Teşekkürlerr wolfrog Not alıyorum sadece doktora sormak için. Çocuğun yaşı küçük olduğu için zaten her ilaç da uygun olmaz. 1 saattir 2. Defa sıcak suya oturma seansı yapıyoruz valla içim parçalandı bugün haline.
Ona kesin bir çözüm lazım artık suya oturma evresini geçmiş. Yanlış anlamadıysam baya ilerlemiş. Hamileyken benim ilerlemişti çatlak hemoroide dönüştü. Genel cerrah hemen ameliyat lazım ama hamilesiniz demişti. Kızınızın durumu daha kötü ona nasıl ameliyat demiyorlar. Doktorlardan daha iyi bilmiyorum tabii ki de çocuğunuzun bu kadar acı çekmesi çok yanlış. Zaten kimsede psikoloji diye bir şey kalmaz ki. Kızınız ne durumdadır kimbilir. Offf kuzum yaa.Teşekkürlerr wolfrog Not alıyorum sadece doktora sormak için. Çocuğun yaşı küçük olduğu için zaten her ilaç da uygun olmaz. 1 saattir 2. Defa sıcak suya oturma seansı yapıyoruz valla içim parçalandı bugün haline.Biraz iyi gelir gibi oluyor sonra yine başlıyor
Hemoroid değilmiş aslında. Çatlakmış ama çatlak iyileşmiş vaziyette. Yani görünürde çatlak yok. Basur memesi değil o çıkan dedi doktorlar. Çıkan doku uzantısı aslında genel olarak zararsız acısızmış. Bazı kişilerde kaşıntı ve acı yapıyormuş. Tabi ki o kişi benimki olacaktı çünkü böyle şeyleri hiç es geçmez :)Ona kesin bir çözüm lazım artık suya oturma evresini geçmiş. Yanlış anlamadıysam baya ilerlemiş. Hamileyken benim ilerlemişti çatlak hemoroide dönüştü. Genel cerrah hemen ameliyat lazım ama hamilesiniz demişti. Kızınızın durumu daha kötü ona nasıl ameliyat demiyorlar. Doktorlardan daha iyi bilmiyorum tabii ki de çocuğunuzun bu kadar acı çekmesi çok yanlış. Zaten kimsede psikoloji diye bir şey kalmaz ki. Kızınız ne durumdadır kimbilir. Offf kuzum yaa.
Ben ergenlikte bu yüzden ameliyat oldum . O parçayı aldılar tam da anlattığıniz gibiydi ( diski da dahil) Tabi kızınız henüz çok küçük böyle bir opsiyon mümkün değildir . Çok geçmiş olsun .Hemoroid değilmiş aslında. Çatlakmış ama çatlak iyileşmiş vaziyette. Yani görünürde çatlak yok. Basur memesi değil o çıkan dedi doktorlar. Çıkan doku uzantısı aslında genel olarak zararsız acısızmış. Bazı kişilerde kaşıntı ve acı yapıyormuş. Tabi ki o kişi benimki olacaktı çünkü böyle şeyleri hiç es geçmez :)
Bi de gastroenterolojide arayalım bakalım çaremizi.
Yıllardır kullaniyosan, bunun kökten bir çözümü yok mu?Anestol uyusturucu madecassol onarici ama en onemlisi Procto glyvenol. Procto glyvenol cikan et parçasının yerine gitmesini sagliyor. Icinden cikan aparatla degil, parmak ile sürüp parmagin ilk bogumu popoya girecek kadar kremi ittirin. Cok etkili bir krem yillardir kullaniyorum ben
Hayir maalesef. Ne buyuyor ne kuculuyor. Tek cozumu kabiz olmamak ve zamanında müdahale. Ben farkeder etnez doktora gittim bu yuzden yara olmadi. Olur da rahatsizlik hissi yasarsam krem sürüyorum geciyor, ayda bir bile surmuyorum oyle soyleyeyim. Arada bir sinirlenince tansiyonunun yukselmesi gibi biseyYıllardır kullaniyosan, bunun kökten bir çözümü yok mu?
Bunu ben icemem dört yaşındaki çocuk nasıl icsinÇocuk gastroenteroloji bölümüne de gitmeniz gerekiyor bu kadar ciddi kabızlık mutlaka takip edilip tedavi edilmeli.
Kabızlık aslında bardakların normal dışkılamayı yapamaması demek. Yukarıda bir yerde dışkı tıkacı da olabilir. Büyük yapıyorsa orada birikip kolonun şeklini alıyordur. Her gün hatta çocuklarda bir kaç kez kaka yapmalı. Eskiden daha hareketli ve düzgün beslenme olurdu ondan çocuklarda erişkinlerde daha az görülürdü. Hareket edememe de bir neden. Ama yara olduğu için kısır döngü oluyor. Beslenme çantası hazırlayın kreşte bakılsın. Makarna ekmek patates unlu ürünler ve portakal mandalina gibi fazla şekerli şeyleri bir süre hayatından çıkarın. Süt ürünlerini de çıkarın. Birden fazla şeye dikkat etmek gerek.
Düzenli prebiyotik takviyeler rahatlatır. Beslenme ve tuvalet alışkanlığı ile daha hızlı çıkış sağlarsınız.
Aç karnına güneş kurusu kayısı suda bekletilmiş yedirin. Sabah uyandı diyelim ilk bir bardak su içine bir yük doğal elma sirkesi içirin. Sonra bir bardak daha içecek.
Bunu ben icemem dört yaşındaki çocuk nasıl icsin
Ayyy çok geçmiş olsun ameliyatlık olacak şekle de geliyor yani bu… beslenme işine el atmam lazım ama çocuk kahvaltı, öğle ve ikindi kahvaltısını kreşte yapıyor. Buna müdahale edemiyorum. AkŞamları kemik suyuna çorba içiriyoruz, kefir severek içiyordu ne olduysa bıraktı şu an ayranla idare ediyoruz. Ekmek çok seviyor ama ben evde vermemeye çalışıyorum, ekşi mayalı köy ekmeğine geçelim en iyisiBen ergenlikte bu yüzden ameliyat oldum . O parçayı aldılar tam da anlattığıniz gibiydi ( diski da dahil) Tabi kızınız henüz çok küçük böyle bir opsiyon mümkün değildir . Çok geçmiş olsun .
O yaşlarda beslenmeme fazla dikkat etmiyordum tekrar etti elbette . Kanama ve yanmalar meydana geldi. Ben son dört yıldır çareyi beslenmeyi duzeltmekle buldum . Kızartma dışında tüm yemek ve boreklerde zeytinyağı kullanıyorum . Ekmek yiyeceksem bu ekşi mayalı tam buğday oluyor , kefir ve ev yoğurdu tüketiyorum . Sorunum tamamen çözüldü diyebilirim . Bir çocukta bunlar ne kadar uygulanabilir bilmiyorum elbette nacizane tavsiye de bulunmak istedim .
Of çok geçmiş olsun yabenimde çatlağım var birde basur oldum . Durduk yere hiç bir bağırsak sorunu yaşamasam da basur ortaya çıkıyor saçma sapan bence sizinki de o durum . Kremleri kullanmanız lazım
Lazerle tedavisi var aslında o olayın doktor ne dedi bu durumdasize de geçmiş olsun valla modern tıp bu sorunlara niye çare bulamıyor ne işe yarıyor bu tıp ilmi :) anca semptomatik tedavi o da pek olmuyo işte
Çok tşk ediyorum .Ben dışarda birşeyler yesem hemen bozuluyor nasıl oluyorsa bağırsaklarım oldum olası dikkat istiyor .Ayyy çok geçmiş olsun ameliyatlık olacak şekle de geliyor yani bu… beslenme işine el atmam lazım ama çocuk kahvaltı, öğle ve ikindi kahvaltısını kreşte yapıyor. Buna müdahale edemiyorum. AkŞamları kemik suyuna çorba içiriyoruz, kefir severek içiyordu ne olduysa bıraktı şu an ayranla idare ediyoruz. Ekmek çok seviyor ama ben evde vermemeye çalışıyorum, ekşi mayalı köy ekmeğine geçelim en iyisi
sizin sıkıntınız kalmadığına sevindim. bağırsaklar ikinci beyin diyorlar iyi bakmak lazım demek ki…
Çocukluk döneminde bu durumu sıkça görüyoruz, çocuk doktorunuzla beslenme planı yapın dedi. bol lif alması lazım besin takviyeleri var alabilirsiniz dediLazerle tedavisi var aslında o olayın doktor ne dedi bu durumda
Ama sorun şu bence o yaşadığı acı var ya illa zorlanmış olmasına gerek yok kendi kendine saçma sapan durduk yere ortaya çıkıyor . Çocuğun kendini yerden yere atması normal . Seninki de öyle acısa atarsın yemin ediyorum bende bazen kendimi yerlere atmak istiyorumÇocukluk döneminde bu durumu sıkça görüyoruz, çocuk doktorunuzla beslenme planı yapın dedi. bol lif alması lazım besin takviyeleri var alabilirsiniz dedi
Ay canım benim ya inşallah geçer bir an önce kıyamam. Başka doktora da goturmenizi öneririm böyle durumlarda tek doktorda sabit kalinmasini doğru bulmuyorum(Lütfen mune konu birazcık burda durabilir mi çünkü büyük bi dert benim için.)
Arkadaşlar kızım 4 yaşında, anal fissür (makat çatlağı) vardı. 2 senedir var aslında ama dönem dönem çok sıkıntı çekiyoruz.
Kabızlık yaşamasın diye lif takviyesi kullanıyoruz, makata doktorun önerdiği ve eczaneden aldığım kremleri sürüyorum.
En son geçen hafta çocuk cerrahına götürdüm. Anüs kenarında et parçası oluştu ve kaşınıyor/ kanıyor diye. "Sentinel pile" denen bir doku imiş normalmiş. Önemli değil dedi müdahaleye gerek yok ilaç vermiyorum beslenmeyi düzenleyin geçer dedi.
Kızım her gün saatlerce popom acıyor diye kendini oradan oraya atıyor o kadar ağlıyor ki inanamazsınız, sürekli kaşıyor, baktığımda o sentinel pile denen uzantının üstünde kanama görüyorum. Çocuğu giydiremez oldum. Kıyafet değse çıldırıyor.
Sıcak suya oturma banyosu yaptırıyorum. Daha ne yapayım bilmiyorum, nolur başına gelen varsa bilgi paylaşabilir mi?
Bence bütüncül bakan bir doktor ile görüşün. Altta yatan fiziksel duygusal sebepleri birlikte degerlendirip bir teşhis koyulursa daha etkili olur diye düşünüyorum. Bu şekilde sadece semptom tedavi ediliyor gibi. Altta yatan sebebi bulmak önemli bence(Lütfen mune konu birazcık burda durabilir mi çünkü büyük bi dert benim için.)
Arkadaşlar kızım 4 yaşında, anal fissür (makat çatlağı) vardı. 2 senedir var aslında ama dönem dönem çok sıkıntı çekiyoruz.
Kabızlık yaşamasın diye lif takviyesi kullanıyoruz, makata doktorun önerdiği ve eczaneden aldığım kremleri sürüyorum.
En son geçen hafta çocuk cerrahına götürdüm. Anüs kenarında et parçası oluştu ve kaşınıyor/ kanıyor diye. "Sentinel pile" denen bir doku imiş normalmiş. Önemli değil dedi müdahaleye gerek yok ilaç vermiyorum beslenmeyi düzenleyin geçer dedi.
Kızım her gün saatlerce popom acıyor diye kendini oradan oraya atıyor o kadar ağlıyor ki inanamazsınız, sürekli kaşıyor, baktığımda o sentinel pile denen uzantının üstünde kanama görüyorum. Çocuğu giydiremez oldum. Kıyafet değse çıldırıyor.
Sıcak suya oturma banyosu yaptırıyorum. Daha ne yapayım bilmiyorum, nolur başına gelen varsa bilgi paylaşabilir mi?