elaray

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2014
707
567
Soruyu umarim dogru yere acmisimdir. Ben suan staj dönemindeyim. 4 ay oluyor henüz. Sorunum suki, sesim cok gür bir ses degil zaten. Ve birde bagirinca sesim hepden kisiliyor. Gecen haftada beri sesim kisildi ve bogazim agriyor. Siniflarimda pek kolay ve sessiz olmadiklarindan sesimle ilgili sknti yasiyorum malesef..

Sizler neler yapiyorsunuz sesinizi korumak icin? Tavsiye verebilirseniz cok sevinirim.

Benim cok sesim kisilmaz ama genelde hep sicak seyler icerim cay kahve falan belki ondandir bende staja basliycam

ders anlatırken siyah çay,adaçayı elimden eksik olmaz arada boğaz pastili alıyorum

Öğretmenler neden çok çay içiyor sorusunun cevabıdır anlattıkların :) Ben öğretmenliğe başlamadan önce çay çok içmezdim kahvaltı dısında hiç aramazdım ama okulda eksik olmuyor sıcak olunca boğazımı yumuşatıyor. Adaçayı, yeşil çay alternatiflerini değerlendirebilirsin. Eski okulum çok gürültülü olduğu için mesela sıcak suya tarçın kabuk ve karanfil katardım etkili oluyordu.

sesınızı kontrol etmeyı deneyın
bagırmayın
ses kontrol teknıklerıne bakabılırsınız sınıf dısıplınınde
sız bagırdıkca ogrencı daha cok bagırır

ben her zaman cok yuksek sesle anlatan ogretmenlerın ıyı olmadıklarını dusunurum
ogretmenlık hayatımda yuksek sesı sadece dıkkat cekmek ıcın kullandım

Evet ben de sınıfta çok bağırmam,zaten sınıfta ses yankı yapıyor ne gerek var! Ama ders anlatırken çok konuşunca boğazda kuruluk oluyor ister istemez.Bunun da tek çaresi boğazı ıslatmak(çay ve türevleri)

14 yıllık öğretmenim ilk yıllarımda çok bağırırdım larenjit faranjit vb eksik olmazdı. Şimdi ilk derse girince normal konuşma tonumun bir tık üstünde konuşarak sesimi daha fazla yükseltmeyeceğimi ve duymak istiyorlarsa sessiz olmak zorunda olduklarını anlatıyorum. Lisede olduğum için öğrenciler bu kurala uyuyor. Kolay gelsin

Özel kurumlarda çalıştığım için maksimum 25 kişilik sınıflarım oluyor ve beni çok yormuyorlar ama bazen zıvanadan çıktığım oluyor sesim de her zaman gür ve baskın bir sestir bağırmasam bile bağırıyormuş gibi çıkıyor ve bu konuda pek zorlanmıyorum. Ama bağırınca da boğazım ağrıyor eh bize kahve çay izni de olmadığı için hatta gebe olduğum zamanlar hariç hiç oturmadığını için de pek korunamıyordum maalesef

sınıfta ders anlatırken de tenefüslerde de sürekli ılık su içiyorum bir de bağırmadan kalemi masaya vurarak vs dikkatlerini çekiyorum. bağırmaya ses dayanmaz hocam günde sekiz saat öğretmenlere de yazık

öğretmen değilim ama öğrenci olarak, çok bağırmanıza gerek yok. kimya hocamız normal ses düzeyinde ama tek düze olmayan bir tonda anlatırdı dersi. baktı sınıf konuşuyor o zaman anlık sesini yükseltirdi. sürekli yüksek seste anlatırsanız dikkat çekmeniz zor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…