Umarım bebeklerinizi sağ salim kucağımıza almışsınızdır. Ben de şuan aynı süreçten geçiyorum. Serklajım yok kanamalı olduğum için riskli bulundu dikiş atılmadı. 20.haftada bende detaylı ultrasonda öğrendim bu rahim kısalığının ne olduğunu, 2. 7mm çıkmıştı. Perinatolog dikiş şart kanama alanın olmasa dikmem lazım eğer kapanırsa kanama alanların kendi doktorun diksin mutlaka demişti ve raporada yazmıştı bunu. Fakat kendi doktorum dikiş atmadı. Ben birkaç kez hatırlatmama rağmen bu sefer 3.trimestera yaklaştık filan dedi yine atmadı. 26.haftada ve 30.hafta başında kanama yaşadım damla damla ve idrarla birlikte. 26 da tekrar ölçtü kısalığı 2.5mm çıktı. Hastanede yattım 3 gün. 28.haftada 2.3mm çıktı. 30.hafta başında damla damla kan gelince tekrar ölçüldü 2.5mm ve 2.8mm çıktı iki kez ayrı ayrı noktadan baktı.hunileşme var ama açılma yok.
Bende sürekli yatıyorum yemeği yattığım koltukta yiyorum. Tuvalet ihtiyacı dışında kalkmıyorum. Birde iğne vuruluyorum onun için hastaneye gidiyorum. Bir ara iğne içinde tanıdık hemşire eve geliyordu ben kalmayayım diye. Her neyse şuan 30+5 olduk.. İnşallah dikişsizde olsam bende kucağıma zamanında alırım bebeğimi
çok korkuyorum çok