Sero'nun Spor ve Sağlıklı yaşam günlüğü

Kedibochi

"May the bridges I burn, light the way"
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2011
14.500
23.162
Merhaba,:KK3::KK3:

Yaklaşık 3 yıldır zaman zaman kısa aralarda versem spor,diyet ve sağlıklı yaşam ile içli dışlıyım.
Bu topik benim günlüğüm olacak.
2010 Ekimde başlayan hikayemi kısım kısım paylaşacağım sizlerle.
Hayırlı ve uğurlu olsun:KK8::KK8:

Son düzenleme:
Kendimi bildim bileli tombuldum, sadece ortaokul 1. sınıfta ince olduğumu görüyorum fotolarımdan. Okul uzaktı ve ben günde yaklaşık 1,5 saat yürümek zorundaydım.O zamanlar yaygın bir servis ağı yoktu. Demek ki spor gerçekten herşey...

Lise yıllarımda 70'li kilolardaydım.Boy 165 cm.
73 civarında iken lise bitti ve ben biraz hareketi artırarak 67 kiloya indim ve yıllarca bu kiloda kaldım.Bir ara aşık olup 63 kiloya kadar inmiştim ama iştahım sayesinde hepsi geri geldi:KK31:

Genel olarak 67 kilo civarında kaldım hep, taki eşimle tanışıncaya kadar.
Evlendiğimde 72 kilo idim, 2010 ekim ayında 76 kiloyu gördüm :KK50:
Ve o an kafama dank ettiği an oldu, kilomu hep ciddiye almıştım ama hiç bu kadar kilo almamıştım.
Evlenince kilo alınıyor derler ya hakikaten öyle.Eşim de nişanlılık ve evlilik döneminde yaklaşıl 25 kilo aldı..

Ekim 2010 dan mayıs 2011 e kadar spor ( evde eliptik bisikletimle haftada üç kez 25-30 dk çalışma ) , sağlıklı beslenme ve KK daki diyet gruplarından gaz alarak 76 dan 63 kiloya kadar düştüm..

Harika hissediyordum kendimi ama 62 nın altına bir türlü inemiyordum..
O ara yeni bir yöntem araştırdım ve dukan diyeti ile tanıştım. Mayıs 2011 de başladım ve eylül 2011 de 58,8 e kadar düşmüştüm. Fakat devam ettirmesi çalışan biri için çok zor olan bir diyet bana göre.En azından bana öyle oldu ve diyeti bırakmak durumunda kaldım.:KK14:
Bir süre kilo almıyorum sanıyordum ama kiloların geri gelmesi uzun sürmedi 2012 şubat 61-62 civarı, agustos 63,5 ve geçen hafta tartıldığımda gözlerime inanamadım..:KK53::KK53:

Psikolojik sınır olan 65 i geçmiş 65,4 kilo olmuşum ..Aman allahımmmmmmm:KK53::KK53:
Neyseki artık bu işin sporsuz olamayacağına kanaat getirmiş 30 ekimde jillian michaels'in 30 days shred'e başlamış bulunuyordum.
Karnım ilk başladığımda yayvan ve şişkindi en azından o güne kadar biraz inmişti Allah bilir ilk başladığımda kaç kiloydum :KK50::KK50:

Bugün 20. günüm oldu, aralarda annemi ziyaretim sebebi ile mecburen verdiğim 4 gün ara hariç ara vermeden devam ediyorum...

Bu arada spor öncesi her gün 1000 mg L'carnitin ve daha önce tatlı isteğini kestiğini okuduğum chrome picolinat alıyorum.
Chrome işe yarar mı bilmiyorum daha önce almış bulundum, madem aldım kullanayım diyorum.

Bir de büyük boy protein tozum var evde spor sonrası ondan da bir ölçek alıyorum.Yaklaşık 50 gr protein oluyor.
diyet olarak pek dikkat etmiyordum ama geçen pazartesiden beri protein agırlıklı ve az karbonhidratlı beslenmeye çalışıyorum.

Bu cuma 65,4 ün altına inebilecek miyim bakalım.

Aynen devammmm:KK55:

Son düzenleme:
Şu andaki programım Jillian Michaels 30 days shred.
İlk leveli tamamladım, her level 10 gün sürüyor.
İlk levelin 9. günü anneme gittiğim için dört gün ara vermek zorunda kaldım.
Gelince level 1 i tamamladım ve şimdi level 2 deyim.Dün akşam 5. günü yaptım.
Kaldı 5 gün.

Sonra Level3 de tamamlayıp yine Jillian'ın rippedine başlayacağım.
Sonra 6w6p diye bir program
Sonra revolution.
Sonra da insanity filan Allah ne verdiyse inşallah :KK8::KK8:
İnsanity okuduğum kadarı ile çok zor bi program o yüzden onu tam kondisyona erdiğimde yapmak istiyorum.Yine de zorlayacaktır ama nefes nefese kalarak yapmak istemiyorum.

günlüğün hayırlı olsun kedicik yaaavv benimde totoyu kaldırmam gerek leslie yapayım dedim 10 dk zor dayandım ayrıca sürekli tozlanan koşu bandımda bana bakıyor başlamak istiyordum belki sana bakar bende yaparım(kendimi çok halsiz hissediyorum daha önce b12 kullanmıştım yine kullanmam gerek galiba)

günlüğün hayırlı olsun kedicik yaaavv benimde totoyu kaldırmam gerek leslie yapayım dedim 10 dk zor dayandım ayrıca sürekli tozlanan koşu bandımda bana bakıyor başlamak istiyordum belki sana bakar bende yaparım(kendimi çok halsiz hissediyorum daha önce b12 kullanmıştım yine kullanmam gerek galiba)

Aaa selam doga,
Hoşgeldin topiğime, sağol :KK16:
Eve geldim az önce, ofiste karnitinimi de almıştım giyindim ama başlayamadım hala.
Canım sıkkın biraz kolumu kaldırasım yok, ama yine de başlıyorum hadi bakalım

Level 2 /6
:KK55::KK55::KK55::KK55:

30 days Shred'e başladığımda ölçülerimi almıştım.
Programım bittiğinde karşılaştırma yapacağım.
Bel : 80 cm
Gögüs : 92 cm
Kalça : 102 cm
Basenler ;( en şikayetçi olduğum bölgeler )
Üst Boğum : 100 cm
Alt Boğum : 102,5 cm

Bacak :
Üst bacak ( uyluk ) : 61,5 cm ( şikayetçi olduğum 2.bölge )

Üst Kol : 29 cm
Ayak bileği : 24 cm ( çok kalın belki incelir :KK1: )
Dizin hemen üstü : 39,5 cm ( Burası da çok tombul incecik olsun istiyorum yaa :KK12: )

Level 2/7 ye geldi sıra.
Eve geleli 45 dk yı geçti giyindim ama yerimden kalkamadım.
Reglim yaklaşıyor çok fena iştahım açık, eve geldim bide yememem gereken şeyler yedim

Canım sıkkın iken hiç yapasım olmuyor ama yapmak zorundayım.
Ve kalktım yapıyorum:KK55:

Ve bugün geldik Level 2-8 e..
Günler ne çabuk geçiyor.Sanki daha dün programa yeni başlamış ve ağrılardan şikayet ediyordum.
Ne zaman geçecek diyordum...
Şimdi programın son bölümü olan Level 3 e geçmek için gün sayıyorum.
Karakter olarak pek sıkılganım, her gün aynı şeyleri yapmak can sıkıyor. Çözümü videonun sesini kısıp yanında başka bir playerda bir film dizi vs açarak kafamı spordan diziye kanalize etmek.
İşe yarıyor :KK51:

Ah ah ne yazık ki bugün eve geç geldim.
20.30 da..
İş çıkışı markete gitmemiz gerekti ee anca gelebildik.
Sonra ev ahalisini doyur sofra topla vs derken şu saat oldu ..
Jillian 30 sd leve 2*8 yalan oldu :26:
Üzgünüm günlük :18:
Ama moral bozmak yok tümüyle bırakmıyorum ya.Bugünde kaslarım dinlenir :KK31:

Eveeeet..
Bugünde level 2/8i tamamlamış bulunuyorum.
Bu levelin bitmesine 2 gün kaldı.
Reglime ise tam bir hafta..İştahım açık :26:

Saat 17.00 de işyerine götürdüğüm 1 kase yeşil mercimek yemeğini ekmeksiz kaşıklamıştım mutfakta.
Eve gelince bişi yememe düşüncesindeydim ama spor bittikten sonra içim çok kazındı, eşimden artan salatayı bir dilim ekmekle yedim.
Oda yetmedi bitane unonun minik çikolatalı kruvasanından yedim 1tane:26::26::26:

Son düzenleme:
Selam günlük :KK3:
Bugün eşim diğer laptopu işyerine götürmüş dizi izleyerek yapamıyorum ama level 2-9 a başladım
Kaldı 1 level 2 10 level 3.
Günler çabuk geçiyor doğrusu..
Yapmasam da geçiyordu ama şimdi yapıyorum da geçiyor, altı yedi ay sonra incecik sportif bi beden edinirmiyim edinirim.
Bu mesajlarımı da okur gülümserim bakarsınız:KK53::KK53::KK53:

Ara vermiştim ter soğumadan devam, bu akşam yalan dünya var yetişmem lazım :KK52:

Selam sevgili topikim,
Farkettim ki bir süredir uğrayamamışım sana. Yeniden merhaba.
Bu arada tembel sahibin sonunda Jillian 30 days shred Level 2 yi de tamamladı.
Ana topikteki arkadaşlarımın sonsuz desteği ve motivasyonu sayesinden ilk kez bu kadar kararlıyım spor konusunda.
Ve dün level 3 e başladım...
İlk gün gerçekten çok zorladı, mekikler filan epey zorluyor ama artık push up ları daha bir gerçeğine yakın yapıyorum.
Eskiden kasılıp kalıyordum.
Kesinlikle gelişme var, eskiden merdiven çıkınca koşunca nefes nefese kalıyordum, tam olarak çocukluğumdaki gibi olmasa da - ki yaş gelmiş 35 e - koşup zıplıyorum ama öyle tıkanmıyorum.
Spor yaparken içimden bir sürü küfür ediyorum :26: ama günlük hayatta bana verdiği güç,rahatlık özgüven gerçekten çok güzel.
Umarım bunu bir yaşam biçimi haline getirebilirim, zaten bu topiki onun için açtım.

:KK51::KK51:

Selam sevgili topik,
Sahiben dün 3/3 tamamladı kaldı 7 gün.
Hani benim açık mavi dar bi kotum varya kemersiz giyebildiğim görünüşe göre artık kemer takmak zorunda kalacam çünkü düşüyor gibi kalçamdan.:KK52:
Oysaki homini homini yiyorum abartmasam da normal yememe devam ediyorum yine de inceliyorum fakat kiloda pek bir değişiklik yok.
Henüz regl olamadım ayın 1 'i gibi bekliyorum bi gelse teyzem o zaman iştahım da azalacak kilo verebileceğim inşallah.
Haftaya cuma tartılacağım ve inşallah güzel bi sonuç alacağım.
23.11.2012 de 64,5 kiloydum:26:

slm canım topikin varmış yeni gördüm, hayırlı olsun.. uğrarım arada.. yaşımız da yakınmış senle hadi bakalım yol arkadaşım senin yolundan gitmek ve senin kilona gelmek dileklerimle.. inşallah hep birlikte hedefimize ulaşırız..

slm canım topikin varmış yeni gördüm, hayırlı olsun.. uğrarım arada.. yaşımız da yakınmış senle hadi bakalım yol arkadaşım senin yolundan gitmek ve senin kilona gelmek dileklerimle.. inşallah hep birlikte hedefimize ulaşırız..

O spor kankam gelmiş hoşgeldinnn:KK53:
Ne zaman farkeder de gelir diye bakıyordum nihayet geldin :KK70:
Yaşlar yakın sölemiştim sana ama onu da yeni farkedion.
Umarım dediğin gibi bu yolda beraber yürürüz:KK31::KK31:

Şu an karın hareketlerine geldim, şimdi o yıkıcı makas hareketini yapcam fenalardayım :26:
Pilavımda ocakta nefeslenirken onu da yaptım hahaha çok hamaratım :KK53:

:KK1::KK1::KK1::KK1:

Hey ya nasıl konuşur olduk dalga geçiyoruz resmen ölümle, maya bizi bozdu :) Toparlanma zamanı hop bir iki üç :13:

Hahha senin lafa girişin daha az komik değil.:KK52:
Hey yo! dostum!
Nasıl konuşma bu böyle :KK70:
Ölümle dalga geçmek mi haşa benim dalga geçtiğim başka :KK70::KK70:

X