Mutfak Püf Noktaları şerbetli tatlılarım olmuyor

ozlemk74

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2009
14
0
revani ve haşhaşlı kekleri fırında pişirirken kabarıyor. çıkarmama yakın ortası çöküyor. ne yapmam gerekiyor beceremiyorum!!!mafoldumben

canım fırının kapağını ilk 30 dak kesinlikle açma pişerken birde kek yaparken ilk önce şeker ve yumurttayı krema haline gelincye kadar iyice çırp unu ekledikten sonra çok fazla çırpma.

yumurtaları buzdolabından daha önce çıkarıyorum, toz şekerle 10 dak kadar çırpıyorum. un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi içine atıp karıştırıyorum (bu karıştırmayı hem mikserle hem el çırpıcıyla denedim) en son kabartma tozu ve unu katıp karıştırıyorum. borcamı hafif yağlayıp hamuru döküyorum 170C fırında (5 dak önce çalıştırıyorum fırın ılık oluyor) 45 dak. hiç açmadan pişiriyorum. (turbolu kısmında) ilk 30-35 dak. çok güzel kabarıyor. bu süre sonunda ortası çöküyor. keklerimide aynı şekilde pişiriyorum, (kek kalıbında) aslında her ikiside kek. acaba borcamdan kaynaklanıyor olabilirmi????

yumurtaları buzdolabından daha önce çıkarıyorum, toz şekerle 10 dak kadar çırpıyorum. un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi içine atıp karıştırıyorum (bu karıştırmayı hem mikserle hem el çırpıcıyla denedim) en son kabartma tozu ve unu katıp karıştırıyorum. borcamı hafif yağlayıp hamuru döküyorum 170C fırında (5 dak önce çalıştırıyorum fırın ılık oluyor) 45 dak. hiç açmadan pişiriyorum. (turbolu kısmında) ilk 30-35 dak. çok güzel kabarıyor. bu süre sonunda ortası çöküyor. keklerimide aynı şekilde pişiriyorum, (kek kalıbında) aslında her ikiside kek. acaba borcamdan kaynaklanıyor olabilirmi????

valla canım bilemedim şimdi borcamdanmıdır ama ben borcamda yaptığım zamanlar sorun olmuyor doğru da yapıyormuşsun aslında ama ben turbolu fırında keki rahat 55 dak pişiriyorum belki erken çıkarıyorsundur.

ya ben keki 170 derecede 1bucuk saate yakın pişiriyorum...bence sen erken cıkarttıgın için ortası çöküyor...üzeri kızarana kadar kapagını acma .

normalde kekim 45-50dak arasında pişiyor. çok da güzel kabarıyor. bu neden olmuyor anlayamadım. hiç açmadığım halde orta kısım çöküyor. ama dediğiniz gibi bu akşam deneyeceğim. birde borcamda değil aliminyum tepside pişireceğim.

X