• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sesimi duyun arkadaşlar- neler oluyor bize

acemiperi

Şükür Rabbime
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2008
8.605
524
363
belki de bu konuyu bir derdim vara açmam gerekiyor bilmiyorum.

ben birine yardım etmeye çekinir oldum artık. etrafta o kadar çok sahtekar yalancı var ki....
bir gün bir teyze ilaç alacağını ve 5 tlsinin çıkmadığını oradan geçen bir kızın kendisine 2 tl verdiğini söyledi. çok zor durumdayım dedi tabi hemen çıkarıp 5 tl de ben verdim. ama o teyze yarım saat boyunca (benim görebildiğim bu kadar) her geçenden para istedi :oklava:
bir başka gün dolmuşa ayağı sakat bir adamla (dolmuştan inip binişi çok çevikti) annesi bindi. dilencilik yapacakları mekana gelince indiler :oklava:

ankara maltepe camiinde sabah-akşam mesai yapan (çok ciddiyim işe gelir gibi sabah geliyor akşam hava kararınca gidiyor) bir teyze, kocatepe camiinde 2 kızını büyüten (!) bir anne var :oklava:

yine bir gün kızılayda iyi giyimli orta yaşlı kapalı bir bayan yanıma yaklaştı "kızım dilenci değilim. kimseye söyleyemedim.asker annesiyim. yol param kalmadı geri dönecek 17 tl lazım. kimseye sormak istemedim çok utanıyorum. seni görünce halini ( ben kapalıyım ve sanırım yüzümde yolunacak kaz yazıyor çünkü tüm dilenciler beni bulur) ondan sana sordum dilenci değilim" dedi. ben de biraz para verdim içimden de geçmedi değil yalan mı söylüyor diye.

bıktım artık bu durumdan. iyi niyetimin suistimal edilmesinden yoruldum. onlar yüzünden gerçek ihtiyaç sahiplerine de yardım edemiyorum. "veren el alan elden üstündür" sözü bile işleyemiyor.

yakın zamanda çok zor durumda olduğunu söyleyen birinden kanıt istedim ve şu an kendimden çok utanıyorum. hali içler acısıydı ve ben onu belki de çok gurur kırıcı bir duruma düşürdüm :1no2:

bunları sizinle paylaşmak istedim. çok doluyum. fırtınalar koptu içimde

Sana özgü bir durum değil bu inan hepimize yanaşıp aynı sözleri söylüyorlar çok güvenilir bir ifaden var haldan anlar birine benziyorsun çok duydum bu lafı ben Tanrı için yapabildiğim yardımı yapıyorum açılan elleri genelde boş çevirmiyorum.Enayi yerine konduğumuda düşünmedim açıkçası ben veriyorum onların boynuna günahları içime şüphe düşürürsem bir gün gerçekten yardım etmem gereken birine ulaşamam ve vicdan azabım büyük olur ayrıca şüphe ile verilen yardımın sana çokta bir yararı yok.Ondan seni etkilemeyecek şekilde uzat elini paylaştıkça büyür herşey...
Esenkal...

Sana özgü bir durum değil bu inan hepimize yanaşıp aynı sözleri söylüyorlar çok güvenilir bir ifaden var haldan anlar birine benziyorsun çok duydum bu lafı ben Tanrı için yapabildiğim yardımı yapıyorum açılan elleri genelde boş çevirmiyorum.Enayi yerine konduğumuda düşünmedim açıkçası ben veriyorum onların boynuna günahları içime şüphe düşürürsem bir gün gerçekten yardım etmem gereken birine ulaşamam ve vicdan azabım büyük olur ayrıca şüphe ile verilen yardımın sana çokta bir yararı yok.Ondan seni etkilemeyecek şekilde uzat elini paylaştıkça büyür herşey...
Esenkal...

biliyorum şüphe ile yardım vermiyorum zaten. genelde gözümün tutmadıklarına hele ki dilencilere hiç yardım etmem. gerçek ihtiyaç sahiplerini bulmak istiyorum ama onlar da herşeyi içine atıyor dertlerini kimseye söyleyemiyorlar Çok üzgünüm çoook

hepimizin başına geliyor bu canım..kimin gerçek kimin yalan söğlediğini her zaman bilemiyoruz..ama ya gerçekse , bu yalancılar yüzünden doğru söğleyenide hep yalancı zannetsek ..
onun için hergeceyi Kadir , her kapına geleni Hızır bil, sözünü söğlemek istiyorum...

hepimizin başına geliyor bu canım..kimin gerçek kimin yalan söğlediğini her zaman bilemiyoruz..ama ya gerçekse , bu yalancılar yüzünden doğru söğleyenide hep yalancı zannetsek ..
onun için hergeceyi Kadir , her kapına geleni Hızır bil, sözünü söğlemek istiyorum...

teşekkür ederim yorum için.

Ben bu durumda vicdanımı, iç sesimi dinliyorum ve kibarca ortsmın kötü olduğunu mesela bilet parası

isteyen oteyze için gelin biletinizi alayım ...aç olduğunu söyleyen çocuklar için size yemek

ısmarlıyım....vs gibi yardımlar yapmaya çalışıyorum.....evimde hasta annem var derse adresinizi

verirseniz size yardım getirebilirm diyorum....ama söylediğiniz gibi kandırmak, sömürmek, hakkı

olmayanı almak bir meslek olmuş....

Back