Serklaj

mumudihaba

6 MELEK ANNESİ
Kayıtlı Üye
27 Mart 2008
2.721
42
358
sevgili arkadaşlar özellikle hamile olan veya olmak için tedavi gören arkadaşlar ilk hamilleliğim spontan oldu anlamadığım henüz gençliğin tecrübesizlikle bebeğimi kaybettim daha sonra yıllar geçti tedaviler tedavile ilaçlar operasyonlar vs sonunda hamile kaldım ve yine aynı son bebeklerim gitti
anlayamıyordum acaba neden böyle acı tecrübeler yaşıyordum tm artık 16 haftalık hamile oldum düşük riskini atlattık dediğim anda düşük oluyordu
ultrasyonda bakıldığında gözüken bir problem yoktu doktorum dikiş atalım tedbir amaçlı olsun dedi ve ben daha hastane kapısından içeri bile giremedim suyum patladı bebeğim gidiyordu acil operasyon ve gitti ikizlerin bari birini kurtaralım derken enfeksiyon kapmışım ve onu da kaybettik
canım arkadaşlarım biz doktorumla bütün tedbirleri almamıza rağmen 5 ay hiç kalkmadan hiçbir iş yapmadan yemekte dahil kaçamadık aynı sonu tekrar yaşamaktan sizlerde eğer birkez düşük yapmış iseniz özekllikle 16 haftadan büyük iseniz daha dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum serklaj uygulanarak önlem alınıyor ve bebeğinize kavuşuyorsunuz ALLAH c.c. izniyle
İNŞALLAH BİRGÜN HEPİMİZ ANNE OLURUZ

Son düzenleme:
Cnm Merak Ettim Sen Kaç Bebeğini Kaybettin Böyle Ayni şeyleri Yaşamiş Daha önce Yazini Okumuştum. Sanirim Serklaj Sanada Yapilmamiş Dediğin Gibi Benim Içinde Gençliğimin Ve Ilk Hamileliğimin Verdiği Tecrübesizliği Yaşadim.. Ve çok Korkuyorum Bir Daha Hamile Kalirsam Böyle Sorunla Karşilaşmaktan.. Hoş Zaten Tüp Bebekle Olmuştu Bi Daha Ne Zaman Kalirim Bilemiyorum Ama Umut Dünyasi Işte... Bizede Nasip Olur Inşallah...

3 bebeğimi kaybettim ilk önce spontan hamile kalmıştım 16 haftalık olunca bebeğimin suyu geldi doğum yaptırıldı sonrada küretaj yapıldı içerisi temizlensin diye ama bu işlem yanlış yapıldığı için rahim yapışmış 2 defa histeroskopi ameliyatı oldum vede 16-20 haftalık ikizlerimi kaybett,kten sonra toparlayamadım kendimi 8 ay oldu hala düzensiz kanamalarım var ALLAHc.c şifalar diliyorum hepimiz için

Son düzenleme:
bana yanlış küretaj yapıldığı için yapışmış 100 kadından 4 de oluyormuş budurum ikinci küretajım doğru yapıldığı için sorun olmadı

ya arkadasım serklaj ne, bide spontan galiba oda ne.....ben ilk duydum.anlayamadımda.....nasıl teşhis konuldu....:a015:

serklaj rahim ağzı yetmezliğinde dikiş atılması canım..yani gebelikde rahim ağzında vaktinden önce açılma olursa daha fazla açılmasın diye dikiş atılıyor bu serklaj oluyor.
spontande yani arkadaş gebeliği kendi planlamamış sürpriz olmuş anlatabildimmi.kendiliğinden olmuş anlamında yani..

Teşekkür Ederim Cevabin Için Güzel Açilamişsin

defalarca Tedavi Oldum çok Ilaçlar Içtim
Maddi Olarak Yikilirken En Zoruda Yaşanan Manevi Yikimlardi
şu Anda Beni En çok Düşündüren En çok Kafama Taktiğim Tek Konu
Hamile Kalabilirsem Tekrar Bebeğime Kavuşabilecekmiyim
Her şerde Bir Hayir Vardir Bunun Bilincindeyim
Rahim Ağzi Yetmezliği Olmasi çok Düşündürüyor
Bir Türlü Atamiyorum Bu Düşünceyi Kafamdan
Ne Olacak Inşallah Bebeklerimizi Sağlicakla Kucaklarimiza Aliriz
Benim Gibi Serklaj Olmasi Gerken Herkez,

Amin

canım ilk kürtajını kim yaptı
neden yalnış işlem yapılmış.....

kismet aslinda
o zaman muayenesi gittiğim dr un arkadaşi
başka bir kadindoğumcu nöbetçiydi,
o dr yapmişti
zaten sonra o doktorun başka vukaatlarida oldu ve başka
bir ile tahin edildi
bende neden benimle ilgilenmedi diye biraktim kendi doktorumu

canım geçmişler olsun dilerim rabbim sanada bebegini kucagına almayı nasip eder benim bi arkadaşım var oda dogum sonrası dr hatası yüzünden bebegini kaybetti 3 yıldır her çareyi deniyo ama hiçbir sorun olmamasına rağmen hamile kalamıyo morali çok bozuk ama bişey yapamıyoruz

rabbim bütün hastalara acil şifalar versin

herşey kader kismet

evet serklaj rahim ağzı yetmezliği olan kişilerde çok işe yarıyor hatta ikiz üçüz gebelikler bile bu yöntemle çok rahat taşınabiliyor...inşallah bir dahakinde bu yöntemle bebeklerine kavuşursun

arkadaşlar benim ilk hamileliğimde bir sorun yoktu 9 ay boyunca hiç bir problem yaşamadım doğum normaldi son anda ters döndü sezaryan oldum 2. bebek istediğimizde her şey normal görünüyordu hamile kaldım ama 1 ay sonra düşük yaptım birkaç ay sonra tekrar hamile kaldım ama yine düşük yaptım doktorumu değiştirdim
doktorum rahim ağzı yetersiz dedi hamile kaldıktan sonra 9 ay boyyunca yatıcaksın fazla hareket yok dedi ve 4 aylıkken serklaj yapıcaz dedi ve bende 4 aylık olana kadar çok dikkat ettim ve 4 aylık olunca dikiş atıldı ve ben sürekli yattım 15 günde bir kontrole gittim sadece doktor ve tuvalet harici kalkmadım ve dikişten dolayı bir ağrı hissetmedim ve allahın izniyle doğum yaptım doktorum sezaryanla birlikte dikişimide aldı :ecrin_bebek:
korkmayın kızlar serklaj dan gerekiyorsa mutlaka yaptırın
allahım tüm isteyenlere versin :Saruboceq::Saruboceq:

canım tebrikler ne güzel bebeğine kavuşmuşsun
sanki bana yatınca bile olmayacakmış gibi 40 hafta geçmeyecekmiş gibi geliyor
inşALLAH hamile kalabilirsem bebeğime de kavuşturur rabbim
HAYIRLISIYLA

canım gecmıs olsun
aslında hepımıze gecmıs olsun
bende ıkı bebegımı kaybettım 10. haftalarda sorun kan pıhtılasmasıymıs
ıkısıde normal yolla ılk denemede olmustu
sımdı kurtajdan sonra 5 ay gectı ve olmuyor
zamanı var demekkı dıye beklıyoruz bakalım hakkımızda hayırlısı..

ben çok araştırdım bu konuyu
belki sırf bu konu üzerine 3-4 kitap okumuş gibi oldum diyebilirim
bu kadar umutsuz olma canım
rahim ağzı yetmezliği her 100 kadından 12 sinde oluyormuş ve teşhis konup ta zamanında serklaj yapıldığı zamanlarda yüzde 99 başarılı olunuyormuş

bende yaşadım aynı şeyi
önceleri hiçbir problem yoktu sonra birden 19. hafta da ağrılarım başladı
dr umu değiştirerek başka bi dr a gittim ki bebeğim gidiyor
acil serklaj yapıldı 10 gün hastanede kaldım ne acılar çektim anlatamam
ama yine de kaybettim bebeğimi

üstelik beni en çok üzen dr un bunu bilmemesi
yani biraz ihmallik midir nedir

ama sonraki dr um çok iyi
üstelik çok ta umut veriyor

sen de umudunu kaybetme istedim yaşayan bilir ne de olsa onun için bu kadar uzattım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…