Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Serebral palsi hastası ve yakını paylaşım alanı
- Konu Sahibi burp
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- serebral palsi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 6 Ocak 2009
- 5.580
- 15
- 358
2.5 yaşında bir kızım var selebral palsili. özel eğitimle bazı kazanımlar için savaş veriyoruz
mücadeleyi sakın bırakma serebral palsi emeğin karşılığını alabileceğiniz bir hastalık sakın ne olacakki diye boşvermeyin ablamın serebral palsili 21 yaşında oğlu var anca elinden tutulunca yürüyebiliyor ve şu an üniversitede okuyor bu kesinlikle ablamın çabasıyla gerçekleşti eğer bunları yapmış olmasaydı yiğenim hala dizleri üzerinde emekliyor ve okula gitmiyor olurdu. Doğduğundan beri ilkokula gidebilecekmi endişesi sonra ortaokula gidebiilecekmi liseydi derken bu sene üniversite 2. sınıfı başarıyla bitirdi.
- 6 Ocak 2009
- 5.580
- 15
- 358
benim de 2 yaşında CP li kızım var...
baya yol katettik çok şükür..
inşallah daha da zorlarını başaracağız
O gözünüzde büyüyen tüm engellerin birer birer nasıl yıkılacağını görünce inanamayacaksınız şu an gözünüzde büyüyen herşey zamanla mazi olacak bu süreçte kendinizi yıpratmayın yeterki
- 25 Ekim 2008
- 52.628
- 114.819
- 1.223
O gözünüzde büyüyen tüm engellerin birer birer nasıl yıkılacağını görünce inanamayacaksınız şu an gözünüzde büyüyen herşey zamanla mazi olacak bu süreçte kendinizi yıpratmayın yeterki
benim gözümde büyüdüğü için demedim...
benim kızıma dr lar görmüyo dediler artık görüyo,
bundan bişey olmaz hiç normal olmayacak dediler şimdilik emekliyor ve inşallah yürüyecek... yani bu hastalık için zor olanları başaracağız demek istedim...
yoksa benim için zor olan bişey yok uzaya gitmek gerekirse sırtımda götürürüm gücenmem
- 6 Ocak 2009
- 5.580
- 15
- 358
benim gözümde büyüdüğü için demedim...
benim kızıma dr lar görmüyo dediler artık görüyo,
bundan bişey olmaz hiç normal olmayacak dediler şimdilik emekliyor ve inşallah yürüyecek... yani bu hastalık için zor olanları başaracağız demek istedim...
yoksa benim için zor olan bişey yok uzaya gitmek gerekirse sırtımda götürürüm gücenmem
bende gözünde büyüyen derken mücadele etmeniz gereken detayları kastettim yol uzun bir yol herşey sizin güçlü olup olmamanızla alakalı siz inandıktan sonra daha çok doktor şaşırtırsınız mücadelenin karşısında ne engel tanıyabilir allah güç versin hepinize
- 6 Ocak 2009
- 5.580
- 15
- 358
zihin engelliler sınıf öğretmeniyim konuya duyarsız kalmak istemedim CP li öğrencilerimiz iyi bir rehabilitasyon eğitimi ile gayet güzel başarılar elde ediyorlar. herşeyden önce sabır ve çaba diyorum tüm anne ve babalara...
anne babaların mücadelesinin yanında siz öğretmenlerinde sabrı ve özverisi bu özel çocukların gelişimi için şüphe götürmez bir ihtiyaç. Emeğinize sağlık diyorum.
mrb benimde 4.5 yaşında cp li oğlum var..şuan emekliyor desteksiz oturuyor..hatta cihazlarıyla ilk defa geçen hafta desteksiz 1-2 saniye dikildi...okadar mutlu oldumki..tabiki eğitime devam..ama bence aylık devletin karşıladığı 8 saatlik özel eğitim bizim çocuklarımız için yetmiyo..keşke daha fazla eğitim alabilseler..
merhaba
benimde 7 yaşında cp.li bi oğlum var..%100 engelli oturamıyor,konuşamıyor,yürüyemiyor,ve hiç kimseyi tanımıyor(görerek yani,ama seslerden tepki veriyor)çook zor zamanlar geçirdik hep umutla bekledik ve artık anladık ki bizim oğlumuz için yapacağımız en iyi şey onu sağlıklı şartlarda büyütebilmek..yani yürümesini geçtik artık ...son 2 yıldır da mideden besleniyor..ağızdan 5yıl boyunca mamadan başka bişey yemedi yemek istemedi zorlamalarımıza rağmen.ve sonunda böyle bi karar verdik.şimdi her türlü sebzeden çorba yapıp blendrdan geçirip süzüyorum öyle veriyorumm...böyle bi deneyimi yakını olan varsa aranızda,paylaşımda bulunursanız sevinirim artık hep aynı çorbaları yapmaktan bende usandım eminimki oğlumda bıkmıştırsüt ve yoğurda alerjisi var bunların içinde olduğu mamaları hemen kusma yada ishal yoluyla dışarı atıyo..artık nasıl mama yapacağımı şaşırdım ve ayrıca hergün ayn tempoda mama yapıyorum daha pratik fikirleriniz var mı?
benimde 7 yaşında cp.li bi oğlum var..%100 engelli oturamıyor,konuşamıyor,yürüyemiyor,ve hiç kimseyi tanımıyor(görerek yani,ama seslerden tepki veriyor)çook zor zamanlar geçirdik hep umutla bekledik ve artık anladık ki bizim oğlumuz için yapacağımız en iyi şey onu sağlıklı şartlarda büyütebilmek..yani yürümesini geçtik artık ...son 2 yıldır da mideden besleniyor..ağızdan 5yıl boyunca mamadan başka bişey yemedi yemek istemedi zorlamalarımıza rağmen.ve sonunda böyle bi karar verdik.şimdi her türlü sebzeden çorba yapıp blendrdan geçirip süzüyorum öyle veriyorumm...böyle bi deneyimi yakını olan varsa aranızda,paylaşımda bulunursanız sevinirim artık hep aynı çorbaları yapmaktan bende usandım eminimki oğlumda bıkmıştırsüt ve yoğurda alerjisi var bunların içinde olduğu mamaları hemen kusma yada ishal yoluyla dışarı atıyo..artık nasıl mama yapacağımı şaşırdım ve ayrıca hergün ayn tempoda mama yapıyorum daha pratik fikirleriniz var mı?
iyi günler. benim 17 aylık bir oğlum var. 36 haftalık doğdu. küvezde kalmadı. doğrumdan bir yarım sonra kucağıma aldım. herhangi bir şey söylemediler havasız kaldı vs. diye. 13 aylıkken yürümeye başladı. çok düşüyordu. artık düşmüyor. ama yürümeye başladığından beri parmak ucunda yürüyor. çevrenin etkisiyle çok önemsemedik ama geçen hafta çocuk doktoruna götürdüm. kan tahlilleri normal çıktı fakat nörolojiye götürmemi söyledi. konuşamıyor. işaretle anlatıyor. kelimelerin ilk iki harfini söylüyor, örneğin babanın sadece ba.sını, gittinin gi,sini... başını tutuyordu ama desteksiz oturması geç oldu. nörolojiden önce fizik tedaviye gittik. onlar seanslara başladılar ama onlar da sebebini öğrenmek için nörolojiye gitmemi söylediler.. serabral palsi hastalığı olabilir mi? korkuyorum. benim bebeğim sadece parmak ucuna basarak yürüyor ve kelime olarak bir şey söylemiyor. kilosu boyu normal. Bu konuda bir tavsiyeniz var mı?
Benim kızımda cp li. Yüzde yirmi engelli raporu verdi norolog. 11. Ayına girecek hala desteksiz oturamıyor, emekleyemiyor ve ellerini istediği gibi kullanamıyor. Çok zor günler geçirdik halada geçiriyoruz. Fizik tedavi görüyoruz. Sürekli doktor kontrolündeyiz. İnşallah bir gün yürüdügünü, oturduğunu görebilirim...
- 5 Haziran 2015
- 10
- 2
- 6
- 36
- 8 Aralık 2014
- 1.580
- 2.110
- 108
- 34
bende 25 yaşındayım serebral palsi rahatsızlığım var serebral palsi rahatsızlığının dereceleri var kimisi hiç yatağından kalkamaz kimisi yürüyebilir kimisi hiç konuşamaz bu hastalığın tedavisi zaman ve sabırdır aile desteğidir.
annemi normal doğuma zorlamaları yüzünden gelmeyince vakumla almışlar beni beynim oksijensiz kalmış kordon boynuma dolanmış 9 gün kövüzde kalmışım 9 gün sonra açmışım gözümü dünyaya yürümeye başlayınca düşmemden anlamışlar rahatsızlığımı ama çok şükür ilkokula liseye üniversiteye gittim memur oldum benim engel derecem zaman geçtikçe azaldı en büyük destekçim annemde kendi işimi kendim görebiliyorum ince işleri yapmakta zorlanıyorum şimdi evliyim ve bebeğim olacak (eşimde engel yok) Allah tüm rahatsızlara şifa yakınlarına sabır ve merhamet versin
annemi normal doğuma zorlamaları yüzünden gelmeyince vakumla almışlar beni beynim oksijensiz kalmış kordon boynuma dolanmış 9 gün kövüzde kalmışım 9 gün sonra açmışım gözümü dünyaya yürümeye başlayınca düşmemden anlamışlar rahatsızlığımı ama çok şükür ilkokula liseye üniversiteye gittim memur oldum benim engel derecem zaman geçtikçe azaldı en büyük destekçim annemde kendi işimi kendim görebiliyorum ince işleri yapmakta zorlanıyorum şimdi evliyim ve bebeğim olacak (eşimde engel yok) Allah tüm rahatsızlara şifa yakınlarına sabır ve merhamet versin
- 16 Şubat 2012
- 6.432
- 10.697
- 448
8 yaşında bir oğlum var.Gününde doğdu fakat doğumu zor oldu ve oksijensiz kaldı.12 gün küvezde kaldı.Başını gövdesini tutamıyordu.Fizik tedaviyle biraz toparladı.Oturabiliyor,emekleyebiliyor.Hastalığı Serebral Palsi derken bundan 3 sene önce birde genetik hastalığı olduğunu öğrendik.Metabolik bir rahatsızlık.Şimdi 20 saat mamayla besliyoruz.Fiziğe tekrar başladık.Haftada 2 ders fizik alıyor .Şu an konuşulanı anlamıyor,konuşamıyor,yürüyemiyor,tuvaletini bilmiyor,mamayla besleniyor.1 yaşındaki bebek gibi.Yaşaması için mamasını ve ilaçlarını aksatmamaya çalışıyoruz.Onu çok seviyorum ama üzülüyorumda bunları yaşamamasını isterdim.
- 30 Ocak 2018
- 16
- 11
- 16
- 34
Merhaba Izmir Balcovada bir özel egitim ve reh kurumunda calisan bir fizyoterapistim. Cocuklarinizin tedavi ve gelisimleriyle ilgili sorulariniz varsa lutfen cekinmeden bana yazin. Takip ettiginiz tedavinin eksik oldugunu dusunuyorsaniz ve Izmirdeyseniz Balcovaya yolunuz duserse calistigim kuruma gelebilirsiniz her zaman. Sevgilerle.
İyi aksamlarBenim kızımda cp li. Yüzde yirmi engelli raporu verdi norolog. 11. Ayına girecek hala desteksiz oturamıyor, emekleyemiyor ve ellerini istediği gibi kullanamıyor. Çok zor günler geçirdik halada geçiriyoruz. Fizik tedavi görüyoruz. Sürekli doktor kontrolündeyiz. İnşallah bir gün yürüdügünü, oturduğunu görebilirim...
İyi aksamlar konu halen aktif ise benim de kızım sizin ki ile ayni durumda şu anda ne asamadasinizBenim kızımda cp li. Yüzde yirmi engelli raporu verdi norolog. 11. Ayına girecek hala desteksiz oturamıyor, emekleyemiyor ve ellerini istediği gibi kullanamıyor. Çok zor günler geçirdik halada geçiriyoruz. Fizik tedavi görüyoruz. Sürekli doktor kontrolündeyiz. İnşallah bir gün yürüdügünü, oturduğunu görebilirim...
Merhaba geleneksel tamamlayıcı tıp tek çare ehil insanlara baş vurun. DR AIDIN SALİH IN YAZILARINI OKUYUNMerhaba serebral palsi hastası veya yakını varmı aranızda. Neler başardınız neler yaşıyorsunuz paylaşalım.