• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sert çatlak ayak topukları çok rahatsızzzzz ediciii:(((

yediverenim

Kendimi bulmaya geldim.!
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2016
504
274
18
29
Merhaba arkadaslar napsam gecmiyo gunluk yasantima rahatsizlik veriyo bu ayaktaki catlaklar sertlikler ayakta uzun sure durunca cok agriyo sizce nasil gecer bilgi verirseniz sevinirim bide evliyim eslerimiz rahatsiz oluyo malum :(

Özellikle gece yatarken vazelin sürüp çorap giyin birde keselemek işe yarıyormuş.

Ayağınızı fazla ıslatıyorsanız çok iyi kurutun bi de terliksiz çorapsız yere basmamaya özen gösterirseniz çatlaklar kapanır kısa zamanda.

önce ayaklarınızı yani topuklarınızı ponza taşı ya da ayak törpüsü ile güzelce temizleyin varsa ayak bakım kremi ya da vazelin ile kremleyin çorap giyip yatın ertesi sabah yumuşacık olucak.her gün kreminizi sürün haftada birde mutlaka törpüleyin terliksiz asla gezmeyin.

Ponza taşı ayak tabanlarını daha da sertleştiriyor. Eğer ayaklarınızda aşırı sertlik ve çatlaklar varsa gratiste satılan exfloting foot mask'ı öneriyorum. Ayağınızı 1-2 saat bekletiyosunuz 1 hafta içinde soyuyor. Onunla bi kez soyup bi hafta bekledikten sonra öğütülmüş deniz tuzuyla (normal tuz gibi ama daha keskin ve daha zor erir) duştan sonra ayaklarınızı kurulayıp peeling yapın. Nemlendirici olarak vazelin asla önermiyorum ben hobby'nin çay ağacı yağlı kremini kullanın bence (lapitak'ın yarı fiyatına ama aynı etkiyi verir) sürdükten sonra da ısıttığınız havluyla sararsanız yaza pembe pembe topuklar :)

Back
X