• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ses kaydı delil sayılır mı?

mavies

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2017
16
4
1
29
Aile icinde şiddet oldu. 1 gün sonra ortalık biraz duruldu ve sakin bir şekilde tartışılırken şahıs dövdüğünü söyledi tehdit etti vs.. bunları ses kaydına aldım. Bu delil sayılır mı ??

Aile icinde şiddet oldu. 1 gün sonra ortalık biraz duruldu ve sakin bir şekilde tartışılırken şahıs dövdüğünü söyledi tehdit etti vs.. bunları ses kaydına aldım. Bu delil sayılır mı ??
sayılır diye biliyorum

Delil olarak sayilmaz hatta kisinin rizasi olmadan ses kaydi almak suctur cezA alirsiniz.

Gizli ses kaydı yasak ve delil niteliği taşımaz, kanuna aykırı, suç

Mahkemeye sunarken başka türlü ispat etmem mümkün değildi diyin.mahkemenin inisiyatif de delil sayabilir ama sayilmayabilir de ama kanaat getirir .yani delil saymasa da bile orda o suçu işlediğini bilir ona göre ceza keser :) ama karşı tarafta özel hayatı gizliliğini ihlalden dava edebilir ama önemli değil darp raporu alın muhakkak yok sa siz suç lu olursunuz .

Karşı taraf şikayetçi olursa hakkınız da dava açılır ve delil niteliğinde değerlendirilmez, darp raporu alırsanız ses kaydı gibi şeylere ihtiyacınız kalmaz

Suç işlemiş olursunuz izinsiz ses kaydı sunarak

Zaten burada kayıt tutmaya gerek yok şiddet gören rapor alabilir yahut ağzı ile şiddet görüyorum diyebilir bu kadar

sayılmaz sen ondan habersiz yaptığın için ses kaydını sen suçlu duruma düşebilirsin

Back