• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Stajerlerinin Paylaşım Alanı

elisaa gerçekten çok haklısın başını bir başlatsam zaten gerisi gelir
günümüzde iş bulmak çok zor.şunada inanıyorum birşeylere başlamak lazım.
eğer bir insanın elinde diploma varsa bunu bir şekilde değerlendirmesi lazım.
:Saruboceq: Allahım yardımcımız olsun.elisaa sen ne mezunusun.kendine çok iyi bak.

slm arkadaşlar bende kasım 2008 de yeterlilil sınavlarına katılarak belgemi aldım.size tek tavsiyem kendine güvenmeniz ve çıkabilecek soruları tahmin edip önceden sorulmuş sorulara iyice çalışmanız.hepinize başarılar

elisaa gerçekten çok haklısın başını bir başlatsam zaten gerisi gelir
günümüzde iş bulmak çok zor.şunada inanıyorum birşeylere başlamak lazım.
eğer bir insanın elinde diploma varsa bunu bir şekilde değerlendirmesi lazım.
:Saruboceq: Allahım yardımcımız olsun.elisaa sen ne mezunusun.kendine çok iyi bak.

lostcum sen mali müşavirlik belgeni al hele hihoyyyt
bu arada ben meslek yüksekokulunu bitirdikten sonra açıköğretimden önlisansı lisans olarak tamamladım a.s

slm arkadaşlar bende kasım 2008 de yeterlilil sınavlarına katılarak belgemi aldım.size tek tavsiyem kendine güvenmeniz ve çıkabilecek soruları tahmin edip önceden sorulmuş sorulara iyice çalışmanız.hepinize başarılar

ceyselcimm tebrik ederim seni :hooray:
Darısı bize inşallah :Saruboceq:
tecrübelerini paylaşımlarını bekliyoruz..
hangi kaynaklardan çalıştın ceyselcim ?

lostcum sen mali müşavirlik belgeni al hele hihoyyyt
bu arada ben meslek yüksekokulunu bitirdikten sonra açıköğretimden önlisansı lisans olarak tamamladım a.s

benim gibi :1hug:inşallah hepberaber alalım şu belgeyi hihoyyyt kaydirigubbakcemile4

inşallah tatlım
inşallah o günleri de görücez:Saruboceq:
şuanda tutunacak tek dalım bu benim :(
ayyyy çok mu duygusalım ne bu gün :)

elisaa hayırlısı ile o günleri görücez
biz bu mesleğin ilmini okuduk
biz yapmıyacağızda kim yapacak :smiley-cool:
benim meslek yüksek okulunda okurken en son yılımda
staj yaptığım bir yer vardı bir bayan smmm olmuş
dosyamı imzalatırken ona çok özenmiştimhihoyyyt
dualarım seninle elisaacım...

elisaa hayırlısı ile o günleri görücez
biz bu mesleğin ilmini okuduk
biz yapmıyacağızda kim yapacak :smiley-cool:
benim meslek yüksek okulunda okurken en son yılımda
staj yaptığım bir yer vardı bir bayan smmm olmuş
dosyamı imzalatırken ona çok özenmiştimhihoyyyt
dualarım seninle elisaacım...

lostcum cnm bir gün sende olucaksın o bayan gibi smmm bunu unutma a.s
tatlım çok teşekkür ederim hepimiz başarılı oluruz sınavlarımızda inşallah:Saruboceq:

Red , benimde hayalimde bağımsız denetim şirketlerinde çalışmak vardı. hatta spk nın bağımsız denetçilik sınavını düşünüyordum. Bağımsız denetim şirketlerinde işe başlamak zormu ? neler istiyorlar ? bu konuda bildiklerini paylaşırsan sevinirim.
Ben daha yeni mezunum dolayısıyla dil için kendimi zorlasam yeterli olacaktır diye düşünüyrum. Ama deneyimli eleman alımları da oluyor. Bildiğim kadarıyla deneyimliler arasında işe alım birbirlerinden eleman transferi şeklinde oluyor ama olmayacak die bişey yok.. Adı üstünde adam deneyim, işi yapabilecek adam istiyor. Ama her halükarda ingilizcenin sağlam olması lazım.
Aşağıdaki linkten yararlanabileceğinizi düşünüyorum;

Tüm Bağımsız Denetim Şirketleri Hakkında Herşey (pwc, e&y, kpmg, d&t...) (Memurlar.Net - Forum)

Spkyı ben de düşünüyordum ama detayları olan bir sınav olduğu için yolumu çizip öyle başvururum diye dşünerek erteledim.
Kısmetse önümüzdeki yıl şekillenecek :delphin:

Redcim teşekkür ederim
verdiğin linki inceliycem. inan bu konuda bilgim yok
Peki bildiğin bağımsız denetim şirket isimleri varmı
bu şirketlerin hepsi istanbul yada ankara'damı?

Staj için ve sonrasındaki masraflarınız;

Banka Hesap Numaraları ve Bedeller
STAJ-STAJDAN SAYILAN HİZMETLER VE SINAV İTİRAZ BEDELLERİ

Staj Dosya ve Başvuru Bedeli
880-YTL.
T.İş Bankası 487 239 Dikmen/Ankara Şubesi
veya
ING Bank 361 0591 Ulus/Ankara Şubesi

Stajdan Sayılan Hizmetler İnceleme Bedeli
800-YTL.
T.İş Bankası 487 225 Dikmen/Ankara Şubesi
veya

Staja Başlama Sınav Bedeli
150-YTL.
T.İş Bankası 487 286 Dikmen/Ankara Şubesi
veya

ABC - SMMM - YMM

Sınav İtiraz Bedelleri
15-YTL.
T.İş Bankası 487 242 Dikmen/Ankara Şubesi
veya

ABC GRUBU SINAV BEDELLERİ

A Grubu
70-YTL.
T.İş Bankası 487 272 Dikmen/Ankara Şubesi
veya

B Grubu
110-YTL.

C Grubu
375-YTL.

SMMM SINAV BEDELLERİ

İlk Başvuru
455-YTL.
T.İş Bankası 487 255 Dikmen /Ankara Şubesi
veya

Tek Ders
65-YTL.

YMM SINAV BEDELLERİ

İlk Başvuru
850-YTL.
T.İş Bankası 487 269 Dikmen /Ankara Şubesi
veya

Tek Ders
85-YTL.

Uyarı :

1-İlk kez sınava katılacak adaylar başvurularını bağlı bulundukları odaya, ikinci ve sonraki sınav başvurularını Tesmer:Online adresine girerek yapacaklardır.

2-İnternet üzerinden sınav başvurusu yapacak adaylar; sınav harcını yatırdıktan sonra İş Bankası için BİR iş günü, ING Bank (Oyakbank) için ÜÇ iş günü sonra dekont bilgileriniz sisteme aktarılacağından bu sürenin sonunda sınav başvurunuzu yapabilirsiniz.

3-İnternet üzerinden yapılan EFT, Havale gibi işlemler banka tarafından e-posta yoluyla bize gönderilen ve sisteme aktarılacak olan hesap ekstresinde gözükmediğinden, Sınav ve staj başvurusu için gerekli harç tutarının ING Bank (Oyakbank) veya İş Bankasına elden yatırılması gerekmektedir.
*** Hesaplar masrafsız olup, havale ücreti ödenmeyecektir.

*** Son Başvuru günü, Mesai Saati Bitiminde Hesaplar Kapatılacaktır.

Not: Yukarıdaki başvuru bedelleri 01.11.2008-31.10.2009 tarihleri arasında geçerlidir.

Tablo görünümü için linki tıklayınız;

Banka Hesap Numaraları ve Bedeller

Redcim teşekkür ederim
verdiğin linki inceliycem. inan bu konuda bilgim yok
Peki bildiğin bağımsız denetim şirket isimleri varmı
bu şirketlerin hepsi istanbul yada ankara'damı?

Canım zaten bu linkte yer alan bağımsız denetim şirketleri genelde uluslararası şirketler ve advance seviyede dil istemelerinin nedeni de bu. Yani big four olarak geçerler ve Ankara İstanbul İzmir gibi büyük şehirlerde şubeleri wardır. Burada yazılı olan şirketlerin isimlerini (pwc olsun e&y olsun) googledan arattığında iletişim bilgilerinden Ankarada şubeleri olup olmadığını görebilirsin. Bunların yani big4 şirketlerin vardı diye hatırlıyorum.

elisaacım ve bu yola baş koymuş canım kardeşlerim
smmm stajı 3 yıla çıktı geçen yaz ve gerçekten üzülmüştüm.
şimdi anlamadığım niye 2 seneden 3 yıla çıktı?
bir hukuk fakültesi bitiren avukat olması için 1 yıl staj yaparken
niçin bizim 3 yıla çıktı.amaç neydi daha iyi eğitim için iste
ben 2 yıllık muhasebe okudum teorik+stajlarla yoğun eğitim aldım.
ayrıca Avrupada SMMM'ler ticaret mahkemelerine giriyor birnevi avukat gibi.
ama ülkemizde SMMM'lerin yapması gereken işi avukatlar yapıyor :kızgın:
normalde SMMM'lerin girmesi gerekiyor.
arkadaşlar sizce niçin 3 yıla çıktı?Çok üzgünüm çoook

elisaacım ve bu yola baş koymuş canım kardeşlerim
smmm stajı 3 yıla çıktı geçen yaz ve gerçekten üzülmüştüm.
şimdi anlamadığım niye 2 seneden 3 yıla çıktı?
bir hukuk fakültesi bitiren avukat olması için 1 yıl staj yaparken
niçin bizim 3 yıla çıktı.amaç neydi daha iyi eğitim için iste
ben 2 yıllık muhasebe okudum teorik+stajlarla yoğun eğitim aldım.
ayrıca Avrupada SMMM'ler ticaret mahkemelerine giriyor birnevi avukat gibi.
ama ülkemizde SMMM'lerin yapması gereken işi avukatlar yapıyor :kızgın:
normalde SMMM'lerin girmesi gerekiyor.
arkadaşlar sizce niçin 3 yıla çıktı?Çok üzgünüm çoook

İşletme, muhasebe, finansman.. vs gibi belli dallarda yüksek lisans yapıldığında tezin teslimi ile yüksek lisansınız 1 yıl stajdan sayılıo. Dolayısıyla 2 sene staj yapma hakkınız doğuyor. Ben kendi adıma yüksek lisansa başladığmda staj sınavına girmeyi planlamaktayım.

ceyselcimm tebrik ederim seni :hooray:
Darısı bize inşallah :Saruboceq:
tecrübelerini paylaşımlarını bekliyoruz..
hangi kaynaklardan çalıştın ceyselcim ?

tşk.ederim elisaa darısı size artık.Staja başlatma için kesinlikle murat yayınlarının kitabını tavsiye ederim fazla detay yok stajı başlatma ile ilgili yeterli düzeyde konu anlatımlı.Ama yeterlilikte islam çankayadan çalıştım ilk sınavda 6 dersi sonraki sınavda da 7. dersi verdim ve kazandım

merhaba arkadaşlar.bende 2009/ocak ayında stajımı başlattım ve 4.girişimde kazandım..
Bu sınav bayağı zorladı beni.3.girişimde 59,7 kaybedince kasım sınavı için işten çıkmayı göze aldım.
ben hep test çözdüm..konu çalışmadım desem yeridir..(her sınava girişimde konu tekrarı sıkılmıştım)
murat ve deha yayınlarının testlerini çözdüm..

merhaba arkadaşlar.bende 2009/ocak ayında stajımı başlattım ve 4.girişimde kazandım..
Bu sınav bayağı zorladı beni.3.girişimde 59,7 kaybedince kasım sınavı için işten çıkmayı göze aldım.
ben hep test çözdüm..konu çalışmadım desem yeridir..(her sınava girişimde konu tekrarı sıkılmıştım)
murat ve deha yayınlarının testlerini çözdüm..

paylaşımın için çok teşekkürler a.s.
Allah yardımcımız olsun bende bu sınava girmeyi düşünüyorum...
bilgilerin için çok sağol a.s

Bugün ki sınava giren var mı KK'dan acaba.

Ben çok güzel battım :delphin:

Yönetmenlik hükümleri uyarınca resmi tatil ve yasal izinlerde ve Tesmer tarafından düzenlenen eğitim veya değerlendirmelerde geçen süreler ile bilgisayar, yabancı dil kursları ile yüksek lisans ve doktora eğitiminde geçen süreler stajdan sayılır. Bu çalışmaların stajdan sayılma koşulları aşağıdaki gibidir.

1- Yabancı dil kurslarının 6 aylık süresi ile bilgisayar eğitimine ilişkin kursların 3 aylık süresi stajdan sayılır. Ancak stajyer bu kurslardan ikisine de devam etmişse ancak toplam altı aylık süre stajdan sayılacaktır.
2- İktisat, Maliye, İşletme, Muhasebe, Finansman, Denetim ve Vergi ile ilgili alanda yüksek lisans eğitimi görenlerin bu eğitimde geçen süreleri, yüksek lisans diplomasının ve tezinin teslim edilmesi koşuluyla bir yıl olarak stajdan sayılır. Tezsiz yüksek lisans eğitimi yapanlarda bu süreden yararlanabilirler. Bu haktan yararlananlar, yabancı dil veya bilgisayar eğitimi ile ilgili haktan yararlanamazlar.
3- Yukarıda sayılan kanunlarda doktora yapmış olanların ise, bu eğitimde geçen sürelerinin 18 ayı, doktora diploması ve tezinin verilmesi koşuluyla staj süresi olarak değerlendirilir. Bu haktan yararlananlar ise, yüksek lisans, yabancı dil ve bilgisayar eğitimi ile ilgili haktan yararlanmazlar.
4- Kanunun belirlediği alanların dışında lisans eğitimi yapanlardan, bu yönetmenlikteki alanlarda yüksek lisans ya da doktora derecesine sahip olanlar staj süreleri normal aday Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler gibidir. Diğer bir ifade ile bu adaylara ait staj süreleri iki yıl olup, yüksek lisans ve doktoradan dolayı stajdan sayılan hallerden yararlanamazlar.

Stajyerler eğitim faaliyetlerini (Bilgisayar, Yabancı Dil) ile ilgili devam edecekleri kursların TÜRMOB tarafından kabul edilip edilmediğine dikkat etmelidirler. TÜRMOB’un kabul etmediği eğitim programları veya kurslarda geçen süreler kesinlikle stajdan sayılmayacaktır. Bu tür eğitimlere devam etmek isteyenler stajyerlerin odalarından veya Tesmer’den ayrıntılı bilgi almaları olası yanılgıları ortadan kaldıracaktır.
arkadaşlar çok güzel bilgiler vermişsiniz,yukardaki bilgilerde stajdan sayılan süreler, hangi durumlarda stajdan sayılır den alıntıdır.

Back