Merhaba arkadaşlar.2 yıl önce 22 haftalık bebeğimi servikal yetmezlik yüzünden kaybettim.2 yıl sürdü toparlanmak ve tedavi ile tekrar hamile kaldım.bu hamileliğimde ikili test sonrası 14.haftamda önlem amaçlı serklaj yapıldı.serklajdan önce 4.5mm rahim uzunluğum vardı.serklajdan sonraki hafta kontrolde 4.4 mm ölçüldü.önlem amaçlı olduğundan bebek daha 130 150 Grlarda olduğundan hayatım hiç kısıtlanmadı.18.haftamda ki rutin kontrolde serviks 3.8 mme düşmüştü.bu arada progesteron fitil kullanıyordum günde 2 sefer. Yine yemeğimi yapıyordum pazarıma gidiyordum eşimle komşuma iniyor misafirliğe gidiyordum.ağır iş yapmıyordum sadece 21.hafta kontrolünde rahim uzunluğum 2.1mm düşmüş ve hunileşmem vardı. doktorum endol hap vardı kasılma önleyici.kasılmalarım oluyormuş ama ben hissetmiyorum bu servikal yetmezliğin en pislik tarafı bu sinsi sinsi geliyor buluyor bizi. Doktorum sürekli yatak istirahatı verdi.cuma günü kontrolüm var inşallah hunileşme kapanmış ve servisk biraz uzamıştır.tekrar aynı şey olmasından o kadar kotkuyorum ve onkadar moralim bozuluyor ki.bu durumu yaşayan sağlıkla bebeğini kucağına alan annelerden gelecek olumlu yorumlara ihtiyacım var. Var mı başına gelen