Premature Bebekler Servikal yetmezlik belirtileri ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi enny
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

enny

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2009
396
50
298
İstanbul
Arkadaslar merhaba inşallah yardımcı olursunuz bana ! Ben 3 kez hamile kaldım .ilki Spontan diğer ikisi ivf ile oldu ve 3 bebeğimizide kaybettim ilki kimyasal dūsūk ,ikincisi 7haftadan itibaren kanamalı bir gebelik ve 16 ve 18 de suyum geldi .ikincisi ikiz ve 9. Haftada kanama ile başlayan en sonda 18. Haftada ağır kanamayla yine dogum yaptım üstelik ikizdi üstelik tek embiriyo ve ikiz .simdi bütün araştırmalar yapıldı romatizmadan genetiğe emarlardan herseye bakildi .hiç bir şey bulunmadı elimdeki tek varolan ureplasma,microplazsma enfeksiyon ki bundan dūsūk olmiyacagini söyleniyor .rahim ağzı açıklığı olabilir diyor .drum .inanirmisiniz eksikliklerini göstermesin Allah ama Suna inanıyorum care sadece Allah .simdi bana 12. Hafta da dikis atilicak ,kan pihtilasma sorunum olmadıgı halde coraspin kullanicam . size danışmak istediğim

- servikal yetmezligi olan arkadaslarım , sizdede 7 ,8 yada benzer haftalarda kanamanız oldumu.?

-kanamalı gebelik mı geçirdiniz dikişe kadar?

-pihtilasma sorunu olmadıgı halde coraspin kullandinizmi ?

-Dikisiniz atıldı ve kaçıncı haftada dogum yaptınız .?

Sadece yasiyanlar anlar bu durumu oyuzden size danışmak istedim. inanın onceden tip çaresini bulur derdim simdi hiç güvenmiyorum inanmıyorum sadece Allah'a tevekkül ediyorum .en zoru ne biliyormusunuz her hamileliğimde bir arkadasım hamile kaldı ve ben kimseye müjde veremeden bebebklerimi kaybettim ,herkes bebek yapsana diyip diyip duruyor ugurladigim bebeklerimi bilmeden ve baskalarının bebeklerine baktikca yolda hamile bir kadın görünce icim yanıyor :....((

Umarım guzel umut verici cevaplar alırım ?

geçmiş olsun canım kayıpların için çok üzüldüm. bende de servikal yetmezlik var. sorularına cevap vereyim:

1. benim de 5. haftada lekelenmem vardı progestan kullandım...

2. benim dikişim 13 artı 4 te oldu. 9 artı 3 te yoğun kanamam oldu hastanede yattım geçti.

3. pıhtılaşma sorunum var. cleksan 0.6 kullanıyorum 4 hafta olmadan öğrendim hamileliğimi o zamandan beri...

4. 32 artı 3 oldum inşallah 36 yı görürüm...

bu arada ağrın sancın oldu mu doğumlarında?

bir de rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum var mı topiğinde güzel dostluklar var. orada da paylaşım yapabilirsin...

Cnm cvp için çok teşekkür ederim arkadasım .insalah Rabb'imin izniyle 36 değil 38 olursun . Simdi benim ilk doğumumda suyum gelmiş olmasına rağmen açılma olmamış ! 4 gün suni sancı ile bile dogum yapamamıştım.ikincisinde 14 haftada serviks uzunluğum 2.5 ve kanamam başladığında 1,5 cm di ikincisinde suni sancı çok az aldım.ve dogum yaptım.

Benim sanırım ilkindeki yıpranmam sonucu ikincisinde bu gelişmiş olabilir ,tamam ama iste sorunum gercekten bumu? Yoksa başka birşeyimi?

Geçmiş olsun canım Rabbim hayırlı evlatlar bize nasip eder.Servikal yetmezlik nedeniyle doktorun teşhis koydu mu?Çünkü bundan sonra servikal yaparsan diğer doğumlarında servikal tedavisiyle olur.Ben ilk gebeliğimi 14.hafta biranda suyum geldi tık diye kapak sesi duyar gibi oldum ama anlayamadım,sonra kanamalarım başladı.Kürtaj oldum, 2.gebeliğimde 23 haftalıktı erken doğum yaptım, doktora gittiğimde ağrısız bir şekilde sadece karnında çok hafif agrı oluyor aniden bebeğin su kesesi geldi ,birden kanamalarım başladı.Sonuc şu bence bizler riskli gebelik uzmanlarına gidip bütün tahlilleri yaptırıp öyle hamileliği düşünmeliyiz.Allah yardımcımız olsun hepimize Annelik duygusunu tattırır.Aminn!

sağ olasın. ilkinde anlattıkların rahimin açılmaması nedeniyle bence servikal yetmezlik değil. ikizlerde de çoğul gebelikten ya da enfeksiyon gibi farklı nedenden olabilir. bence de tüm evraklarınla riskli gebelik dr si ile görüş...

cnhb senin rahim ağzı yetmezliğin daha önceki yaşadığın sorunlarlamı tanı konuldu sen dikiş attıldığı zaman düşük tehlikesi riski varmıdır denildi mi?Çok sorularım olucak ama;

1- 13 hftada atılan dikişte riski nelerdir
2-9 ay boyunca istirahatmı yapmalısın
3-Servikal nedeniyle ilaç, iğne çokmu kullanıyorsun
4-Ağrıların cok varmıdır?

Ben simdi bir perinitoloji uzmanına gidiyorum .gebeliğim ivf ile olacağı için Kasım gibi planlıyoruz .inşallah bu zamana kadar tüm araştırmalar yapıldı suanın plan 12 haftada dikis coraspin kullanımı bu ! Bunu deniyicekmisiz bana tam anlamıyla yetmezlik tanısı konulamiyor ! Kafam karışık allahıma tevekkül ediyorum .belki sizlerde bana bir ipucu verirsiniz diye yazdım sordum ki size yaşayanlar çünkü bence selardan daha iyi bilebiliyor bazen !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…